Máte obľúbené detské skomoleniny?
Máte nejaké obľúbené detské skomoleniny, ktoré používali vase deti, ako napríklad pežanenka, kepuč..? 😊 My sme donedávna mali potánky (asi preto, že sa v nich obcas potia nohy 🤭).
Ucili sme sa zvieratka po anglicky, ko..tdaj (krokodil po anglicky.Hotovo bolo lietadlo. Čokva(čokolada). Čaky bol čaj. Uz ma 4, ale špinava nebola ani raz, furt je špivatá.🤣🤣
Ano mame;) papejka - papagaj, avakava - avokado, tovotoč - telefon, pavakaka - paradajka a super bola jeba - zebra
Napichnička - vidlička
šlapkavé - šľapky
Starsia mala znacku vo skolke papagaja a vyslovovala to papaGEJ, picinky boli aj u nas, zizibaba tiez, to obcas pouziva prcek
Kamoskina uz dospela dcera pouziva letenky miesto letusiek a este ma par veci, ktore mi vravela, ze sa na nej rehotala, ale uz neviem. Ona po slovensky ale hovori len s mamou, takze preto...
kuista nohovo-kristova noho!
Zubinka - zubná kefka.
Okakave-okuliare, kojban-kombajn, ajkvima-zmrzlina, habunger-hamburger, ononica-chobotnica, čitata-čokoláda a kopa iných, máme riadnu zbierku zapísanú 😂
Akodádo- avokádo, fajan- farár
Ja si pár dcériných pamätám:
pak (kaleráb), jemak (zemiak), godipraz (dikobraz), govaľaky (zimomriavky), pepešenka (podprsenka), jebačka (jabĺčka) 🤣🤣🤣
@livuska124 🤣🤣🤣
@kavasmliekom sa ti smeje, ale tá hanba v obchode, keď dcéra kričala jebačka, lebo hneď pri vstupe boli jabĺčka a všetky oči na mňa 🤣🤣🤣
Hrebeň=učesaj, cintorín=cián, radiátor=rjadiátor.
Okukike- okuliare- používame stále celá rodina.
Stupne hodnotenia jedla, čistoty, nakresleného obrázku, správania, počasia, ostatných detí, skrátka všetkého
1. zlé- kako
2. niečo ešte horšie- kakošo
3. úplne najhoršie, veľmi, veľmi zlé- kakošo kakošivé
Tiež používame už 30 rokov
Papiernicke Harmance - Harmanecke papierne.
Ibiga - velryba, obiga - chobotnica, mušuka - mucha, badi - bager, zatocka - zakruta, ogo - ocko, ekeja - elektricka, autotiko - auticko
Kečup-pičup , pokuta- koputa, špagety -kabety
Najstarsia
Najprv to čipotky potom pikšoty=piškóty
Tydišky=tycinky
Punkoče=pancuchy
Hatinky=hranolky
Hajak=zajac
Mimo=jablkový dzus
Ľaľo=lietadlo
Syn
Voks=vosk
Tvamo=tmavo
Najmensia
Motorka=doktorka
Plienka=lienka
Kukuri=kukurica a granátové jablko
Ogujt=syr
Unta=sunka
Parenka=parenica
Iv=syr
Toto ma v rýchlosti napadlo a samozrejme sní jeden nejedol knedľu, ale kledňu a nepoužíval kečup, ale kepuč
A ja som nenosila rifle, ale fifle, na nohy som si nedávala ponožky, ale toky(ocino to používa dodnes) a nechodila som autobusom, ale ajdujkojom
@mamusa123456789 Keď píšeš o tom autobuse, moja neter hovorila "autosup".
My sme mali namiesto kepuču - čupač😅
A neterky mali paľačku- polievku
nečajem -nedočiahnem, nepočem-nepočujem
@h2 😂😂😂
Lienka - Ľompa 😂

baka- babka, kepuč- kečup, nehadi-nevadí. Najlepšie bolo ked povedala: Nehadi,nehadi, Emke to hadilo.