icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

amalka421
13. feb 2012

Ahojte mamincky, chcem sa vas spytat, ako sa posiela na dobierku, lebo ja neviem... Dakujem

cestovatelkaandrea
14. feb 2012

@cilicka22 a ocne zubky zvladal ako? nam robili prave tie problemy a tiez posledne stolicky, lebo su obrovske oproti tym predoslim.
nevolnosti sa teraz zhorsili. babatko uz vnima chut jedla v tomto obdobi a zacalo mi do stravovania riadne kecat. za 3 dni som schudla 1.2kg. takze si vies predstavit asi ako jedavam. vcera som si dala hrozno na desiatu a babatko hodilo riadny protest potom. tak som sa pozerala na zachod a bojovala s nim aby som nevracala. to iste som mala poobede po jogurte. a dnes opat po ranajkach. dokonca ma napina na vracanie ked lezim v posteli a chcem spat. tak uvidim ako to pojde dalej. v stredu sa o tom porozpravam s porodnou asistentkou, lebo som z toho dost unavena.

cestovatelkaandrea
14. feb 2012

@mia258 oki kuknem.
no dufam, ze ti to prejde s tym zaludkom, mne sa teraz nevolnosti zhorsili ako som pred chvilou pisala cilicke. keby ti to neprechadzalo radsej zavolaj doktorovi.

mia258
14. feb 2012

@cestovatelkaandrea len mňa nebolí žalúdok nejako v kuse, že by som sa ani hýbať nevedela... Napr. teraz sedím pri pc a fajn. Len keď sa natiahnem, tak mi to normálne vyrazí dych 😒 Ale zistila som, že mi na to pomáha teplá sprcha, takže si večer pol hodinku užívam pod vodou 😵

cilicka22
14. feb 2012

@cestovatelkaandrea no tie napodiv celkom fajn..len teraz s týmito poslednými máme problémi kým raidne vykúknu ale už sa to lepší..len neviem čo sa deje..doteraz malý pekne spinkal v noci prespal pekne celú noc rano vstal prišiel k nám..ale teraz stále sa prehadzuje mrví..budí..zobudí sa o pol piatej a už nechce spinkať..tak len vymýšla a preskakuje z osvojej postielky do našej a tak dookola neviem čo sa deje zase..ja som potom taká nevyspatá a unavená až hrúza..
to mi je ľúto..tak tehotenske neduhy sú eše stále..asi mám šťastie že ja som ich v tehotenstve nepoznal..prajem nech čím skor prejdu a možeš si naplno užívať tehotenstvo ...skús sa jej opýtať možno ti niečo nato dá..sa mi zdá že existujú aj niake čaje nato...

cestovatelkaandrea
15. feb 2012

@mia258 skus si davat ked sedis alebo lezis termofor. to by ti mohlo tiez robit dobre. ja to mam velmi rada na krize 😀

cestovatelkaandrea
15. feb 2012

@cilicka22 je mozne, ze ma Matko obdobie ked sa v noci budieva a uteka do postele ku vam. nemali by ste ho moc nechavat, lebo si na to zvykne. my sme to dovolili Damianovi a mam ho v nasej posteli takmer kazdu noc. Niekedy prespi celu noc v pohode ale niekedy sa zobudi a nedokaze zaspat vo svojej a uteka ku nam.

Keby som si mohla tie caje kupit to by bolo super, no som zvedava co mi povie. mam termin o 11.15, tak poobede budem dam vediet.

mia258
15. feb 2012

@cestovatelkaandrea ja si niekedy vecer, ked lezim na posteli, davam na brucho termofor. Teda tak na dlzku, aby mi zakryl brucho aj zaludok. Nemoze to ublizit babu, nie?? 😨

cilicka22
15. feb 2012

@cestovatelkaandrea no neviem možno áno..ale nikdy takto zle nespinkal..či je to aj tým zúbkom ale ono sa mu asi aj niečo sníva neustále sa prehadzuje mrví..práve preto ho nechcem moc nechávať aby chodieval k nám do postele..vždy sa ho snažím skor prevedčiť aby si ľaškal naspäť do postielky a búval..a väčšinou ráno sa mi už ho nedá presvedčiť tak je pri nás..ale aj tak už nespinká len vymýšľa a prehadzuje sa..to taký spánok to je o ničom ja sa ráno zobudím ako po nočnej..a k tomu to hranie s vlasmi a občas tak pekne potiahne že o spánku nemože byť ani reč..dúfam že to prejde čo najskor lebo to je hrozné,...človek je potom celý den taký niaký.. ☹
no daj nám potom vedieť ako to dopadlo..čo ti poradila..

jitkatatarova
15. feb 2012

@cestovatelkaandrea ale,teraz sem chodievam len občas,aj tak nemám dokopy nič nové. 😀 Bambulkám sa v škôlke čoraz viac páči,už aj chlapci 🙂 každá má svojho. 🙂 🙂 a dnes nám tu napadla kopa snehu,tak sú vo veľkom vytržení.

cestovatelkaandrea
15. feb 2012

@mia258 nemoze, ved je to len tepla voda. to je ako keby si sedela vo vani s teplou vodou 😉

cestovatelkaandrea
15. feb 2012

@cilicka22 si to viem zivo predstavit aka unavena rano vstavas. ja to mavam sem tam tiez a to sa v praci musim tvarit veselo 😝 ale nastastie take caste to nie je. dufam, ze vam z toho rychlo vyrastie a hadam ked zubok bude vonku tak bude spavat lepsie.

porodna sestra mi povedala, ze ak este buduci tyzden budem chudnut a bude mi dost nevolno, tak mam ist k rodinnemu lekarovi, nech mi predpise lieky na nevolnost. niektorym zenam to pomaha, niektorym moc nie, tak neviem. ale kontrolovala mi moc, ci nestracam moc tuku ked zo mna spadli 4kg. a zatial je to OK.

cestovatelkaandrea
15. feb 2012

@jitkatatarova joj tie detske lasky, to poznam. Damian ma tiez svoju Hannah v skolke a neda na nu dopustit. Vies si asi predstavit ako sa tvari, ked si ho nevsima a hra sa s inym chlapcom. uz sa s jeho kamaratom kvoli nej pobili 😀 😀 😀

mia258
15. feb 2012

@cestovatelkaandrea ja sa snažím hlavne teraz byť stále v teple, nosiť dlhšie tričká, svetre. Vetrovku si stále sťahujem nižšie 😅

cestovatelkaandrea
16. feb 2012

@mia258 aj ja chodim ako snehuliacik. sice kurim ako radiator, teda aspon ostatny to hovoria, ze zo mna sala teplo ale mne je kosaaa.

mia258
16. feb 2012

@cestovatelkaandrea ja až tak naobliekaná nie, teraz som napr. tričku s krátkym rukávom a v pohode. Ale niekedy mám aj mikinu a klepem sa od zimy 😕 Ja sa skôr tak preventívne obliekam keď idem vonku, nech neochoriem teraz.

cilicka22
17. feb 2012

@cestovatelkaandrea no to áno,..tak ma chápeš..ked človek sa v noci nevyspí a potom tvár sa celý den veselo..snad nám to ozaj rýchlo prejde..neviem čo nás to zase chytilo za obdobie..už mám pocit že nás nikdy nič neobíde 😀
no dúfam že to bude v poriadku a čím skor sa ti vráti chuť do jedla..ozaj čítala som že nato pomáha aj zázvorový čaj..alebo zázvorové keksíky..
no mne by sa tiež zišlo také štyri kilečká dole 😀 😀 ale v tvojom prípade to je iné..ty musíš byť fit a cítíť sa 🙂 🙂 dobre a taktiež bábätko 🙂 🙂

cestovatelkaandrea
17. feb 2012

@mia258 u nas v kancli je zima kvoli klime a doma lebo sused pod nami vobec nekuri. my to mozeme turovat na maximum ale od podlahy ide strasna zima. tak asi preto.

cestovatelkaandrea
17. feb 2012

@cilicka22 zazvorovy caj mi poradila aj porodna asistentka. tak zbehnem do obchodu nastruham a skusim uvarit. dufam, ze ho budem moct vypit 😝 😝 ak nie, tak neviem.

nas zase Damian zacal soplit a strasne kaslat v noci. Tak sa tesim ako ho budeme ratovat cely vikend. 😠 preco chodia do skolky chore deti a potom tie zdrave ochoreju ako na beziacom pase?

cilicka22
17. feb 2012

@cestovatelkaandrea no uvídíš..dúfam že pomože..i ked zázvor má takú svoju špecifickú chuť aj vonu..čo možno niekomu nesadne..
no tak to máš tiež o víkend postarané..dúfam že mu to rýchlo prejde..to s tým školkami je taký večne začarovaný kolotoč so soplikmi a kašlom..každý týžden je niektoré dieťatko choré..mojej susedky dcérka je každý druhý doma zo zapáleným hrdielkom..
ja to tiež nechápem..takto nebrať ohľad na ostatné zdravé detičky..ale čo už asi ich tie mamičky nemožu alebo nemajú s kým nechať doma..tak im nič iné neostáva..asi sa im nezdá že je to až také vážne aby s nimi ostali doma ☹ 😒

mia258
17. feb 2012

@cestovatelkaandrea aha tak to máte horšie 😒 U nás je aj vonku teplejšie, niekedy len večer založím oheň v krbe a aj radiátory môžu zostať vypnuté a vykúri to všetky izby. A radiátory máme len na polovicu zapnuté. Ale aj tak sa obliekam, lebo aj ten prechod z vnútra von a naopak môže byť zradný 😒

jitkatatarova
20. feb 2012

@cestovatelkaandrea no tak to mas vesele,aspon sa tie moje o chlapcov s inymi dievcatami nebiju.Ale su take roztomile,ked ich sledujem ako sa im rozziaria ocka ked zbadaju toho svojho a dokonca sa sem tam aj zacervenaju. 🙂
Dnes som isla s nimi k doktorke,lebo zas po 2mesiacoch chytili silnu nadchu,ale ani sa necudujem ked je tu take pocasie.Nastastie je to ako vzdy len nachladnutie.
Katke sa ta uzlina zmensila asi o polovicu a na sone nam povedala ze ju bude mat taku asi uz navzdy a diagnoza je nespecifikovana toxoplazmoza,aj ked neviem ako k nej dosli,ked nema ziadny taky nalez.Ale nastastie chodime len priebezne na kontroly,ani lieky nedostava.Tak hadam to tak aj zostane.
Inak su to take divozienky. 🙂

cestovatelkaandrea
20. feb 2012

@cilicka22 tak ako po vikende zubok vonku? my sme nastastie Damiana rychlo vykurirovali. Sice ma stale este soplik ale kasel sa uvolnil a pekne vykasliava hlieny. Takze ani moc nekasle. Vcera sme mali u nas navstevu, Damianov kamarat zo skolky spolu s jeho rodicmi. Boli u nas od tretej do pol osmej vecer. Hned ako odisli som padla ako mrtvolka do postele a spala az do rana 😀 😀 😀 sa niekedy divim, z coho dokazem byt unavena 😀
inak zazvor som nenasla cez vikend v obchodoch, tak skusim tento tyzden, myslim, ze by som mala byt schopna ho pit.

cestovatelkaandrea
20. feb 2012

@mia258 ved aj ja si hovorim, normalne sa tesim ked sa uz raz konecne prestahujeme 😀
ten krb ti uprimne zavidim. u svokrovcov sa vzdy rada pozeram na ohen v krbe. strasne to upokojuje.

mia258
20. feb 2012

@cestovatelkaandrea no ja som zvedava ako budeme byvat, ked sa odstahujeme z FR, mm nam akurat vybavuje byvanie 😅
Tiez by som brala kozub aj tam, ale asi sa budem musiet uskromnit, lebo hlavne zo zaciatku to bude sranda 😀
A vy sa kedy planujete stahovat??

cilicka22
20. feb 2012

@cestovatelkaandrea tak to je super že mu je lepšie..no zúbok vonka ale je ako sto čertov...no ale v noci vobec nespí to sa nezmenilo..cez den sa len srdí nerváči..a občas aj ten spánok vynechá a ja večer hotová padám od únavy..už som taká hotová z toho to je hrozné..ja neviem čo mu to je ved chorý není, zúbok vonka tak už fakt neviem baby moje..
no to ti verím tie detičky dokážu fakt unaviť..tak má takého dobré kamaráta čo si aj s rodičmi jeho rozumiete..

cestovatelkaandrea
20. feb 2012

@mia258 ozaj kedy manzel odisiel. ved uz bude koniec februara a mal odist tento mesiac.
no my sa budeme stahovat o rok, ked nam postavia nas domcek 😀 takze dovtedy este musime jednu zimu vymrznut v byte, kde sme.

cestovatelkaandrea
20. feb 2012

@cilicka22 nejde mu nahodou dalsi?kto ho vie, z coho je taky jedovaty. My sme Damiana videli takeho len pri usnych infekciach alebo ked mu isiel zubok. Ale tak Matko asi nema usnu infekciu. Mne na unavu velmi pomaha striedava sprcha (tepla-studena) a bylinkovy cajik po tej sprche. Skus mozno ti to pomoze.
My uz tu mame niekolko priatelov s ktorymi sa stretavame cez vikendy a jednymi z nich su aj tato rodinka.

cestovatelkaandrea
20. feb 2012

@jitkatatarova no tak dufam, ze uz s toxoplazmou problemy nebudu. viem ze ju mozes chytit od maciek ak su infikovane. mate nejaku doma alebo v okoli. mozno nieco vonku chytili do ruk, co bolo od macky infikovane. ja si napr. teraz musim na to davat velky pozor, lebo som toxoplazmu nikdy nemala a keby som ju od macky chytila teraz, bolo by to velmi zle pre babatko. mozno je aj lepsie, ze to mali teraz a potom v buducnosti ked budu planovat rodinu, tak nebudu mat s tym problem.
my ideme koncom mesiaca na kontrolu s drobcom. usno nosna mu pozrie rok po operacii uska a mandle, ze ako to tam vnutri vyzera. tak dufam, ze dobre 🙂 lebo odvtedy bol chory len dvakrat.

mia258
20. feb 2012

@cestovatelkaandrea manžel už odišiel, voláme si každý deň a zatiaľ sa mu tam páči, tak uvidíme ešte nejaký mesiac 😉