icon

Má sa v súčasnosti naozaj horšie každý?

17. apr 2025

Len ma tak napadlo jedna klientka meškala s platbou už minulý mesiac, a marcovú faktúru ešte stále neuhradila, tak som si ťukla a má dlžoby aj na daniach a odvodoch. Pri tomto viem že vlani kupovali nové auto a tento rok ďalšie veľké auto. Ok, podnikajú to auto im má zarábať, pravdepodobne brali na leasing či úver. Ako ona szčo, muž SZČO spolu ešte sro. Na nete inzerát, že príjmu nového šoféra.
Potom si zájdem ku kamoške na kávu a tam kamarát jej muža, ako sme tam debatili, vysvitlo že chlap je l
automechanik a pozná moju klientku, tak sa kecol, že jej muž bol u neho v servise a tam sa pochválil, že kúpili apartmán v Grécku. A ja sa doma jedujem kvôli faktúre za 50eur.

biba_18
17. apr 2025

takže čo? nemajú sa horšie - len sa z nich stali svine ...

luccija
17. apr 2025

Tak s ňou ukončí spoluprácu, ak to nejde tak ti zostáva iba čakať, kým uhradí.strasne ako každý o každom klebetí🤪

nynia
17. apr 2025

No len aby nemali rozdelene financie za posledny tyzden tu boli 2 take temy, ze muz zo svojho neda nic. 🤣 A len oni dvaja vedia koho financie nato isli alebo v akom pomere.

7miriam77
17. apr 2025

Ťažko povedať, či sa má horšie každý, lebo niekto dokáže najviac zarábať vtedy, keď sa krajina potápa. Ja osobne sa horšie mám,tiež podnikám a takéto zlé obdobie som za 7rokov nemala. Cez kovid to bolo lepšie. Cítiť, že ľudia nechcú toľko míňať, vládne neistota....a vláda nám hádže polená pod nohy. A bude horšie

veronikaszabova
17. apr 2025

A pripomenula si jej tu FA? Mozno len zabudla

autor
17. apr 2025

@veronikaszabova samozrejme, dokonca mi povedala že príde uhradiť v hotovosti , isto kvôli TD.

autor
17. apr 2025

@7miriam77 cítim to podobne, mám asi tucet stálych klientov a veľa príležitostných, niekoľko z nich išlo do dôchodku iní ukončili živnosť

janettdamian
17. apr 2025

Tiež som SZČO už 30 rokov. Áno majú sa ľudia horšie, tak o ničom to nebolo ani za Covidu, ani v 2008 (tuším), keď bola kríza. A tí čo sa nemajú horšie, tak sa im zhoršil charakter a ťažia z toho, že je zlá doba, tak sa vyhovárajú, že nemajú. Pritom človek nie je slepý a hlavne, keď im spravuješ financie a budú ti vyplakávať.... ach jaj.

kavasmliekom
17. apr 2025

Nie je pekne klebetiť, v každom prípade, ak neuhradí la, čo si kúpila, treba jej poslať upomienku, splatnosť llť. Ak sa tak nestane, ukončiť spoluprácu.

januska12323
17. apr 2025

Tvoja klientka sa nemá horšie len neplatí čo treba a kupuje čo netreba.

luccija
17. apr 2025

Tak jej znova napíš tiež máš svoje vydavky

la_dolce_vita
17. apr 2025

Pre nich su to ocividne len drobne..

subartic
17. apr 2025

Ja neviem čo sa s ňou toľko " serieš". Jedna upomienka , druhá upomienka , predžalobná právnikom a ideš z kola von . Ja fungujem takto, už 20 rokov. Odvádzam pre svojich klientov najlepšiu prácu ako viem , tak za to očakávam aj zaplatené. A čuduj sa svete , fungujem , prosperujem .

tiezjedna
17. apr 2025

Zavolaj jej, pošli písomnú urgeniu, prvú, druhú a potom predžalobnú výzvu

tiezjedna
17. apr 2025

To nie je o tom, že sa ľudia majú horšie. Len sú niektorí drzí a vyčkávajú na krajnú situáciu. Ale kvôli 50 € je to teda nanajvýš trápne.

janettdamian
17. apr 2025

@tiezjedna veď to, kalkulujú s tým, že za 50€ nikto nebude riešiť súd. Poznám aj prípad, že na účte má peniaze a čaká so zaplatením až do poslednej možnej výzvy, keď už hrozí pomaly exekútor. Som sa pýtala, že prečo to tak robí? Vraj nech sa peniaze "zhodnocujú" na účte. Ja to skôr vidím na bezohľadnosť voči tým, ktorý čakajú peniaze za svoju prácu a služby. "Radosť " s takými ľudmi spolupracovať.

tana85
17. apr 2025

nie je to pre nu priorita, sluzbu uz dostala, tak naco platit. toto mam aj ja v okoli, ze penazi maju dost, ale najradsej by dostali vsetko zadarmo, rozumej vyvoz smeti, dane, voda, elektrina aby boli za par centov. nech ostane im na potesenie. a ano, mame sa horsie - ked porovnam, co sme si mohli dovolit mozno 4 roky dozadu. stale si mozeme, ale napr.menej posielame na sporiaci ucet

autor
17. apr 2025

@subartic upomienka bola odoslaná vyše týždňa mailom, poslať to poštou dva krát a ešte platiť právnikovi? Ty asi nefakturuješ.po 30-50e ako ja?
Sorry a právnik za 50ku ani len pero nezdvíha....

autor
17. apr 2025

@tiezjedna aj sme si volali aj sme si písali a s prepáčením prd mám z toho, dnes už ani nedvíha

autor
17. apr 2025

@la_dolce_vita cítim to rovnako ja si v slabom mesiaci horko ťažko platím hypo, keby som nemala muža tak s deťmi s môjho platu nevyžijeme. Iný vlastní niekoľko nehnuteľností na turisticky atraktívnych miestach a mojich 50e by ich nezruinovalo a predsa ma majú u .....

gov
Odpoveď bola odstránená
lucia13022023
17. apr 2025

To je zas názov témy 🤦‍♀️

subartic
17. apr 2025

ale prečo poštou ? Dvakrát emailom . Keď nechceš právnika na tak malé sumy ( ja si platím paušálne ) , tak preruš práce , aj to robím . Nezaplatené, ďalší mesiac nerobím , nepodám výkazy sociálka , zdravotka , daňový úrad, štatistika, predtým im to oznámim . A mám to aj v zmluve.

autor
17. apr 2025

@subartic v predošlej práci sme všetko tak posieli, aby sme mali dôkaz o doručení

koniarova
17. apr 2025

@lucia13022023 tie názvy musí meniť nejaký debil, čo ani obsah neprečítal. Najmä posledné dni je to hrôza.