icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

mia258
21. nov 2011

@cilicka22 naše deti si to menia medzi sebou, všimla si si? Moja s tým prestane a tvoj začne? 😅
Držím palce, aby to boli "len" zúbky 😉
Aj moja toho roku pôjde prvý krát, minulé Vianoce ani nič nevnímala, lebo bola maličká

cilicka22
22. nov 2011

@mia258 no ved práve preto sme ho minulý rok nebrali, aj tak by s toho nič nemal, len by kukal s kočíka čo sa okolo neho deje, 😀 😀 teraz aspon može poozerať výzdobu, stromčeky, jeho strašne fascinujú blikajúce svetielka, asi ako každé dieťa 😀 😀 no asi máš pravdu, myslím že nám pojde zúbok, lebo všetko si dáva do pusy a len pomrkávava drobček moj ☹

saemi
22. nov 2011

@cilicka22 no a už je to tu... celú noc hore, bolelo ju bruško... čo si na to dávala? my máme espumisan ale nič... ani neviem koľko a ako často jej to mám dať

cilicka22
22. nov 2011

@saemi jeeeeeeeeeeeejko snad sme to nezarieklli, u detičiek sa to väčšinou objavuje medzi 4-6 týždnom, mi sme to mali od 5 týždna, vieš čo mi sme dávali tiež najprv espumisan ale ten ani trošku nezaberal, tak potom nam doktorka poradila infacol, a to bolo fakt dobré, nám to zabralo, ozaj nám pomohol...........vyskúšaj uvidiš 😉 ja som mu to dávala r 😉 ráno a večer do mliečka do flašky 😀 😀

cilicka22
22. nov 2011

@seami častejšie sa to nemá dávať že to má opačný účinok tak len ráno a večer, koľko je napisané už si to niak nepamätám.......ale asi 2,5 ml 😉

saemi
22. nov 2011

@cilicka22 lebo som čítala aj že probiotika sú dobre...

cilicka22
22. nov 2011

@saemi no ale on sú zväčša na trávenie, pri antibiotikách ked má dieťatko problemy so stolicou alebo ked sa z antibiotik vyhadzuje, mi sme ich tiež raz dávali ked mal malý zapalené hrdielko dávali sme ich spolu s antibiotikami lebo sa mi po nich vyhadzoval, ale inak som ich nedávala, nam pomohol na koliku ten infacol 😀

saemi
22. nov 2011

@cilicka22 a ešte som čítala aj baby calm... to pôjdem asi kúpiť...

cestovatelkaandrea
22. nov 2011

@mia258 aj my sme chceli dat Damien ale nakoniec sme to nechali na Damian ale bez dlzna.
No s tymi prialemi je to fakt tak. Horsie je, ze tazsie sa hladaju taky pravi priatelia. A prave vtedy, ked nehladas, tak zrazu su tu a je to hned ine. Neznasam, ked sa priatelia medzi sebou ohovaraju alebo si zavidia a zeny sa separuju od muzov a podobne. Preto som rada, ze mame takych priatelov, kde si rozumieme vsetci styria 🙂

cestovatelkaandrea
22. nov 2011

@cilicka22 tak tu mas moje posledne torty. ten doktor bol pre svagra, lebo je lekar a drobcovi som robila na narodeniny v septembri aj na doma aj do skolky. tie mufinky som potom este po krajoch dozdobila aby nebolo vidiet dzem, ktorym som cukrovu pastu prilepila na mufiny.

cilicka22
22. nov 2011

@cestovatelkaandrea jéééééééééééééééééééj ozaj krásna práca, máš šikovné rúčky, tie mašinky tomáškovia sú úžasný, moj malemu by sa fakt páčili, mi sme mu na rôčik dali urobiť tortičku autá..ael tieto mašinky sa mi páčia strašne, sú krásne 😀 😀

cilicka22
22. nov 2011

😀 @saemi vieš čo to nepoznam, ja som dávala infacol má takú pomarančovú príchut a malému celkom aj chutil tak mi mliečko bez problémov vypil celé 😀 😀 tak aj preto, dôležité je aby si zobral celý liek si myslím 😀 ked to malinkému dieťatku nechutí tak ti to nevypije 😉 😉 neviem nepoznám tento baby calm, tak neviem ti poradiť, skús uvidiš, mi sme boli spokojný s infacolom ale každé babätko je iné............. 😉

cilicka22
22. nov 2011

@cestovatelkaandrea no hned by som si od teba jednu objednala keby to nebolo tak daleko, škoda ☹ ☹

saemi
22. nov 2011

@cilicka22 ten espumisan jej inak tiež chutí... tiež som čítala o tom infacole... uvidím, keď nezaberie espumisan tak skúsim toto... veď to by malo zabrať hned alebo nie?
lebo stále je ešte nespokojná

cestovatelkaandrea
22. nov 2011

@cilicka22 ale tie masinky su kovove. to by som sa narobila ako blazon, ale zvysok je taky ako ma byt. akurat cez vikend som si kupila formicky na ruzicky, tak som vcera robila svoje prve kvietky 😀 ale az pri stvrtej som prisla ako na ako to spravne robit. takze po dvoch hodinach prace, som mala hotove len styri ruze. No a dnes dorobim dalsie, zajtra naplnim tortu a potiahnem. pozajtra ju ozdobim zvrchu s kvietkami a maslami (tie musim tiez vycarovat) a v piatok vecer moze byt oslava 😀 😀 sice dost popredu ale nevadi.

ked pridem na dovolenku na SR, tak ti dam vediet a mozem ti jednu urobit 😉 len to je od Martina daleko. Ja som z Novej Dubnice.

saemi
22. nov 2011

@cilicka22 už máme aj my infacol... ako si ho dávkovala? tam je písané že jednu kvapku

cilicka22
22. nov 2011

@saemi vieš čo a nieje tam taký sosáčik odmerka, tam sa vari dáva niake mililitre, neviem presne koľko 1,5 alebo 2,5 ml sa mi zdá, dávala som mu to do mliečka ráno a večer 🙂 😉

cilicka22
22. nov 2011

@cestovatelkaandrea no to bi bolo super 🙂 , nevadi aspon by sme sa stretli a pokecali naživo, ved máme autíčko to by sa niak dalo 😀 ja viem ja som myslela tie mašinky mafinky, sú krásnučké 😀 😀 ako ozajsné

saemi
22. nov 2011

@cilicka22 tak vlastne naťahám ten sosáčik, nechám odkvapkať a dám jej do pusiny... píše sa že pred každým jedlom... aj na koníkovi tak baby píšu. malému to pomohlo?

cilicka22
22. nov 2011

@saemi no mám doktorka poradila že ak nebude chcieť cucať zo sosáčika, tak si mam skúsiť odstriekať mliečko do flašky a dať kvapky tam a malý mi to krásne vypil, no nám zabral len tento infacol, mi sme s nim boli spokojný, malý mi potom lepšie aj spinkal, bolo na nom vidieť že už ho netrápi tak bruško, bol pokojnejší 😀

saemi
22. nov 2011

@cilicka22 a si mu to dávala len ráno a večer? lebo baby píšu že pred každým kojením

cilicka22
22. nov 2011

@saemi vieš čo mne doktorka poradila že mu to mám dávať iba ráno a večer, aby to nemalo opačný účinok, že to je ako s feniklový čajom... 😀 😀 a čo ty poradila vaša pediatrička, či si sa s nou o tom neradila 😉

saemi
22. nov 2011

@cilicka22 nie nevolala som jej. zajtra jej zavolám. spýtam sa jej... a vieš čo??? teraz jedla mliečko odo mna a stále pýta papať... tak som jej zarobila nutrilon a papá... neviem či si málo vytiahne... lebo včera ked som nevedela čo s nou som jej nutrilon robila a nechcela tak ja neviem... a mliečko mám...

mia258
22. nov 2011

@cilicka22 to aj moju najviac zaujíma a zvuky má tiež rada.

No s mojou dnes šijú všetci čerti, ráno sme utekali do jaslí, lebo mala všetko iné na robote len nie raňajkovať a obliekať sa. A teraz večer som prišla domov, vyzerá to u nás ako po výbuchu, lebo svokra ju nejako nezvládala 😅 Keď ma videla, tak si vydýchla a šla radšej domov 😀 Ani sa nesnažím upratovať kým nezaspí...
V obývačke sa rozbehla a spadla. Ja som už prestávala dýchať od strachu a ona sa postavila začala sa mi smiať do očí. No nezabijem ju? 🙄 😀 😀

@cestovatelkaandrea aj tak krásne 😵
Jasné, to poznám. Ja tu tiež nemám kamarátov, len mužovu rodinu a nejaké baby čo som stretla v meste s deťmi na ihriskách, v centre, alebo predavačky z obchodov kam chodím nakupovať.
Preto chodím každý deň na internet a píšem si s kamoškami zo Slovenska, už sa neviem dočkať, kedy ich uvidím. A koník mi to tiež pekne kompenzuje 😵

cilicka22
22. nov 2011

@mia258 no aj mne toto malý robí, ja už letím ho mojkať a on sa pos taví pobúcha sa po hlavičke alebo kde ho bolí a začne sa rehotať 😀 😀 sú to ale šibali 😉 😉 dnes sme boli s mužom na nákupe a malý akčný postavil sa v košíku a začal vykladať nákup na pult, všetko vyložil až na svoj obľúbený jogurtík a povedal nine(tz. nie)bol taký srandovný že aj pokladníčka sa musela zasmiať, máme to za číslo však 😀 😀

mia258
22. nov 2011

@cilicka22 moja ešte o pol ôsmej skákala po postieľke a kývala s mrežami, som myslela, že ju celú rozbije 😠 Som na ňu kričala, tak si ľahla a vykrikovala niečo na celý dom ale ani sa nepohla už 😀
Aspoň že už spí, ráno vstávame o piatej ráno 🤐

cilicka22
22. nov 2011

@saemi no to može byť, ona sa aj skor narodila možno sa pri papaní skor aj unavý, nemali ste aj novorodeneckú žltačku,nebuva ti pritom...mi sme na začiatku mali tiež takéto problémy, ale ja som si všimla že malý si večer vytiahne menej mojho mliečka a tak som si to odsledovala, že večer som mávala zo začiatku menej mliečka tak som ho dokrmovala nutrilonom a časom sa to postupne upravovalo malý si vytiahol koľko potreboval mala som mliečka dosť..............

cilicka22
22. nov 2011

@mia258 jejo a to čo tak skoro, koli tým zúbkom, či tak vstavate stále.. ☹ no vidiš teraz si sprav čajík alebo niečo dobré,vylož nohy a oddychuj 😀

mia258
22. nov 2011

@cilicka22 lebo ja mám skoro ráno školu, tak sa musím rýchlo pripraviť ja a potom zobudím malú aby sa napapala, oblečiem ju a ideme.

cilicka22
22. nov 2011

@mia258 aha tak vraviš že máš od rána perno 😉