Kvalitná ochranná lišta na hrany dverí auta
Ahojte. Táto otázka je skôr smerovaná chlapom. Vedeli by ste mi poradiť ochrannú lištu na hrany dverí auta (mám na mysli tu gumennú po celej dĺžke dverí auta), ktorá je kvalitná a ľahko sa inštaluje? Linky mi môžete hodiť do komentárov. Ďakujem vopred
Teraz som si uvedomil, ze ty mozno myslis nie vodorovne cierne bocne pozdlzne listy, ale tie zvisle "lemovky" (byvaju transparentne, univerzalne) na zvisly falc prednych (alebo aj zadnych) dveri? Tie sice hranu (falc) ochrania, ale na vzhlad to nie je bohvieco a bude sa tam drzat spina, plus casom (UV ziarenim) zozltnu a budu krehnut (stracat pruznost). Pospatia auto viac ako je ich prinos.
@madeincssr áno, myslela som tie gumove lišty pozdĺž celej dĺžky dverí auta. No tak asi to nebude moc dobrý nápad. Som síce nešikovná a už sa mi podarilo obúchať dvere do kameňov do živého :( ale nechcem si ešte viac poškodiť.
Tie vodorovne cierne gumove listy ta ochrania od toho, ked niekto vedla na parkovisku prudko otvori dvere a buchne nimi do tvojho auta. A niektore (dobre navrhnute na mieru) maju taky tvar a miesto nalepenia, ze aj ked ty otvoris dvere a tuknes nimi vedlajsie auto, dotyk je tou gumovou listou (aspon predne dvere). Ale takto (dobre) tvarovane nie su vsetky. Preto doporucujem z original prislusenstva pre dany model, alebo potom precizne vybrate presne aftermarkety.
@madeincssr mala som na mysli takéto pozdĺžne horizontálne, nie vodorovné
Hej, tymi zvislymi si ochranis hranu dveri aj susedne auto, ak pri otvoreni dveri niekto pojde az na dotyk. Ale tvoje auto buchnutim susedovych dveri neochrania.
Tieto zvisle som videl aj celodlzkove transparentne (najmenej pospatia auto). Vsak to nestoji majland, kup take minimalisticke priehladne a uvidis, ako sa budu udrziavat (ci sa tam mebude drzat spina a ci nezozltnu). Aj ak to je samolep, to sa da z auta odstranit bez stop (opatrne odlepit a zvysky lepidla docistit technickym benzinom).

Kupuj iba presne listy na tvoj konkretny model auta (nepozname) - originalne prislusenstvo, alebo kvalitny aftermarket. Je to samolepka, mal by to naliepat clovek, ktory vie co robi a je pedant (presne napolohovanie list; vidavam kopu aut s krivo nalepenymi listami). Ma sa to lepit na presne urcene miesto dveri, dokonale ocisteny, odmasteny a nahriaty lak (horuce slnko alebo teplovzduska), aby sa lepidlo na obojstrannej paske aktivovalo.
Listy ti vedia doporucit (aj nalepit) aj v predajni/znackovom servise tvojho auta, len budu drahsie.