icon

Má ekonómia budúcnosť?

2. máj 2023

Zdravím
Uvažujem nad VŠ Ekonomika (účtovníctvo) alebo kurz.
Stojí to dosť peňazí a času tak ma zaujíma, či to má podľa vás budúcnosť.
Pomôže mi to pri hľadaní zamestnania?

pribinak
2. máj 2023

Vybrala si si odbor a nevieš či sa uplatnis? To si si ako vyberala? S kým si ti konzultovala? S Marou čo pomáha bačovi na salasi?
A ešte si to aj platíš …..

Podľa mna áno, účtovníci sa zídu vždy a všade

tykat
2. máj 2023

Ano, stale, to nie je len o uctovnistve, ale chce to nabrat spravny smer, specializovat sa ... hlavne vediet medzinarodne standardy, k tomu na dobrej urovni cudzi jazyk, pripadne pricuchnut aj k informatike a k BI a pobiju sa o teba. Alebo ist smer danove poradenstvo, auditorstvo.

gejb
2. máj 2023

Účtovníkov a ekonómov je nedostatok, s týmto nebudeš mať problém nájsť si zamestnanie. Ako píše tykat, so špecializáciou to bude ešte lepšie a za viac €. Ak ta to bude bavit ja by som neváhala

autor
2. máj 2023

@pribinak nič som si nevybrala, uvažujem, že si to vyberiem (budúci čas). Baviť by ma to bavilo, zaujímam sa o to ale z toho sa vyžiť nedá. Dôležité je i uplatnenie. Práve to sa snažím teraz zistiť

gejb
2. máj 2023

Otvor si pracovný portál a uvidíš koľko je tam inzerátov z oblasti financii a s akým zameranim najcastejsie hladaju. Po novom sa musia uvádzať aj platy tak si vieš spraviť prehľad.

pribinak
2. máj 2023

Každá firma, živnostník, mimovládka potrebuju účtovníka
Je to precízna praca s číslami a podľa mna aj slušne ohodnotená

domkakvet
2. máj 2023

Uctovnicky chcu najma s praxou, otazne je, ci ju budes mat kde ziskat.

tykat
2. máj 2023

kolko mas rokov? Ak este len po maturite uvazujes o VS tak si popritom najdi brigadu, bud v ucto firme (nahadzovanie dokladov) alebo v nejakom korporate. Zaroven s ucenim budes naberat aj prax, casom ziskas skusenosti, uvidis suvislosti aj priamo v zivote firmy nielen suche ucivo zo skoly, ak budes sikovna budes postupovat. A ked skoncis VS tak uz budes niekde uplne inde ako keby si len chodila do skoly a popritom robila co ja viem recepcnu v posilke.

bloger
2. máj 2023

Tak šikovné účtovníčky sa vždy uplatnia. Myslím, že sú veľmi potrebné.

diqushqaa
2. máj 2023

Ja som mala problém s tým že všade chceli účtovníkov s praxou.

phelipe
Odpoveď bola odstránená