icon

Macbook - vírus

baja_24
5. mar 2023

Dobry den,

od vcera mi stale vyskakuju upozornenia na Macbooku, ze bol napadnuty virusom, trojanom, potom ze treba nieco obnovit s bezpecnostou, treba urobit sken a pod..Vzdy to tam je tak 5 sekund a potom upozornenie zmizne. Prvy raz som na to klikla a chcelo to odo mna, aby som nainstalovali nejaky antivirus, plateny samozrejme. Ide naozaj o virus? Ako by som mala postupovat? Neviem ani ci tu mam nejaky antivirus nainstalovany, v PC sa vobec nevyznam, ale zacinam sa bat, ze naozaj sa mi zaviril...Dakujem za akukolvek radu

janagem
5. mar 2023

Tak si určite potrebuješ nainštalovať na pc nejaký antivir. Potom vypnúť net a celkovú kontrolu.

Mať pocitac pripojený na net bez antivírusu je veľký risk

niekto2hy
5. mar 2023

@baja_24 Hmm, nepozerali sa filmy na nejakych strankach? Robi to Chrome? https://zive.aktuality.sk/clanok/44W3FgP/zariad...

bianka_012
5. mar 2023

Na macbook určite žiadne antivírus netreba, ignorujte to.

vulka
5. mar 2023

@niekto2hy V macu nemusí mať Chrom, tam je Safari.

niekto2hy
5. mar 2023

@vulka Nehadam sa,ale bez fotky sa to neda presne urcit.

vulka
5. mar 2023

@bianka_012 Ale je potom divné, že autorke niečo pravidelne vyskakuje. Čím to môže byť?

vulka
5. mar 2023

@niekto2hy Mne príde čudné mať mac a doňho si nainštalovať windows. Ale viem, že občas to niektorí robia.

niekto2hy
5. mar 2023

@vulka Hadam sa rozlustenia zahady niekedy dockame.😎

baja_24
autor
5. mar 2023

Pouzivam Safari a pravidelne pozeravam filmy na strankach typu bombuj, prehraj to a az do vcerajsieho dna sa nic nedialo, teraz kazdych 5 min mi vyskoci okienko, ze si mam bud nainstalovat antivirus, alebo zoskenovat Mac, alebo ze mi hackli gmail a pod...

vulka
5. mar 2023

@baja_24 A máš zablokovanú inštaláciu programov? Asi nie.

bianka_012
5. mar 2023

@baja_24 vymaž si cookies a históriu. Keď tak pozeraj filmy cez inkognito režim. Vieš odfotiť tie hlášky,?

dreamss
Autor odpoveď zmazal
baja_24
autor
6. mar 2023

@bianka_012 Ano viem, urobim screenshot ked sa objavi a poslem do spravy.

baja_24
autor
6. mar 2023

@vulka fuuu to asi nie