icon

Má Ford Fiesta 2009 malé miesto na kočík?

24. jún 2024

Mate niektora ford fiesta r 2009? Ma maly kufor? Mali by sme ist na obhliafku, len dopredu si zistujem, ci ma maly kufor alebo nie. Ci sa tam zmesti kocik 🙂

janinka007
24. jún 2024

necelých 300 litrov. Pre porovnanie, octávia má cca 600

dudos
24. jún 2024

Kočík s vaničkou nie. Podvozok kočíka som dávala do kufra a vaničku na zadné sedadlo. Deti vo vajíčku som mala na sedadle spolujazdca s tým, že som mala vypnutý airbag.
Teraz máme aktuálne menší športový kočiar, ten sa zmestí. A jeden väčší športiak a aj ten sa zmestí. Ale už veľa k tomu do kufra nedám.
Vozím dve deti, 8 r. a 2.r. A niekedy aj manžela.
Vždy sa viem do auta naukladať tak aby som vedela zobrať všetko čo potrebujem. Hlavne keď idem iba ja a deti.
Čo vidím ako nevýhodu je, že výrobcovia nemysleli na zadné interiérové svetlo, hlavne v zimných mesiacoch, ťažko sa mi zapínali deti do autosedačiek. To som riešila tak, že mi držali mobil so svetielkom.
Inak je to fajn auto, deti podrastú a úplne stačí.
Moja fiesta je aj dosť rýchla. Nedala by som ju za nič. Možno časom za focusa st line.

madeincssr
24. jún 2024

Vezmite na obhliadku ten konkretny kocik. Vo vseobecnosti - clovek sa vzdy nejako zbali do auta, ktore ma, lebo musi. Nic nie je dokonale a vsetko ma svoje vyhody, aj nevyhody. Fiesta je urcite male auto (trieda Fabia), ale kopu ludi s takymi autami vie fungovat. Zas pri parkovani ci manevrovani nielen v podzemkach je to pohodicka. A mnohe kompaktne auta vedia byt v meste obratne, svizne, nevazia vela a aj zakladne motory ich vedia dostatocne rozhybat. Zalezi aj na tom, ci ako rodina ste "vozici vsetkeho", alebo skor minimalisti.

tanyan
24. jún 2024

My sme si kvôli pohodliu v súvislosti s kočíkom kúpili pred rokmi VW Touran - má širokú a nízku nakladaciu hranu a kočík som teda nemusela ani skladať. Ale po meste som používala VW Lupo s tým, že zadné sedačky som mala sklopené, aby som tam dala podvozok a dcéra bola vo vajíčku vedľa mňa vpredu. Nákupy a podobne som si dávala na miesto pre nohy u spolujazdca. 🙂
Mne to takto vyhovovalo a keby som sa mala znova rozhodnúť, tak to urobím rovnako.

smiling89
24. jún 2024

mala som fiestu r.v.2013, dokonca 3 dverak a kocik som zmestila. S prvorodenym sme sa vsade dopravovali s fiestou. Ale na vylety viacdnove uz sme brali muzovu sluzobnu octaviu combi. Teraz mam deti 2, ford c-max a kufor sa mi zda extremne maly :D

vkatush
24. jún 2024

Zmestí sa malý športový kočík.
Veľký kombinovaný som tam dala len tak, že spodok do kufra a vanička/športový vrch dopredu.

Fiestu som využívala vo veľkom ako slobodná, resp aj ako vydatá. Ale ako náhle prišlo bábo, už mi to auto nestačilo (sedačka, kočík, taška, prípadne muž a ideme ako sardinky).
Ale zase ak máš väčšie, tak je to opäť v pohode. Kamoška má 7 ročnú, v pohode sedačka a idú.
Takže ak chceš pre seba, okey.
Ak pre rodinu, hľadala by som väčšie.

autor
24. jún 2024

Mame rocne dieta a dalsie na ceste. Kocik mame cybex balios, co je dost maly lahky kocik, no uvidime aky bude ten kufor na obhliadke. Toto auto budem vyuzivat len ja s detmi, kedze muz do prace bude chodit na nasom druhom aute a ked pojdeme niekde na vylet vsetci, tak pojdeme na jeho aute. 🙂 kazdopadne, potrebujem nejake mensie auto kedze som zacinajuci vodic 😅

vkatush
24. jún 2024

Bordel si nevšímaj 😂 len pre predstavu. Za mňa malé pre 2 deti.

Sestra mala teraz napr Seat Toledo, manžel predtým Leon, tie mali oveľa väčšie kufre a tiež to boli menšie autá. (Chápem úplne. Pre mňa ísť parkovať z mini pičitka do veľkej combičky tiež bol masaker zo začiatku 😂)