icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

babu9
13. dec 2011

@saemi ja som tiež pri malej používala rektálnu trubičku ale nie vždy to zabralo...pri malom ak to nešlo tak som trošku s ním pocvičila s nožičkami, kolienko opačnej nožky k opačnému laktíku a potom mierná masáž bruška v smere hodinových ručičiek a dlaňami rúk smerom od bokov k stredu bruška....nakoľko my máme problém s kakánim do dnešného dňa tak to absolvujeme ešte aj teraz....ono tou masážou sa to v tých črievkach všetko poposúva a ten tlak v brušku sa mu uvolní....

saemi
13. dec 2011

asi ma porazí... a že kľud... tu v tomto panláku stále niekto prerába... vŕtanie, búchanie od rána... ešte aj cez obed... mám z toho nervy... mamina s malou vonku a ja si mám oddýchnuť. no dá sa to???

saemi
13. dec 2011

@babu9 no mi sme to teraz použili 1x, ale zasa to netreba často, aby si nezvykla...ved mi cvičíme, mastíme všetko a nepomohlo... a to nie sú nejaké čípky pre takých drobcov? ved tak trpela...

saemi
13. dec 2011

@babu9 vyskúšaj.je úžasné. ja budem robiť v piatok... ak máš balys tak daj... fak to úplne zmení chuť

babu9
13. dec 2011

@saemi tak to si mala super, čím to bolo dlhšie tým, som bola vyčerpanejšia a už pri samotnom pôrode som ani nevládala, keby som pri malej nemala super pôrodnú asistentku tak asi by som to asi nezvládla, nevládala som už ani zatlačiť bola som slabá ako mucha....a doktor len sedel a čakal 😠 ...preto som sa pri malo rozhodla si dať epiduralku dosť mi pomohla, nakoľo tie bolesti dosť uberajú na energii a keď ma prísť čo k čomu tak žena je úlne vyštavená ako citrón..epi zaberala ako mala takže bolo fajn 🙂 a keď to prišlo tak som bola v poho a malý potom bol šup lup vonku 😀

saemi
13. dec 2011

@babu9 to je jasné... ja som mala dosť a išlo to rýchlo, neviem si predstaviť ako by som ju vytlačila keby to tak dlho trvá.
ja som bola tiež spokojná aj s asistenkou ktorá mi fakt veľmi pomohla aj s lekárom a teda super psychická podpora bol môj manžel... nechcela by som tam byť sama...
no ja som tiež chcela epidural, ale nebol tam anesteziolog... a lekár hovorí že tak rýchlo to prišlo že by mi možno zabrala na posledných 15min...
ale kontrakcie to bola fakt sila.. hej a ked už bol samotný pôrod /tlačenie/ tak to išlo rýchlo, to nebolo až také hrozné... drobec vybehol šup šup a to bola úľava... malinká mala len 2700g, takže aspon to bola výhoda..

babu9
13. dec 2011

@saemi mne mamina odporučila glicerinové, dávame niekdy ale len polku ale či to môžu aj taký drobci to neviem, skús sa opýtať v lekárni tam ti určite poradia...no ono pre tie drobčeky nieje moc veľký výber hlavne do toho jedného roka to je úplne hrozné 😠 ako keby nemali žiadné problémy je však aj pravda, že do toho jedného roka je dieťa citlive skoro na všetko.

babu9
13. dec 2011

@saemi 😀 to som ale napíšem glicerinové ale čo 😀 takže glicerinové čipky... 😉

svetlankat
13. dec 2011

@cestovatelkaandrea dakujem za opytanie, vyzera to tak ze prechadza, uz sa aj hrajka a smeje, uz je to naspat nase vesele dievcatko, ale este trosku riedsia stolica, no a nechuti jej papat, sice nasa mala vobec nie je nejaky papkac, ale teraz do nej nieco dostat je horor.
@cilicka22 u mna epidural ma presne opacny ucinok, bola som na 1,5 palca otvorena ked mi ho davali a do 15 minut bola mala na svete. Dr vravel, ze u niektorych rodiciek sa porod smomaly a u niektorych neskutocne urychly, takze ja zrejme dakujem epi za rychly porod.

svetlankat
13. dec 2011

@saemi my sme pouzivali rektalnu do tych styroch mesiacov, neskor sem tam, nemas ako ublizit, namoc si spicku do olivoveho oleja a ta rurka pojde sama. Fakt sa toho nemusis bat, kludne ked vidis, ze malej je tazko, tak ju pouzi.

cilicka22
13. dec 2011

@saemi Ja som akurát dopiekla medovníčky, ráno vyprevadila manžela..a ostali sme sami ☹ no čo už..malý mi nedavno zaspinkal..tak mám chviľku pre seba..idem si hodiť aj ja sprchu a spravim kávičku...jeej už sa teším..
V noci malý štrajkoval, bol hore ani zaspať preliezol si do mojej postele a sadol si na mna a vraví že ,,koň" akože chce íst na koníka..no super ledva som oči rozlepila..ale sranda sme sa išli s mužom na nom usmiať..a ráno ani vstať z postele..ale potom išiel vyprevadiť tatina.. 🙂

cilicka22
13. dec 2011

@babu9 tak to si fakt nemalo tiež potom moc rúžové..sa mu asi moc nechcelo z maminkinho bruška von..asi mu tam bolo výborne..ja som bola pri porode sama...manžel by to asi nezniesol, vravel že by išiel ak chcem a pretože ho poznám tak som mu to uľahčila a povedala že nemusí..viem že by to nevydržal..on je síce riadny chlap ale nedokázal by sa prizerať ako trpím a nemože mi pomocť.. ☹ je to moje zlato zato bol pri nás po porode každučký deň a staral sa mi o malého aj o mna.. 🙂 🙂

cilicka22
13. dec 2011

@babu9 No len tak z videnia áno..ale stara mama z Turian tá je od Godišov tá ich určite bude poznať lepšie.tak to sa potom možno niekedy aj stretneme.. 🙂 😉 a ako sa volá synovec...

cilicka22
13. dec 2011

@svetlankat no a ja som potom ten druhý prípad, všetko prebiehalo hladko ked som prišla už som bola otvorená skoro na 7 palcov ale tie bolesti niečo strašné..strašne som sa presviedčala aby som si ju nedala..ale nakoniec vyhrala bolesť a nato sa všetko spomalilo..všetky sestričky dúfali že porod bude do 12 tej ale nie malý sa narodil až 1.39.. 🙂 🙂 a prečo si nepomocť od bolestí ked sa nám taká možnosť naskytuje..no nie 😀

svetlankat
13. dec 2011

@cilicka22 vies co ja by som nemenila, tiez som bola hrdinka pred porodom, ze zvladli ine, zvladnem aj ja, ale ked som mala kontrakcie kazdu minutu uz dve hodky, tak som si povedala ze chcem, no a u mna to stalo zato. Bola to rychlovka. A kedze mi dal plnu davku, lebo ze ved je cas, ze nie som otvorena, tak bol porod skoro bez bolesti, ale len skoro. Ja mam prah bolesti dost vysoko, ale toto bola silna kava 😉

babu9
13. dec 2011

@cilicka22 moja polovička pri malej to nestihal lebo musel ísť do práce a pri malom to stíhal lebo je na výsluhovon dôchodku a mám ho stále domka ....nezabudnem na ten jeho nádherný výraz v očiach keď drobček vyliezol a on ho uvidel v momente sa mu vtisli slzy do očí, od šťastia sa začal tak zvláštne chvieť a ten čas keď ma zašívali tak bol stále pri malom...bolo na ňom vydieť, že je šťastný, že je všetko OK

cilicka22
13. dec 2011

@babu9 no to je aj pre ocinka nezabudnuteľný zážitok..ved čo moje byť krajšie ako narodenie dieťatka..moj síce nebol..ale miluje ho rovnako od prvej chvíle..a nechcem aby bol pri porode len koli tomu že som to chcela ja..to by som mu neurobila..

babu9
13. dec 2011

@cilicka22 Samuel Kričko a majú aj dcéru ta sa volá Nina ...no a mám ešte takého nepodareného druhého švagra ten sa volá Dalibor, Libor a toho určite bude poznať 😉

tana821
13. dec 2011

@annaopialova ahoj.ja mam synceka ktory bude mat 28.12 :11mesiacou.rada si stebou pokecam ak mas zaujem.

babu9
13. dec 2011

@cilicka22 ale určite, kto ako sa cíti ale duchom bol určite celý čas pri vás....Janino nebol pri prvom a druhom tak si to chcel vyskúšať pri treťom /prvého ma z prvého manželstva/ ale verím, že tiež mu nebolo všetko jedno 😉 😀 ale nedal to na sebe poznať, chlapi 😀 😀 ...no uznal, že to nemáme ľahké, že to nieje med lízať

cilicka22
13. dec 2011

@babu9 opýtam sa a chodievate často do Turian..či ako sa vám dá..mi tiež teraz len na náštevu a domov..Stará mama býva aj s mojou krstnou Adamčíkovci aj s deťmi..tak je ich tam viac než dosť...a ešte mi..ved idú starkej dom prevrátiť 😀

cilicka22
13. dec 2011

@babu9 no a preto vrávim aby boli pri porodoch všetci chlapi, lebo ked počujem niektorých ako vravia, že ved čo je to jeden porod..dala by som im to povinne 😀 😀 aspon niektorým...

babu9
13. dec 2011

@cilicka22 ak sa dá tak chodievame každý výkend alebo každý druhý, no v Turanoch sa len zastavíme u svokry, švagrovcov prehodíme pár slov, dáme kafčo a chvátame na chatu, na náš obľúbený relax....k nezaplateniu 😀

svetlankat
13. dec 2011

@babu9 jej to je super ze mate tatina doma, moj mm tiez bol pri porode, najprv nechcel, ja som tiez nenaliehala, no a ked ma priviezol do porodky, nejak sa nezberal prec a ja ze, kludne chod a on ze nie ze chce ostat. teraz sa na tom smejeme a je neskutocne rad ze ostal

babu9
13. dec 2011

@cilicka22 to s tebou plne súhlaśim 😀 😉 keď niekedy počujem tie názory 😖 tak by som im to dala povinne 😀

cilicka22
13. dec 2011

@babu9 no to aj mi najradšej oddychujeme na chate, tak sa malý vyblázni a večer spí ako dudok..a človek aj príde na iné myšlienky..je tam chviľku kľud nie ako v meste..furt do panelákov pozerať 😉

cilicka22
13. dec 2011

@babu9 no a najradšej mám ked sú chlapi chorý a to stoná ako keby už umieral..a ty..musíš vydržať všetko či chorobu, popritom navar, oper a postaraj sa o dieťa..pritom aj na chorobu zabudneš..

saemi
13. dec 2011

@svetlankat hej ved dnes sme ju použili...

saemi
13. dec 2011

@cilicka22 tak napečené a môžeš relaxovať kým spí... naše prišli z vonka, papala.. a ešte mi sa najeme a pôjdeme von, ako je pekne, slnko... tak malý sa chcel v noci hrať 🙂
tak si slamená vdova ako ja...

cilicka22
13. dec 2011

@saemi no to som..ale ved máme drobčekov..tý sa nám o zábavu postarajú no nie..aj ja sa chystám s malý von..pojdem pozrieť maminu do práce..robí tu nedaleko tak spojíme príjemné z užitočným..no a potom už ani spať, ale uložil sa medzi nás a spinkal..síce to dlhšie trvalo ale zaspal 😀 😀