icon

Kúpte vhodné rodinné auto do 10 000 EUR

11. feb 2025

Dobrý deň dámy,viem že som na mamičkovskom fóre,ale predsa skúsim,lebo selektujem na viacerých fórach. Ktoré auto podľa vás najviac tratí na hodnote?rozumej ktoré by sa mi najviac oplatilo kúpiť? Potrebovali by sme auto pre rodinu, 2 + 2 deti,asi nejaké kombi by bolo ideálne,v cenovke max do 10tis,ale samozrejme čo najlacnejšie a najlepšie. Nie moc staré a také,na ktorom keď sa vyberie do Chorvátska aby človek celú cestu netŕpol či tam vôbec dôjde.
Momentálne máme asi 20 ročnú Fabiu kombi a 5 ročnú Daciu Logan MCV.
Ďakujem za každú radu 😃

Strana
z2
tribratri
11. feb 2025

červené.
pardón, ale nedalo sa odolať 🙂

katica06
11. feb 2025

@tribratri keď už červená tak toto, super spoľahlivé aj do HR a späť, mám odskúšané

autor
11. feb 2025

@tribratri
Super ďakujem,presne takúto odpoveď sme potrebovali. Veľmi nám pomohla. Ak aj vo svojom živote viete takto poradiť a pomôcť,tak pre svoje okolie určite veľa znamenáte. 😀

radostka
11. feb 2025

zadaj si tieto udaje do autobazar.eu a uvidis, co ti v tjeto cene vybehne. Nie je to vysoka suma, preto sa mozno budes musiet pozerat na auta s velkym poctom najazdenych km alebo starsim rocnikom… vseobecne mozno nejaka starsia octavia combi, ford combi, dacia…

lucik194
11. feb 2025

v tejto cenovej hranici, velmi malo aut. teda najdes urcite auta, ale budu mat vela najazdene a a v konecnom dosledku budete do neho vrazat peniaze za opravu......

tundra
11. feb 2025

Pozri Toyota Verso,Auris v benzinovej verzii.
https://www.autobazar.eu/detail/toyota-auris-to...

katkaseiner
11. feb 2025

Za mna top velke auto rodinne je Ford Smax. Mali sme 2x. Druhe sme predali vlani 10rocne tesne pod 10tis e. Neuvádzaš ake stare ma byt a ake male deti mas...kedze 10rocne nie je stare, ale teda tam sa toho uz moze objavit cokolvek...dali sme s nim aj Taliansko, aj Chorvátsko uplne bez problemov.
Druha vec je kolko toho chces prevazat...pretoze do Smaxu nalozis aj kravu (obrazne) ale teda co mame teraz volvo xc60 - tak sme riadne limitovany priestorom...cize mat dieta ktore este potrebuje kocik ...tak toto auto je proste male..

mamina7070
11. feb 2025

my mame tiez ford smax za nas spokojnost skus pozri n bazaroch

kavasmliekom
11. feb 2025

My sa práve obzerame po forde xmas, alebo galaxy.

tetapetra
11. feb 2025

Od korony šli cenu áut neskutočne hore, myslím tie na bazároch. Pred 3,5r sme kupovali volvo za 11000, o pár mesiacov na to, šli ceny týchto značiek hore aj o 100%🤦🏻‍♀️

madeincssr
11. feb 2025

Len nie pre kazdeho je vhodne/potrebne take velke auto ako S-max. Na stiesnenych parkoviskach (najma podzemnych so stlpmi kade-tade), ak clovek velke auto naozaj nepotrebuje stale, s nim je trosku komplikovanejsie parkovat/vyparkovat.
Cize niekomu vyhovuje prirstrannejsi kompakt typu Fabia III Combi, Rapid Spaceback a pod. Len pri Rapide pozor na stare motory TSI s rozvodovou retazou (rad EA111), radsej nebrat, az od novych TSI (rad EA211, s rozvodovym remenom). Laicky novsie Rapidy spoznate tak, ze originalne radio ma uz farebny dotykovy displej (standardneho "obrazovkoveho" obdlznikoveho rozmeru), nie ten uzky "cierno/biely" textovy.

mamina7070
11. feb 2025

@madeincssr mas parkovaciu kameru asistenta pre deti a pohodlnu jazdu je super
a parkovanie byvaju aj vacsie miesta pri nakupakoch a v praci treba mat parkovacie miesto v ba aj teraz

danielahamar
11. feb 2025

I30 combi

madeincssr
11. feb 2025

@danielahamar ...alebo technicky pribuzna Kia Ceed SW (combi).

danielahamar
11. feb 2025

@madeincssr alebo, aj Toyota je ok, len neviem či do tej ceny

madeincssr
11. feb 2025

AUTORKA, ten rozpocet nie je zly. Ked si na vseobecnom bazarovom portali das sekciu "Auto" a cenove rozpatie cca 7000 az 10000, ziskas zakladny prehlad o moznostiach (modely, motorizacie, rocniky, najazdene km). Ide aj o to, ze taky S-max (velke tazsie auto), bude asi musiet byt turbodiesel (TDCI), co nie je zas dobre pre vela kratkych mestskych jazd (ak takto jazdite).
V pripade jazdenky by som sa radsej vyhol aj automatom, alternativnym pohonom/prerabkam (CNG, LPG), akemukolvek tuningu... Idealne pozerat co najmladsie auto s mensim najazdom, od prveho majitela, idealne kupovane na SK, nikdy nic neprelakovavane, zachovaly povodny stav.

mojemenonikto
11. feb 2025

Ja by som išiel do Octavie za takú cenu, ale po priplatení pár tisíc sa dá už kúpiť aj slušný Superb Combi, ročníky okolo 2014. Tým, že už máte Fabiu, tak asi viete čo od tejto značky očakávať. 😉. Dal by som si pozor na niektoré typy motorov, môžu byť problematické, ale to všetko sa dá nájsť na internete. A keď ho budeš o pár rokov predávať, tak by tiež nemal byť problém. Ja osobne nemám rád autá z dovozu, tak by som asi vyberal kupované na Slovensku, ideálne po operatívnom leasingu. Ale to je už na tebe 😉

canerko
11. feb 2025

Mame ford C-max Grand,7 miestne zo zadnimi posuvnimi dverami.Kedze sme teraz 4 tak nam je aj velke ale je to auto uplne pohodlne na dlhe cesty.Uplne ako na vode,ziadne citenie dier na cestach.Tu spomenute S max je o nieco vacsie a tiez topka.Lenze manzel uz spekuluje ze nam mercedes c klasy bude postacujuci.Naše auto je uvezene z Nemecka,mame ho sest rokov a okrem noveho original akumulatoru nič na nom nebolo pokazene alebo vymeneneAj to povodny original akumulator odisiel po 8 rokoch

zuzubb007
11. feb 2025

@tribratri červené hádam nie, to je najhoršia farba aká môže na aute byť, doslova

zuzubb007
11. feb 2025

Išla by som do octavie alebo suberb kombi čisté rodinné spoľahlivé auto, keď dačo odíde nebude to stáť majland ako pri iných znackach, samozrejme typ motora je veľmi dôležitý treba si dať poradiť niekomu čo sa vyzna

hefo
11. feb 2025

A tej Dacii je čo, keď sa na tom bojíš ísť do Chorvátska?

My sme tam išli kedysi s 2 deťmi a kočíkom na 15-ročnej krátkej Felde a prežili sme...

katica06
11. feb 2025

@zuzubb007 prečo? mala som už auta v rôznych farbách ale má starom auto bola nejhnusnejšia čierna.

arieska
11. feb 2025

my máme "rodinné auto" Ford Smax
Je 7 miestne, sedačky sa nevyberajú ale zaklápajú do podlahy takže sú stále v aute a v prípade potreby presunúť viac detí z tréningu ako som plánovala nie je žiadny problém 🙂
Navyše sme natrafili asi na dobrý kus alebo sa dobre staráme, lebo má nabehaných 450 tisíc km a je stále vo veľmi dobrom stave. Manžel na ňom chodí do Nemecka

zuzubb007
11. feb 2025

@katica06 to je môj osobný názor, nemám rada červenú na autách, ale viem, že veľa ľuďom sa páči, tak zase každý si musí kúpiť akú chce 😁

hsara99
11. feb 2025

Držím palce, aút je teraz veľmi malo na predaj mám pocit, ja som hľadala vyše 2 mesiacov. Mala som nejaké kritéria, ale aj vyšší budget a aj tak bol vyber minimálny.

jani88
11. feb 2025
margotka17
11. feb 2025

Keďže píšeš, že aj na cestu do Chorvátska, s 2 deťmi, tak určite niečo väčšie, pohodlné a spoľahlivé. A hej, ako sa vyššie píše, aj červené 🫣. My sme si už tretie auto kúpili rovnakej značky Citroen Berlingo. Z toho 2 x červené a tretie už biele. Tie 2 predošlé nemali žiadne poruchy, klasické prehliadky pravidelne, to posledné je nové este. Prvé bolo manuál riadenie, druhé robotická automatická prevodovka a tretie automat. Do auta naložis detské bicykle, odrážadlá a ešte ostane kopec miesta na batožinu. Často je treba niečo previezť, tak je to praktické.

majlo23
11. feb 2025

@zuzubb007 Ja mám takéto červené a podľa mňa mu tá farba ale, že úplne pristane. 🙂

zuzubb007
11. feb 2025

@majlo23 SUV červené panebože to už vôbec, ale akože super značka, len ono to auto keby bolo v tmavej sivej by bolo, že extrem brutalne

majlo23
11. feb 2025

@zuzubb007 "panebože", šedá nie. Za mňa šedá je myška, alebo priemer ☺️ Ale akceptujem samozrejme, je fajn, že sme rôzni a každému sa páči niečo iné. Bola by to nuda, keby sme všetci mali radi to isté.

Strana
z2