Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@cilicka22 ja by som bola najradšej keby ju kojím. ved v MM má všetko a je to naj... a je to také milé, taký super pocit ked tak papká a ona sa pekne ukľudní a vytvára sa také puto medzi matkou a dieťaťom...
tak ideš už spinkať?
my kuk kosti...
malá je zatiaľ celkom v norme, uvidíme do kedy. mami ide ráno k lekárovi tak ráno budem mať pestré...
no ved uvidíme či tie bio gaia troška pomôžu. až zajtra prídu, dnes mali prísť ale ešte ich nemali
no nutrilon je podla mna velmi zla volba, prave ten jej moze sposobovat bolesti brucha, pokial aj brusko boli nie je nic lepsie ako velmi lahko stravitelne materske mlieko, UM je velmi tazko stravitelne a to jej moze robit problemy. skus sa s nou poradit po novom roku ci ma babo dobru polohu pri dojceni, aj to moze sposobovat koliky a poriadne. moja mala mala koliky do 3 mesiacov. nam pomahalo lezanie na brusku, cvicenie, velmi dobre bolo lezanie na boku a suchanie chrbatika. z tvojho mlieka ju nema moc preco boliet brusko. urcite byt tebou nutrilon vynecham. skus odsledovat cca 6-8 hodin spat co si zjedla ako ju zacalo boliet brusko, ci nie je na nieco citliva co je zjes. co by som este skusila ked je este taka malinka dojcit ju castejsie, pretoze pre tieto deti je dobre ked piju casto a mensie mnozstvo mlieka.
@saemiu nas to bolo presne tak isto, ked mala nespala tak plakala, ja sa tiez priklanam k MM nie k nutrilonu, ale volba je na tebe. Podla mna len vydrzat, a probiotika super aj ja som davala presne tieto a taktiez espumisan L, ten nam tiez pomahal. aj ked place boli stale. Po tom tretom mesiaci sa to zacalo zlepsovat, a po stvrtom uz to bolo lepsie, ked sa mala zacne pretacat, tak si brusko precvici aj sama. Nam este velmi pomahalo cvicenie nozickami, stlacanie noziciek na hrudnicek, vtedy si mala pekne poprdkala. Tak drzim silno paste, nech Vam to rychlo prejde.
@saemi dobré ránko..tak ako ste sa vyspinkali..mi celkom fajn stali sme o 7.00 a ešte sme troška lenošili v posteli..dnes bol aj v noci celkom fajn..
Ja si tiež nemyslím že to budú bolesti bruška od tvojho mliečka..ono je pre dieťatko ľahšie stráviteľné..ako to umelé..ja som ho tiež zo začiatku dávala..len preto lebo mal reflux a tak nám doktorka radila aby som mu ho aspon pár krát v malých dávkach denne robila popri kojením..aby sa mu mliečko v brušku zahustilo a nevyvrackal ho..a tá laktačná ti možno potom poradí..ty a ked papká nevyteká jej mliečko aj pomimo..
Dúfam že ti pomože a nebudete sa už trápiť..aby ste si užívali jedna druhú..ved je to tá najkrajšia chvíľa strávená s dieťatkom pri dojčení.. 😉
@svetlankat Normalne sme rozmyslali, ze tu drahu vyskusame popredu 😎 😀 niekedy vecer. Ale ako sa poznam, tak by sme ju uz nazad nezabalili, tak to nechavame tak.
@mia258 my sme mali tiez vcera zazitok. boli sme v Lidli a bol tam drevenny vlacik. Damian si ho cely cas pozeral kym sme nakupovali a potom ked sme chceli uz ist na kasu tak spustil rev ako hrom, lebo on chcel vlacik. Samozrejme, ze sme mu ho nebrali, lebo ma vlacikov plnu kopu doma. Ale ten rev cely cas co sme vykladali tovar a platili stal za to. Ludia pozerali na nas, ze vsak mu ho mame kupit, ved to stoji len par supiek. Ale uz len z principu som mu ho nezobrala, lebo to by potom revom riesil vsetko.
@cilicka22 no to auticko je super napad a aj ten klavir. aj my mame klavir s mikrofonom a drobec do neho vykrikuje bambulku 😎 tabula je super, len dieta musi byt trocha uvedomele aby nejedlo kriedu 😀
@saemi ahoj..akurát varím..malý sa hrá..a občas pozrie na rozprávku..aj u nás trošku posnežilo ale už sa to ustálilo..dúfam že perimbabka nám ešte niaky ten sneh pošlem..vianoce bez snehu to niesu ozajsné vianoce...nech je aspon na vianoce a potom može aj zmiznúť..ale ked nasneží aspon nieje taký mráz..
No už len tá laktačná vari niak poradí..dúfam že jej zase do toho nič nepríde..a čo idete dnes robiť vy? ja dnes čakám maminu vravela že sa staví..chce aby sme spravili niake plnkavé koláče..ale pravdu povediac niak sa mi nechce..chcem si dneska ešte poumývať podlahy..prezliecť periny a tak..a potom aspon na chvíľku s malým vonku..asi jej pojdeme oproti... 🙂
@cestovatelkaandrea no ved to ešte sa mi zdá nato malý..síce nepapá už hračky ale človek nikdy nevie čo ho napadne okoštovať.. 😀
@cilicka22 my sme mali tento problem s plastelinkami. zrazu si drobec zmyslel, ze kvetinka z plasteliny je na papanie a sup s nou do bruska.
@cestovatelkaandrea jejko a nič mu nebolo..potom bruško nebolelo..ved práve človek ked sa akokoľvek snazí neustriehne..aj keby chcel..len sa človek otočí a jeto..
@lenka112 tak to poznám náš pozerá reklamy s otvorenou pusou..niekedy ani nedýcha..zbožnuje tú reklamu na kofolu vianočnú..a teraz frčíme s rozprávok len na mickeym a vláčiku tomáškovi..mickeyho máme asi všade na vecičkách..na stene..plyšákom..no proste mickey mánia 😀 😀 a čo vy?
@cestovatelkaandrea presne a toto ľudia nepochopia, že by si si tým sama podkopala autoritu, keby si mu dovolila krikom vydobyť si čo chce. Oni len chcú aby to decko vedľa nich prestalo kričať a mali pokoj 🙄 😅
@cestovatelkaandrea @mia258 presne kocky s tym revom to je svata pravda. Mna este zlosti, ked mala dostane zachvat placu a cudzi clovek ma snahu ju utisovat, to dostane vzdy este vacsi amok a ja som potom nevychovana, lebo toho cloveka vzdy upozornim, ze nech ju nechaju.
@svetlankat potom na teba pozerajú ako na krkavčiu matku, nie? 😒
Ja to mám s malou v parku, keď lieta všade okolo a niekedy nestihne vybrať zákrutu a narazí do stromu. Tak na ňu skríknem a už na mňa pozerajú že si kričím na dieťa. Alebo prídem k nej a ona začne kričať najhlasnejšie ako vie, naschvál. A ja len ticho čupím pri nej a čakám kedy ju to prejde, ale okoloidúci čumia na mňa, či si ju neviem umlčať a či ju týram 🙄
@mia258 presne presne, vies co a to nemusia byt ani cudzi 😀 ja som dnes bola s mojim ocom v obchode, mala zacala vrestat, lebo som jej nedovolila behat okolo regalov a oco na nu, ze neplac, aka si skareda a prestan revat. No jasne ze zacala este viac. A oco si nedal vysvetlit ze nech ju necha, tak som mala revajuce dieta na rukach, oca co do nej huci a ja co som hucala do oca 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@svetlankat to ti určite uľahčí život, čo? 😀 😀
Naši teraz tiež nechápu mojej výchove, oni jej dajú všetko, len nech prestane vrieskať a majú pokoj 😅 A ono to krátkodobo funguje, keď odídeme, budú mať zasa kľud ale ja to budem mať horšie lebo sa naučí vykričať si čo chce 😠
@mia258 presne tak, potom uz bude tazsie odnaucat malu od toho.
@svetlankat a ja nechcem aby mi skákala po hlave, pri jej životnom tempe sa snažím dosiahnuť aspoň to, aby ma neignorovala a prežila to v zdraví 😵
@saemi ahoj ..ano aj u nás je už krásne nasnežené a ešte sneží..tak budeme mať predsa biele vianoce..normálne sa teším ako malé dieťa.. 😀 😀 mám rada ked je na vianoce sneh..taká pravá vianočná nálada..robila som malému takú krémovú hráškovú polievku a kuracie mäsko s omáčkou a zemiakovú kašu to má najradšej..a ja sa musím prisposobiť..a už si jej ich aj dala..no ani náš drobec tie nohavičky moc nechcel..len by bol holou riťkou na brušku a kopkal si..len ono sa to teraz cez zimu moc nedá..v lete to mal malý parádne..
@svetlankat a rozprávočky ju nebavia..ani reklamy..mi sme zo začiatku stále do okolo počúvali na CD rozprávku kocúr v čizmách ..tak teraz už ju viem naspamäť presne ako na Cd tak mu ju niekedy večer rozprávam..aby spinkal 😀 😀
@cilicka22 ani rozpravky, vydrzi tak 5 minut aj to prehanam, mozno ju to raz chyti

@petrusk už som ju riešila. mala prísť ale nemohla, tak sme len po tel. ale po sviatkoch ju ešte zavolám. ona sa vie super prisať, to aj v nemocnici sa z nej tešili že hned sa ako pekne prisala...
problém je v tom, že keď má bolesti bruška tak vtedy sa myká, jeduje a nechce bradavku... ale ked je kľudná tak sa pekne napapá...
ja som skôr preto riešila nutrilon že ju bolí bruško.... že možno z môjho mliečka...