icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

oksu
29. jan 2019

@oksu s mužom sme si dali pre istotu endiex

sonah
29. jan 2019

Babulky naordinujte si probiotika 2x denne dajake silne napr.od swisu ja ked som s detmi lezala v nemocke s rotavirusom tak som nic nedostala ale dopovala som sa probiotikami 2x denne este aj mesiac......to vam neublizi,naopak.....fakt vam to nezavidim v tych kupeloch take vracacky a hnacky lebo to neni sranda......

nadezdah
29. jan 2019

Žienky ja sa hračiek strašne bojím. Zažili sme to v kúpeľoch v októbri 2017,malý tak moc vracal,že sme skončili v Popradskej nemocnici,dali mu infúzny a po dvoch dňoch nás pustili,lebo kým sme ležali,tak tam prišlo na izbu dievčatko čo malo hnačky a zistili jej akýsi nebezpečný a prenosný bacil,neviem presne čo,tak sme ešte týždeň boli izolovaný na izbe. Strašný zážitok. A tiež mám v kúpeľoch nič nedali,len kulíšek a akýsi liek (vyčítala som,že to je na uklidněnie)neviem čo má spoločné s vracaním...takže tak. No a veru som si myslela,že práve v zime bacile spia a že bude kľud.

nadezdah
29. jan 2019

Jeminku,blbne mobil Nie hračiek,ale grcaciek

pracka
29. jan 2019

@zuzka767 pýtali sme sa domov

uhlikova09
30. jan 2019

Paneboze my mame nastup 25.2 dufam ze dovtedy to tam nebude 🙄

evi32
30. jan 2019

Vie prosim vas niekto, ako je to ak mam poistovnu Dôveru a dieta nastupi po svojich 6.narodeninach, no je este skolkarka nie skolacka... uznaju ma ako sprievod (cize lacnejsia verzia) alebo uz musim byt samoplatca?? a tiez ci v tom pripade daju OČR? min.rok mi dali ale to mala 5 rokov.. dakujem

zuzika18
30. jan 2019

My sme nadtupili 21.1. V pondelok. V piatok sme dostali virozu ale nie crevnu. Piatok, sobota klud na izbe, v nedelu sme uz zvladli malu prechadzku po obede. V pondelok sme mali inhalacie mimo casu procedur aj vyplach nosa. Od utorka fungujeme normalne. Este nam pridali procedury aby sme boli fit. Je pravda ze welnes teraz do konca tyzdna nefunguje, ale podla mna je to spravne opatrenie pocas chripkoveho obdobia. Vo veflajsej izbe mal chlapec crevnu virozu, trva to iba par hodin. Potom su deti aspon 3 dni na diete a kludovy rezim. Teraz tu beha a po svahu tiez . Takze da sa. A to som tu s 2 detmi jedno ma 4,5 a druhe 1,5.

zuzika18
30. jan 2019

A ako som citala na nete podla toho co je teraz na pohotovosti na kramaroch tak v Ba a okoli je podobna chripka, alebo viroza, teda bud crevna alebo ako chripka.

zuzika18
30. jan 2019

Ako pri kazdej epidemii aj tu uzatvorili skolu, skolku, hernu. Vsetko kde by boli deti spolu. Na vylety sa chodi stale.

domi1988
30. jan 2019

SOS baby.. ked som poslala navrh do poistovne a oni mi odklepli kupele pre dceru ale ja sa rozhodnem teraz ze ist nechceme samozrejme lucivnej dam vrdiet ze nech nam termin nedrzia tak hrozi mi nejaky postih?

30mamina3
30. jan 2019

@domi1988 máš tuším rok aby si išla.ci úplne že nikdy nechcete ísť?

nadezdah
30. jan 2019

@domi1988 žiaden postih ti nehrozí. Oni ti pošlú navratku kde buď termín potvrdis, alebo odmietnes a napíšeš kedy by si chcela ísť. Poisťovňa ti určila termín,myslím rok to je,do kedy si môžeš kúpele vyčerpať. Nič sa neboj. Ja som mala ísť v septembri s malým,odmietla som,pýtala som termín marec a izbu 3-lozko a poslali mi polku februára a dvojlôžko,tak som zasa odmietla a volala som,tak sme sa dohodli už naisto,že nástup 25.2. a ubytko Borievka 3-lozkova izba.

vrabecek
31. jan 2019

mi chodime kazdy rok vzdy v oktobri a velmi sa nam paci chodime uz 4 roky paria co sme sa spoznali a nemelia by som detom to velmi pomaha

domi1988
31. jan 2019

@30mamina3 no mozno vobec.. pojdeme asi k moru teraz

alenka7777
31. jan 2019

netreba panikarit. je to crevna viroza typicka pre toto obdbobie. je to rozsierene teraz v celom poprade, svite a okoli. deti sa parkrat vyvracaju, 1-2 dni podietuju a su fit.

daduska2009
31. jan 2019

@evi32 My sme nastupovali ako schvaleni so sprievodcom 9.1. a 11.1. mal maly 6 rokov

marfy2212
3. feb 2019

@daduska2009 a kedy ste vybavovali v decembri? Moja bude mat buduci rok 16.1 6r.,schvalene mame kupele od 21.5.2018 ale 2x sme museli minuly rok prelozit a ideme tento rok 2019 prelom april-máj.. neviete či možem už tento rok ked mi skonči navrh 21.5 2019 ,po tomto datume dat novu žiadost?

daduska2009
3. feb 2019

@marfy2212 jasne treba podat novu ziadost ak nebude pobyt do roka uplatneny ale ako citam mate termin na prelome april-maj tak to stihate v tom termine do 21.5.2019 my sme davali ziadost v novembri koncom a do tyzdna sme mali aj schvalene

marfy2212
4. feb 2019

@daduska2009 asi sme sa zle pochopili 🙂,ano ideme teraz april-maj,ale kedy si si mozem podat novu žiadost aby bola schvalene este nez bude mat mala 6r. Či az po novom roku 2020 alebo uz ked prideme s kupelou,kedze sme minuly rok vynechali a bobyt preniesli do tohto roku.Viem ze mame narok 1x do roka ist do kupelov ,ale ako to beru ,ci kedy bolschvaleny pobyt alebo kedy sme tam realne boli,dufam ze som to napisala jasne 🙂)

zuzka767
4. feb 2019

@marfy2212 Ty si mozes podat navrh hned ako ti skonci ten predtym t.j.21.5.2019, nove krvne testy a vysetrenie a das do poistovne a cakas na schvalenie ak ma dieta az buduci rok 6 rokov tak budes schvalena ako sprievodca ( dovera) ale pozor 2x do roka nemozes absolvovat kupele, tak ,ze ked ides teraz v maji tak az buduci rok mozes ist znova na pobyt a tym ze to das este tento rok tak ked ti to schvalia v poistovni budes mat navrh 1 rok platny od podania ( napr.ked das v juni 2019 tak do juna 2020).Info o platnosti si vies pozriet aj v eph dovera ak mas.

marfy2212
5. feb 2019

@zuzka767 ďakujem za odpoved 😊😉

lucika121
5. feb 2019

Prosím vás viete mi poradiť aké staré môžu byť krvné testy u imunológa? Nejako sme sa pozabudli a nepodala som ešte žiadosť. Ďakujem

zuzka767
5. feb 2019

@lucika121 3 mesiace ale rata sa termin kedy boli robene nie kedy si podas navrh.

evi32
5. feb 2019

este mi napadlo spytat sa, ako je to s OCR? Rozumiem dobre, ze Soc.P. uhradi len 10 dni? zvysok mozem mat "na papieri" OCR, ale bez penazi? .. ak ma dieta 6rokov...

tixx
6. feb 2019

Kocky, co ste tam boli aj s mladsim dietatkom ako 3 roky, prosim ake procedury su tam pre take male deticky? Ci sa to oplati zaplatit vobec, lebo stravu by som dala spolocnu so mnou, mala ma 1,5 roka a zje toho tolko, co vrabec, takze nam dvom by urcite stacila moja porcia - ale ci sa to oplati kvoli tym proceduram by ma zaujimalo ( a teda idem s 2 deckami, este 3,5 r. -cize aj s nim asi nie vsetko budem moct absolvovat). Mate niekto skusenost? Vdaka 🙂

marfy2212
6. feb 2019

@zuzka767 my ideme 2x a ziadne testy ani krv jej nebrali,vzdy mi to pediatricka len vypisala a ja som poslala do poistovne

sianna
6. feb 2019

@evi32 ocr Vam kto vypise? Lebo tam len PN co som zistovala

marfy2212
6. feb 2019

@tixx ohladom stravy ti to vysvetlia v primacej kancelarii,da sa to rozne kombinovat, mozes dat stravu len malej a ty ked budes mat chu si objednas nato ti daju taku kartu a na konci pobytu vypalis.Procedury my sme mali :1x do tyzdna bazen a sauna,inhalacia osobytne cez inhalator alebo skupinovu cez taku ako fontana,cvicenie z dychanim a samozrejme prechadzky alebo pobyt na cersvom vzduchu denne min.2h. A čo sa tyka druheho dietata moze vsetko abolvovat s vami ale tusim musite doplatit,to vsetko vam povedia v tej prijm.kancelarii.

tixx
6. feb 2019

@marfy2212 dakujem za info, u nas ani ten bazen asi nebude mozny, kedze s dvoma sa neodvazim, skusim tam asi zavolat a zistit viac. S tou stravou super, mozno to skusim tak, ako pises.