Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@ucitelka70 a že super funguje? 😵
@dadqa86 to veru neviem ani ja. Lebo ešte musím aj pracovať ... ☹ , tak trávim každý večer do 1.00 hod., niekedy aj dlhšie pri počítači ... Ráno, keď sa malá zobudí o 6.30, tak ju nakŕmim a aj dnes ju muž bral preč zo spálne, aby som mohla dospať... Tak som udrela do 9.15 hod. Snažím sa teraz dokrmovať kašou až večer, aby bola sýtejšia, tak to šlo asi 3 noci, a už to zasa neplatí ... Ale inak tak do 4 mesiacov mi spala krásne, niekedy sa od večera zobudila až o 5.00 hod. Takže som kojila max. 1x v noci ... Dúfala som, že to vydrží, ale akoby uťalo po 4 mesiacoch, takže už 2 mesiace nespím ...
@jarkam2 nemal teploty ani po prvom ani po druhom očkovaní, ale dostal aj homeo na očkovanie, hrozne slintá už od 3. mesiaca, teraz bude mať 6 mesiacov, slintá 2x tak, a pršteky má v puse vždy, ale zúbok nikde, každý sa pýta za ten náhrdelník, že čo to je, načo to je. Možno pomáha, možno nie, ale všetko urobíme pre to, aby sme pomohli. Toto je to najmenej, čo môžeme urobiť. A veľmi sa mu hodí náhrdelník. Máme z rakúska.
Zaobstaraj si pre istotu aj homeo na zúbky, pochvaľujú si to, a ublížiť mu neublíži, ale pomôže úľave....
ockovat-neockovat proti TBC? Neviem co mam urobit.
:- ☹ @saemi to mi je ľúto, drobček malý, asi ju ozaj dosť trápi to bruško, ☹ viem ako ti je ked si nevieš dať radi a ešte si s malou ostala sama..a čo tá laktačna poradkyna odpisala ti niečo..ozaj a ako to je teraz s TBC už je to nepovinné, mne malého zaočkovali hned v porodnici, a som rada, ranka sa mu pekne zahojila trošičku mu hnisala ale ten vyšiel sám,vždy je lepšie m ala ranka ako niaka väčšia choroba, ja som takého názoru ale sto ľudí sto názorov, ja im ho neberiem..
@cilicka22 veru brusko, keby ju vidis ako sa trapila a nedalo sa pomoct. Nad ranom som uz bola unavena, nervozna,nikto doma kto by mi ju pomohol pestovat. Tera spi, uz musi byt total unavena. Cakam maminu. Poobede pojdeme von nech spinka v kociku. No ze vraj maju od jauara to ockovanie zrusit. Vobec neviem co s tam ockovanim, led same negativa citam. Dnes ju musim obj.na sono noziciek. ll
☹@saemi mi sme zaočkovaní a som rada, človek nikdy nevie, síce sú aj negatívne skúsenosti, ale choroba ktorá ho može postihnúť sa nedá tak rýchlo vyliečiť ako niake hnisavé ramienko, či uzliny.. ☹ ☹ neviem je to na tebe v tomto ti radiť nemožem, je to na každej mamičke..........moj muž je tiež neustále v robote a všetky starosti sú väčšinou na mne, aj kolikami sme si museli presjť, a vždy ked je malý chorý a je hore celú noc muž je na nočnej 😒 ako naschval no čo už 🙂 🙂 niak to vždy musíme zvládnuť
No vezmi ju vonku aj moj drobec bol pokojnejší ked sa vonku vozil v kočíku 🙂
@cilicka22 drobec chodi do skolky. tu to jednoducho na jasle a skolku nedelia. skolka je od 0-4 rokov a potom sa ide do skoly. ale prve dva roky sa deti viac menej hraju, robia rucne prace, spievaju a zvykaju si na skolsky rezim.
V skolke je od 7.30 do 5.30 vecer. Mozno ked budeme mat druhe dieta, tak budem robit len 4 dni v tyzdni namiesto piatich. Pvy rok som robila 3 dni v tyzdni a ked mal Damian rok, tak som zacala robit na plny uvazok. Moc si nestazujem, az na tu chorobnost, co sme mali prve dva roky. No a drobec je rad s detmi, takze sa do skolky vzdy tesi.
@mia258 no tu hadku doma ti nezavidim. viem si predstavit ako Mia reagovala. Nas drobec je z takychto situacii tiez hotovy. My sa doma nehadame, ale susedia sem tam ano, a to vzdy pride chudatko za mnou, ze co sa to deje ☹ ako je to teraz, lepsie?
☹@cestovatelkaandrea tak to o je dobré ked sa malému v školke tak páči 😀 ...uvidm ako to zvládne moj drobček ked pojde po prvý krát do školky, lebo je na mna strašne naviazaný.. 🙂 niaka tá choroba asi postihne každé dieťa ktoré chodí do školky, ked niektoré maminy ich tam posielajú aj nachladnuté ☹
Aj ja chcem neskor dať malého do školky nech si trošku zvykne na kolektív..on je síce neustale medzi detmi či už na ihrisku vonku alebo ak niekam ideme..ale v školke sa tie detičky niečo aj naučia či básničky, pesničky, niečo sami vyrobia......už sa teším na jeho prvý obrázok zo školky 😀 😀
@dadqa86 ja na knihách fičím stále a riadne, to je pre mňa pred spánkom taký príjemný relax 🙂
@cestovatelkaandrea my sa tiež doma kvôli malej nehádame, našťastie ani nie sú dôvody 😅 Len keď mm napr. niečo vyčítam, tak mu to poviem takým tónom, ale hlas nezvyšujem. A keď sa niekedy náhodou neovládnem, idem potom za malou, pohladkám ju, dám jej pusu, venujem sa jej. Aby vedela že som nekričala na ňu, lebo niekedy mám pocit, že nerozlišuje na koho kričíme 😒
Inak čo sa týka hádky - žiadne zlepšenie ☹ Mm je definitívne presvedčený, že sa presťahujeme, povedal že by chcem skúsiť nejakú špecializáciu v svojom odbore, tak si teraz zisťuje všetko možné ohľadom toho a uvidíme, pre čo sa rozhodne 🙂
@cestovatelkaandrea jaj,no na babku si uz krasne zvykli,minule ma doslova ignorovali ked sme po ne prisli 😀 .
Dnes som aj dostala fotku co sa fotili v skolke na vianocne pohladnice,su tam zlate ale neusmievaju sa.Co sa tyka zvykania,tak akurat ich dnes ucitelka chvalila,ze uz sa konecne zapajaju,aj komunikuju,ale ze Nika pouziva Katku na testovanie,ze ked vidi ze sa Katka hra a nic sa jej nestalo tak sa zapoji aj ona a pritom doma je to presne naopak. 🙂 A zajtra zas nejdeme do skolky,lebo sa Nike spustila v skolke silna nadcha a tak sa zas budeme preliecovat.Ja neviem,2 tyzdne je to v pohode a potom zas nieco.A to jej rano nic nebolo.
@ucitelka70 ďakujem, zoženiem teda ešte homepatiká
@jitkatatarova to je mile, ze mas predvianocne fotky zo skolky 😉
Inak u nas je teraz mama so sestrou a tiez drobec chodi za sestrou. Dokonca ma nepotrebuje ani pri zaspavani 😎 co je uplna novinka. Vzdy zobere sestru so sebou a ide s nou zaspavat 😀
@mia258 no tak to poznam. Drobec to tiez nechape a je mu z toho do placu 😖
Dufam, ze manzel nieco najde v obore a potom zacne odznova niekde inde. Ja som prisla na to, ze niekedy je fakt lepsie nespajat vsetko s rodinou. Ale to zalezi fakt od rodiny.
@cilicka22 drobec mal plakacie obdobie v skolke okolo 1 roka, potom ked mal dva aj cosi. No a potom teraz po tretich narodeninach, ked sme prisli po dvoch tyzdnoch do skolky. Ale to bolo aj preto, lebo jeho najlepsia kamaratka bola tiez na dovolenke, tak sa tam citil osamelo. Niekedy rano place, ked je troska nachladnuty alebo vidi na mne, ze sa necitim dobre.
Dnes tiez vela plakal, lebo je u nas sestra s mamou a strasne chcel ostat s nimi doma. Ten srdcervuci plac mam stale v usiach ked si na to spomeniem 😢 volala som potom o pol hodinu ucitelke do skolky a vravela, ze ho to preslo, asi dve minuty po tom ako sme odisli a zacal sa hrat s detmi.
@cestovatelkaandrea no to tak byva aj kamarátka vravela že ked dávala malého do školky najprv plakal ale len čo odišla tak ho učitelka zobrala medzi deti hrať sa a bolo po plači 🙂 🙂 uvidime ako to zvládneme mi 😵
@dadqa86 veď aj mňa niekedy ťahá na spanie pri tom 😀
@cestovatelkaandrea závisí to od rodiny, ale na rodinných stretnutiach bola hlavnou témou práca, volalo sa kvôli práce a nie len tak, ako sa kto má... 😒
Začiatok asi bude ťažký, ale nejako to zvládneme 😉
@dadqa86 😀 😀
Nič výnimočné, ráno som niesla malú do jaslí... mrzutá bola a zle sa jej vstávalo 😒 Potom do školy, znova po malú, obedovali sme a trošku spinkali. Mm prišiel domov k malej, ja znova do školy a teraz konečne pohoda, keď už malá spí 😅 Teraz s mm hľadáme nejakú prácu preňho v zahraničí 😉
Ozaj a musím sa pochváliť, ďalšiu skúšku mám za sebou! 😵
a ak nie som maminka (snáď budem niekedy) nemôžem sa sem pridať na rozprávanie? 😵 objavila som túto stránku a normálne som paf koľko info sa tu dozviem regnuta som už dlhšie, ale ani neviem prečo som sem nechodila častejšie veď tu je asi všetko ...
@kaciatkomaronovie ahoj, jasné 🙂 Súčasná či budúca maminka, všetko jedno, hlavne že je o čom kecať 😀
to som rad teda 🙂 no na tu budúcu maminku musím poriešiť s polovičku že už by sa mohol pochlapiť :P ale ževraj najskôr svadba (kvôli rodine) čo ja moc nemusím, ale čo už :D ale také malé bábatko už by som chcela teda konkrétne malú Emku 🙂)
@cilicka22 aj my sme boli 2,5h vonku... tam v pohode, doma na sto krát papáme a potom sa hnevá lebo má bolesti... teraz hodinku tak kľudne buvala a zobudila sa s veľkým plačom... odpísala mi tá poradkyňa že jej mám zavolať a dohodnúť termín,ale že to bude fin. nákladnejšie... písala mi, že aby som aspon kým príde skúsila vydržať bez nutrilonu... lebo že sa to bije kojenie a papanie z fľaše.. že ju mám častejšie prikladať....tak aj teraz sme papali na 3x.
@saemi no to má pravdu, aby sa ti malá moc nenaučila piť z fľašky, skús ju často prikladať aj ked na krátko ale predsa, ja viem sú to nervy tiež som si tým prešla, moj už mal také bolesti, že prestával papať, zlostil sa, ani odstrekovanie to nezachránilo a ja som prišla o mliečko ☹ ☹

@saemi 🙂 tak prajem peknú noc, bez vstávania, a nech sa maminka aj malá dobre vyspinkáte 😀