Máte fotky chýb Lukáša Machalu?
Rada by som sa aj ja pobavila nad kultúrou našej kultúry ;). Žiaĺ, vyzerá to tak, že to už stiahli z obehu, lebo zasiahla naša nová tvrdá cenzúra. Nuž… asi by sme si mali rýchlo zvyknúť že?

@veronka1996 🤐 to fakt?
Je to národniar, ergo bol buď ožratý, keď to písal, alebo jednoducho nezvláda slovenčinu. Na obe sme pri národniaroch zvyknutí.
https://hnonline.sk/slovensko/96149059-simkovic...
Vedú nás nevzdelaní hlupáci, ktorí sa snažia na svoju biednu úroveň stiahnuť celú spoločnosť.
Nebudem sa zastavat dotycneho, nepoznam ho, ale cakala som ine chyby podla toho uvodneho prispevku. To ze nepozna 3/4 slovakov Nominativ mnozne cislo pridavnych mien, nad tym sa nepozastavujem, sama mi to obcas kole oci a pritom sama tuto chybu urobim. Ze tam chybaju ciarky a co? Kolkym tu chybaju ciarky, ze musime citat prispevok 10x dokola, kym pochopime pointu.
Ale najsmutnejsie je, ze ani jedna z vas sa nezamyslela, co chcel dotycny povedat a o com mal vypovedat jeho koment. Otec mojich deti zomrel na nedbanlivost lekarov, ked uz korona koncila, ked uz nebola taka silna, ale srali na neho, keby dostal hned na zaciatku zdravotnu starostlivost ako sa patri a nie len paralen na horucky po telefone, zistili by, ze ma zapal pluc a zacali by s liecenim skor a on tu mohol byt. A 2 deti mohli mat otca.
Nie je umenie mat vzdelanie, to este nikomu rozum, srdce ani sposoby nevlialo, niekedy staci aj cisty sedliacky rozum, aby clovek zmyslal spravne a aj konal. A toto nemyslim konkretne tohto typka, ale hocikoho normalneho, kto sa snazi robit nieco pre ludi, neublizuje, pomaha ...
@canany je mi to velmi luto 💙💙💙
Ale mne sa nepaci ani obsah. Nadavaju na lekarov?
Mne velmi blizka, mlada osoba tu uz nie je. Smutim, nenadavam, boli to.
A nechat Kotlara pracovat? Vsak pandemia nebola... Ked nevieme o viruse nic, chranime sa, robime opatrenia. Cim viac vieme, tym skor pomahame. Neboli sme pripraveni, "ucili" sa za pochodu. To je tragedia. A nakazili sa aj lekari, zachranari pri lieceni, zachranovani, tiez uz niektori medzi nami nie su.
Je neospravedlnitelne, ked lekari zanedbavaju svojich pacientov, ked si aj v sucasnosti musime niekedy hladat cesticky, ako vysetrit, lebo sa nepatra po pricine problemov. Toto by sa malo riesit tiez.
@canany Že si čakala iné chyby, je dôsledok toho, že dotyčného nepoznáš. Gramatické chyby sú len čerešnička na torte. Z pohľadu sémantiky je príspevok úplne nezmyselný zhluk viac-menej náhodne vygenerovaných slov týkajúcich sa pandémie. Podľa všetkého to mala byť obhajoba jedného konšpirátora, ktorý vďaka našej úžasnej vláde dostal funkciu ("pandémia nebola"), iným konšpirátorom s funkciou ("Zem pokojne môže byť plochá"). Táto dvojica pánov je len jeden kúsok skladačky, ktorý ukazuje, aké kompetentné vedenie krajiny tu máme.
@veronka1996 neuveriteľné 😳. Sama mám problém občas s gramatikou, ale pre pána veď toto sú základné gramatické princípy a on je vo vysokej funkcii kde reprezentuje. Nuž ale hodí sa ku ministerke kultúry. Hanba kto nás zastupuje a vraj ho niekto hackol povedal 🤮🥱.
@canany Pozor, Machala nie je hocikto. Je to človek, ktorý dlhe roky pracuje vo vysokých verejných funkciách, v súčasnosti je riaditeľ služobného úradu ministerstva kultúry. Chváli sa, že má štátnice zo slovenčiny. A sám sa pasuje za najslovenskejšieho Slováka zo všetkých Slovákov. Ak takéto obludné chyby spraví Jožko Mrkvička z hostinca vo Vyšnom Komárniku, neprekvapilo by ma to. Ale takto exponovaný verejný činiteľ by mal aspoň vedieť používať nástroje korekcie ak už nepozná základy gramatiky.
Čo sa týka pointy, on sám sa svojim správaním a vyjadrovaním počas korony pričinil o to, že to dopadlo tak, ako to dopadlo, keď burcoval ľudí proti lekárom, proti očkovaniu, hecoval davy dezolátov proti ľudom v rúškach atď.
P.S. Nie su tam 4 "hrubice"?
P. statnik 1 prehliadol? Ovsem, okrem ciarok.
* mozno buduci statnik, ale "absolvent statnice zo slovenskeho jazyka" urcite ano 😉
@eva8 Či tri, či štyri, Machalov účet na Telegrame je aj bez toho výlevu riadna žumpa (ale hlavne je potrebné oháňať sa, ako média a opozícia šíria nenávisť). Keby pán Machala menej chlastal, nemusel by sa trápne vyhovárať, ako mu slniečka nabúrali účet a spravili z neho hlupáka. Lebo tento plochozemec to bravúrne zvláda aj úplne sám.
@annm81 mne slo o to, ze ked sa obhajuje svojimi vedomostami, nech je exaktny, alebo tym len ukazal, ze statnice presiel ktovie akou pomocou... Alebo uroven skolstva 😔
A ten jeho slovnik, ked rozprava, aby druhy nerozpraval... Nik ho nezosmiesnuje, ani sam sa nezosmiesnuje, on pohrda celym narodom! 😔
Nielen v takych chvilach vyzyvam, podme prikladom ❤️