icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

saemi
12. dec 2011

@svetlankat dobrú noc

saemi
12. dec 2011

@cilicka22 hej? dlhšie to trvalo?

cilicka22
12. dec 2011

@saemi no ja som prišla do porodnice s kontrakciami o 18.oo a o 1.39 sa malý až narodil..trošku to zastavial epidurálka, mala som už od začiatku prišerne silné kontrakcie..sama sebe som prehovárala že si ju nedám no vydržalo mi to len do 11-nástej.. ☹

cilicka22
12. dec 2011

@svetlankat Dobrú noc 🙂

saemi
12. dec 2011

@cilicka22 ja som tiež chcela epidural

babika22
12. dec 2011

@cilicka22 zdravim dakujem

cilicka22
13. dec 2011

@saemi Dobré ránko ja som si myslela že vydržím ale nakoniec som si ju dala, lekár ma síce odhováral,že to najhoršie už mám za sebou, ked som už toto zvládla..bol to super doktor..ozaj profesionál 😉 a bol pri porode manžel? 😉

saemi
13. dec 2011

@cilicka22 dobre ranko,len ja som ta nemala anesteziologa tak mi ju nemohli dat a som si to musela odtrpiet. Nastastie ma rodil moj lekar co mi dalo istotu ze to bude ok. Ano bol pri porode

cilicka22
13. dec 2011

@saemi moj nie, lebo som vedela že by to asi nezvládol, síce chcel ale poznám ho pri pohľade na krv no neviem..a mala som doktora ktorý bol super držal ma za ruku, a hladkal po vlasoch, som s nim nad mieru spokojná, mal veľmi ľudský a milý prístup..aj hned po porode nás prišiel pozrieť.. 🙂 🙂

saemi
13. dec 2011

@cilicka22 hej ja mam tiez super lekara. Som si ho volala pri porod. Manzel to tam v pohode zvladol. Mia uz 3 dni nekakala.. Je ako cert, ma bolenie

cilicka22
13. dec 2011

@saemi tak jej skús pomocť, tou rektálnou rúrkov, ak vidiš že sa moc trápi..alebo jej skús dať harmančekový čajík, to tiež pomáha...

saemi
13. dec 2011

@cilicka22 no budem musieť...len sa to bojím... a nejaké čapíky pre také malé deti nie sú?
len ona čajík vôbec nechce

cestovatelkaandrea
13. dec 2011

@svetlankat tak to mas super, ze ti to takto dobre zvladala.fakt mala bojovnica. my ked sme boli v nemocnici na vyber nosnej mandle, tak drobec len tak prestrasene kade tade pozeral. ked sme isli druhy krat na vyber mandli( nosna+ krcne mandle), tak to uz vedel co sa bude diat, tak to bolo este tazsie.... nastastie po druhom vybere mandli sme na tom s chorobami omnoho lepsie.
crevna viroza uz prechadza?

cestovatelkaandrea
13. dec 2011

@cilicka22 no okolo domu je toho asi dost, ze? my zatial byvame v byte ale ked pojdeme do domu, tak si to viem predstavit, co to bude. kazdy mi len pripomina, ze nech si to este uzivam, lebo potom budem len lietat a stale nieco robit bud okolo domu alebo v dome 😀

cilicka22
13. dec 2011

@saemi no to ti verím, našťastie ja som sa obrátila na doktorku.. mne prišla moja pediatrička domov a poradila mi s tým..ja by som mala strach aby som mu to nezaviedla moc hlboko a neubližila..tak bola ochotná a ukazala mi to..skús jej ho dávať po lyžičká alebo striekačkou trošíčka..ale nie moc nech si postupne zvykne..no to neviem mi sme čapíky nepoužívali,mne malý čajík skor vypil..skús sa poradiť v lekárni alebo čekni na nete.. 😉

saemi
13. dec 2011

@cilicka22 už sme jej dali rúrku a už kaká... no jedine po lyžickách

cestovatelkaandrea
13. dec 2011

@saemi
@cilicka22 no ked vas tak citam, tak mam pocit ze som rodila dlho predlho. ja som rano o 4.30 dostala kontrakcie a porodila som az navecer o 17.51. a to som mala cely cas sialene silne kontrakcie, ze si vsetci mysleli ze drobec bude vonku tak okolo druhej. mne ani voda nepraskla, museli mi ju prepichnut o tretej poobede a potom som mala kontrakcie silnejsie a este castejsie. poslednu hodinu a pol by som nazvala len jednou dlhou kontrakcou. ale dalo sa. podobne bolesti mavam aj pri velmi silnej hnacke alebo bolavej menstruacii.

cilicka22
13. dec 2011

@cestovatelkaandrea ale mi bývame tiež v bytíku posledné tri roky, sme si kúpili bytík v meste..najprv sme boli u svokrovcov kým sme sa zobrali, oni majú dosť veľký domček zo záhradou a tak a tam máme psíka..ale drahý chcel bývať v meste, tak sme si kúpili bytík tu..3-izbový ale stačí to..fakt mám dosť čo robiť tu ked malý,, upratuje"a máme aj chatku so záhradou, kde mám čosi posadené taká víkendová oddychovka pre nás..trošku vypadnúť..chodime tam radi na víkend malý sa vybehá, vyblázni na záhrade..manžel mu tam postavil pieskovisko...a mi si oddychneme troška..posedeniu večer v altánku sa nič nevyrovná 😀 😀

cilicka22
13. dec 2011

@saemi vidíš super a kto ti pomohol maminka

cilicka22
13. dec 2011

@cestovatelkaandrea no to ako ja mne tiež neodtiekla plodová voda, museli zakročiť doktori..ale celkom sa to dalo vydržať..aj na tie hrozné dlhé a silné kontraktćie..som sa bála že to bude horšie ked počúúvam kamarátky aké hrozné to je.. už nikdy viac nepojdu..ja som s toho takú traumu nemala..a tiež sa nedá povedať že som mala porod med lízať..na to zlé sa zabudne a ostane už len to pekné maličké drobčiatko 😅 😅

cilicka22
13. dec 2011

@saemi a už je malinkej lepšie..no vidiš ako si to super zvládla.. 😉

saemi
13. dec 2011

@cilicka22 hej, zaspala hned ako som ju dávala do overalu a išla s mami von... vždy pri obliekaní reve a teraz spala... idem si urobit latte 🙂 a konečne umyť vlasy...

saemi
13. dec 2011

@cilicka22 hej, mamina jej dávala tú rúrku... ja sa to bojím

saemi
13. dec 2011

@cilicka22 no vlasy umyté, ožehlené, konečne nejako vyzerám... baby sú ešte vonku, to bude hlad keď prídu a potom pôjdeme ešte spolu von... Dany ten tu pri mne spí na gauči... aj s ním budem potom musieť ísť... aj nejaké maškrtky mu kúpiť pôjdem 🙂
čo robíš?

babu9
13. dec 2011

@saemi ahojky napíšeš mi receptík na tiramisu 🙂 rada by som ho vyskúšala ale nemám nejaký osvedčený receptík 😉

saemi
13. dec 2011

@babu9 ahoj...
4 žĺtky vymiešame s 2 PL prašk.cukru (môžeš aj viac dať, ako máš rada sladké), kupujem 2 veľké šľah.smot. a 1 malú šlah.smotanu, vymiešam, pridám 2 ks mascarpone...
piškoty namáčam do kávy a polejem aj s baylis... dá tomu super chuť...

babu9
13. dec 2011

@saemi
@cilicka22 tak to ste mali v celku fajn, u mňa aj prvý aj druhý ...a hovorí sa, že ten druhý bude šup šup...bol dllllhy a nekonečný.... s malou som prišla do pôrodnice o pol noci a rodila som až na obed, infúzka, vyvolávačka, uvolnenie plodovej vody a stále nič, bola som tam sama ako prst ☹ a s drobčekom som dostala kontrakcie tiež o polnoci ale vedela som, že keď neodtečie voda a kontrakcie neboli pravidelné tak som sa nehrnula do nemocnice, išli sme až ráno a dala som si epi lebo pomyslenie, že to bude ako pri malej tak to nie...no a malému sa tiež nechcelo, rodila som skoro po stojačky, všetci sa smiali, že je tam zaháknutý za náradičko 😀 a nakoniec svetlo sveta uvidel o 14.30 h...manžel bol celý čas pri nás a bolo to super, potom prišla dcéra a mala som všetkých pri sebe 🙂

babu9
13. dec 2011

@saemi ďakujem 🙂 ešte dnes to vyskúšam lebo takú chuť som si nato spravila, že to musím mať hneď 😀

babu9
13. dec 2011

@cilicka22 môj manžel je od Kričkov, čo bývajú pri starom kine, teraz tam na Bizík bazený a potraviny...švagor má pneuservis v rodinnom baráku na hlavnej ceste, možno, že ich poznáte...synovec hráva hokej za Martin.

saemi
13. dec 2011

@babu9 tak to riadne dlho... ja som nadávala že čo tak dlho a celkovo od začiaku to trvalo vyšše 3hodiny...