icon

Kvôli očiam nevydržím dlho čítať

26. apr 2020

Zdravim,nevydrzim dlho citat,rychlo mam pocit unavenych oci,aj hlava pobolieva.Ked som bola u ocnej,tak mi predpisala okuliare polky,co ,myslim, nie su nejak silne dioptrie.Nemavala som to,zacalo mi to tak poslednych cca pat rokov...Kvoli tomu sa ani neprihlasim na skolu,aj ked som este uvazovala o VS....Poznate to niekto?

autor
26. apr 2020

Mam 38 rokov.

eliska13
26. apr 2020

Mne povedala očný, že okolo 40 tky sa prudko zhoršuje zrak.Mozno už potrebuješ silnejšie okuliare nemali by Ťa bolieť pri dobrých dioptriach.Skolu zvládneš aj s okuliarmi😀 pracujes celý deň za PC?nemáš syndróm suchého oka?na to sa kupujú tie umelé slzy kvapky do očí.

meluela
26. apr 2020

mas dobre osvetlenie - pri citani? Ale aj osvetlenie pri praci, kvalita monitora, treba robit prestavky kazdych 15-20 min preostrit zrak niekam inam

ildiko36
Autor odpoveď zmazal
natalienka12
27. apr 2020

@ildiko36 panenko svata ze 2 vysoke “skoli” skusim verit ze si len robis prdel

ildiko36
Autor odpoveď zmazal
miadi
27. apr 2020

Zaleži čo čitaš. Ja som v puberte s 3.5dioptriami precitala 500 knih bez problemou. Teraz mam 2.5 a niekedy vecer uz nevidim dobre (Lebo citam iBook ) podla mna to nebude dioptriou mas ich nizke skor asi pridlho pozeras na elektricku obrazovku?

november1111
Odpoveď bola odstránená
cacianka
27. apr 2020

Okuliare alebo trochu slabší zrak je nejaka výhovorka preco nie VS ?
😱😂😂😂

autor
27. apr 2020

@eliska13 Dakujem za relevantnu odpoved.

autor
27. apr 2020

@miadi Neviem...akosi mi to robi problemy,dokazem byt uz po polhodine uplne unavena,ze musim dat oddych a aj pri knuhe to iste.

autor
27. apr 2020

@miadito ale oddych,ze par hodin aj niekedy.
@meluela Snazim sa to vsetko mat o.k.,aby som co najmenej namahala zrak.

autor
27. apr 2020

@miadi
@meluela Dakujem aj Vam za relevantne odpovede.

autor
27. apr 2020

@eliska13 Mam syndrom sucheho oka.Aj som mala tie umele slzy,no co ja viem...Citila som sa komfortnejsie,ale v tomto asi ziadna nejaka zmena,myslim...No kupim si ich.

melynda
27. apr 2020

Kvapky do očí sú podstatné pri tomto tvojom probléme, tiež som to mala takéto problémy, potom je podstatné aj dobré svetlo keď čítaš a mne sa najlepšie v sede, pre niekoho divné, že aj toto riešim, ale keď ležím mám pocit, že ma viac a skôr oči režú

autor
27. apr 2020

@melynda okej,skusim to este s tymi kvapkami.Poleziacky u mna vobec nehrozi citat,to mi je neprijemne od zaciatku,v aute,v mhd vobec nie,to mi je z toho blbo este k tomu.Mozno kvapky budu riesenim,ak nie,tak este skusim inu oftamologicku.🙂yy