Lego duplo - napodobeniny z Číny

pericolosa
30. jan 2018

Ahojte, mate niekto skusenosti s legom duplom napodobeninou z ciny? uz dlhzie nad tym rozmyslam a velmi ma to laka ale neviem aka je to kvalita. Dakujem

mo_skyvader
30. jan 2018

Ahoj.. my mame lego (lepin) z ciny, ale nie duplo len normalne.. to je celkom v pohode kvalita su tam len male rozdiely, ktore si bezny uzivatel ani nevsimne.. (znacka Lego na kazdej tej gulicke na kocke, ine malby na figurkach, atd) .. ale ci to bude tak aj u dupla naozaj neviem ..
Ale skus pozriet na youtube dake video kde to porovnavaju urcite toho najdes dost 🙂

hettinka
30. jan 2018

my máme tiež LEGo aj nanoblocks z Aliexpress, ale syn už ma 11 rokov skoro a do pusy to nedáva, on si to raz poskladá a dá do vitrínky ... dieťaťu, ktoré ešte dáva do pusy, a hrá sa s tým opakovane, malému by som to určite nedávala. Vyzerá to síce fajn, ale bohvie, čo ten plast obsahuje.

mo_skyvader
30. jan 2018

@hettinka jop presne to som aj ja chcela ešte napísať.. ale na druhú stranu boh vie čo všetko obsahuje aj ten plast na originálnom Legu 😓

hettinka
30. jan 2018

@mo_skyvader tak za originál lego dam ruku do ohňa ... neverím, že taká značka by si dovolila pustiť na trh nekvalitu, kocky sa robia veľmi dlho a ešte sa nám nestalo, že by sa nejaká zlomila, alebo zapáchala alebo niečo také. Len či naši predajcovia vždy predávajú originál ... ja kupujem aj dopredu, ked je akcia v TESCO, po vianociach polovičný výpredaj býva.

mo_skyvader
30. jan 2018

@hettinka ja som skôr narážala na to, že v dnešnej dobe je skoro všetko z číny 🙂 .. s legom ako takým tiež nemáme zlé skúsenosti vlastne naopak.. manžel lego zbožňuje a máme ho doma kvantá .. len v teraz si už človek nemôže byť ničím istý :/

tribratri
31. jan 2018

Okrem drobnosti (na kazdom cupliku napis LEGO) je hlavny rozdiel v jednom detaile. A to je to, ze LEGO ma presnu vyrobu, su to stotinky mm. Napodobeniny nedrzia na sebe tak dobre ako original, ten drzi aj po dlhych rokoch. Mame originaly a par veci aj cinu a je to poznat.

klaudi31
31. jan 2018

Toto aj mňa dlho zaujímalo v čom je vlastne rozdiel. A myslíte, že keby sa kúpi napodobenina tak by sa dalo skladať niečo napríklad aj s tým duplom dokopy aj s originál legom? Že by na sebe držali?

majka1980192
31. jan 2018

Ja osobne som kupila lego klasicke male a da sa kombinovat v pohode.Zalezi vsak aj na tom ake lego v cine kupis.Napr.Lepin a Sluban su uplne super a nie je ziadny problem s kombinovanim

hettinka
31. jan 2018

@tribratri súhlas, tie napodobeniny tak raz poskladať a odložiť. My mame napodobeniny lego architekture. A tiež poľské COBI he takéto, mame titanic, je krásny, ale rozoberá sa, hrať sa s ním nedá.

zdenocka
3. feb 2018

Ja detom objednavam z Ciny, a som spokojna. No su starsi, nedavaju ho do ust. Kebyze boli mensi, a sem tam nieco ochutnali, tak by som im kupila original. Nase "lego" drzi dobre, vyzera velmi pekne, a cena je neporovnatelna s originalom.

pericolosa
autor
4. feb 2018

@zdenocka a aku znacku im kupujete???

zdenocka
4. feb 2018

@pericolosa, ja ani neviem. Deti povedia, co chcu, ja popozeram, vyberem to najlacnejsie, bez postovneho. Oni sa s tym aj hraju, a v pohode, drzi ako lego.