Leasing
Ahojte kočky,opýtam sa tu na MK,možno mi budete vedieť poradiť🙂. Komunikujem s jedným pánom s leasingovky,no pri mojich otázkach si bude už o mne myslieť,že som úplne dutá😅. Dala som si vypracovať ponuku s financovaním na štvrtiny. Z logického hľadiska by to malo byť akontácia,čo by mala byť 1.splátka+ 3 ďalšie. No nejako sa mi to nezdá...alebo to je tak,že akontácia+ 4 splátky? Vie niekto? Keď počítam ako počítam,stále mi to nevychádza. Ďakujem
Tu tiež pýtajú poplatok vo výške 941€. No neviem,či to tak má byť,keď si dám financovanie na štvrtiny tak oproti mesačným splatkam to mám o 3120€ menej ako pri štvrtinách. Je suma rovnaká pri obidvoch variantach alebo na štvrtiny to výjde lacnejšie??? Alebo to je ešte tá spomínaná odkupna hodnota? O tej sa nezmienil
@andrbeata ale to ste mali asi potom inak, keď ste si vyberali výšku akontácie, nie na štvrtiny.
Pri platbe "na štvrtiny" platíš na začiatku štrvrtinu - 25% z ceny auta, prípadne nejaký poplatok - neviem, ako to je teraz, my sme tak brali auto pred 5,5 rokmi, už ho medzičasom ani nemám, ale bolo to asi 500€, o toľko presne sme auto preplatili. Možno si ten poplatok teraz už neúčtujú takto separátne, ale rozrátajú si navýšenie do splátok, alebo závisí aj od spoločnosti. ja som kupovala vtedy Suzuki a leasing mi sprostredkovali oni.
A potom každý rok štvrtinu - teda 25%. Mesačne sme platili poistku (zákonnú + hávarijnú) a veľkú splátku raz ročne. Posledná bola navýšená o pár eur, to akože ten odkup.
Teraz mám auto zasa na leasing, na začiatok sme dali nami určenú akontáciu a platíme mesačne splátka + poistka.
Nedá sa to všeobecne takto povedať, čo je lacnejšie. To závisí aj od značky auta, ktorú leasingovku si vyberieš, akú poistku (niekedy je poistenie viazané na daný typ leasingu, niekedy sa dá vybrať si vlastnú). Treba si dať urobiť kalkuláciu a vybrať najvýhodnejšiu variantu. jedno auto sme mali aj na pôžičku z banky (dostala som takú predschválenú výhodnú), lebo leasing vychádzal o ničom...
Ešte som chcela, rozdiel medzi leasingom na tretiny a na štvrtiny je v tom, že na štvrtiny platíš 3 roky a na tretiny po 2 rokoch je splatené (prvá na začiatku + 2 splátky vždy po roku), ale teda splátky sú väčšie.
@andrbeata no tak ti to narátajú ako navýšenie, oni si nájdu cestu. My sme platili, ale ako vravím, dávno a možno to nebolo "za spracovanie", ale nazvali to inak. Ale aj tak to bolo najvýhodnejšie, čo sme zohnali, preplatili sme málo, lebo v prípade tej voľby konkrétneho leasingu na dali auto lacnejšie.
berie sa to ma štvrtiny tak že cenu auta zapíše 4ktat pričom tu prvú hneď pri prevzatí a ostanú ti 3roky čiže 3ročne splátky akurát pri prvej plus spracovateľský poplatok
Ďakujem,v tom prípade jednoznačne na štvrtiny🙂
@swwan my sme brali pred dvoma rokmi na štvrtiny. Zaplatili sme na začiatok 25% a každý rok sme mali platiť ďalšiu splátku. Splatili sme ho predčasne po dvoch rokoch, neplatili sme žiadnu pokutu ani poplatok na začiatku. Bolo to veľmi výhodné. Brala by som tak zas.
No keď je to na štvrtiny, tak je to logicky rozdelené na 4 rovnaké splátky, každá v štvrtine hodnoty vozidla.

Mala SIM takto auto a
platila sa akontacia + poplatok za spracovanie zmluvy a tri splátky. Na konci ešte odkup, ale zo bolo pár EUR.