icon

Má niekto skúsenosti s realitnou kanceláriou Slovak Estate?

dena424
13. feb 2025

Ahojte chcem sa spýtať na túto realitnú kanceláriu či stym niekto nema skúsenosť.... Chceme si z priateľom zobrať pozemok na splatky už je pripravena aj zmluva len to že na zmluve nepíše nič ohľadom tých splátok ale že to je nájomné ktore bude trvať 12 mesiacov... Pozerala som aj recenzie sú dobré bola som dokonca u notára overiť tú zmluvu no ten mi veľmi nepomohol.... Za každú odpoveď ďakujem

ovaaa
14. feb 2025

Notár overuje podpisy, nie je to právnik.Treba si dať pozor na zmluvu a tak isto si pozrite LV či je vlastníkom, či nemá pozemok ťarchu, či sa dá na ňom vôbec stavať.. Predmet zmluvy má byť predaj pozemku s údajmi z LV. Má tam byť cena a forma úhrady ak všetko na splátky tak rozpis až po uhradení poslednej splátky na účet....V zmluve má byť aj kto hradí poplatky za prevod nehnuteľnosti. Osobne by som si dala aj premierať pozemok nakoľko nemusí sedieť m2 s LV . Ono ťažko sa vyjadrovať, keď človek zmluvu nevidí ...skús osloviť právnika

spongebob1
14. feb 2025

@ovaaa Notar je pravnik, ale bue pracovat len do vysky odmeny.

zuzu003
14. feb 2025

A mate zaujem si pozemok prenajat alebo kupit? V najomnej zmluve mate najomne, v kupnej zmluve kupnu cenu.

dena424
autor
14. feb 2025

@zuzu003 kúpiť na splatky len kym to budem splácať tych 12 mesiacov tak tam píše že po dobu 12 mesiacov som najomnicka nepíše tam uhradzanie splatky pre kúpu pozemku... Ale nájomné po dobu 12 mesiacov preto mam trosku strach lebo táto realitná kancelaria sa mi zdá byť divna nikdy som o nej nepočula a ktomu píše tam že iba hospodarske veci sa daju robiť na pozemku len je to stavebny pozemok iba zo suhlasom majiteľa a čo keď ten súhlas mi da ja začnem z výstavbou a po 12 mesiacov mi povie že to bol len nájom alebo niečo ine preto mam strach a radcej sa poradim

zuzu003
14. feb 2025

Ak mate platit najomne po dobu 12 mesiacov, nemoze ist o kupu pozemku.

saraxyz
14. feb 2025

@dena424 SE skupuje a predáva pozemky. Ak sa obávas, nech Ti zmluvu pozrie právnik. Podľa mňa sa ale nemusíš báť