icon

Máte niekto doma pieskomila?

veronikita44
13. feb 2020

Ahojte.Ma prosim Vas niekto skusenost s Pieskomilmi??Mam skrecka ale chcela by som aj pieskomilov.Klietku mam 50x33x33 ci to bude stacit lebo nechcem kupovat novu.Dakujem

lucia147852
13. feb 2020

@veronikita44 ahoj. Mam skúsenosti a zo skúseností mu bude ta klietka mala, keďže potrebuješ aspoň 2 aby boli šťastný. Mala som ich v takej klietke a bolo to pre nich trápnenie. Musela som ich mat furt pustenych v kuchyni aby sa do sýta vybehali. Dalej sú to veľmi náročné zvieratá na čistenie srsti. Treba im pravidelne dávať a meniť dost dráhy speci piesok. Ak dáš iný alebo nedáš začnú trpieť parazitmi akoby blsky ktoré budú stipat aj teba. Tiež osobná skúsenosť po "super" rade pani z chov produktu. Inák sú to úžasné zvieratká ale už by som ich nechovala práve kvôli tomu ze im neviem poskytnúť správne podmienky. Teraz mam v tej klietke škrečka a, tomu je tak akurát

tomaskovamaminka
13. feb 2020

@lucia147852
@veronikita44 mamicky a skrecka mate kazda jedneho? Nemusia sa chovat viaceri, aby im nebolo smutno? A aky druh mate? Rada by som dzungarskeho, ale nechcem mlade aby mali. Vdaka.

lucia147852
13. feb 2020

@tomaskovamaminka dzungarsky je pohodak. Áni nejak nesmrdi. Syrsky mi hruzne smrdel. Teraz mam tiež dzungara. Škrečok sa práveže chová sám. On by s iným rovnakého pohlavia bojovali a zabil by silnejší slabšieho. On je rád sam

tomaskovamaminka
13. feb 2020

@lucia147852 vidis a ja som ich volakedy strasne davno mala ale parik, a mavali mlade. Asi som robila chybu. Vdaka 🙂 Tak super 🙂

tilko
14. feb 2020

@veronikita44 Ja som mala pieskomila mongolského (samička a samček). Tak ako sa písalo vyššie, boli na špeciálnom piesku, niečo ako menšie kamienky (nie úplne taký sypký piesok). Každú nedeľu som premývala vo vani ten piesok a celý týždeň sušila, aby som zase v nedeľu vyčistila bývanie. Jáááááj. Mali tri kokosové orechy. V jednom jedlo, v druhom spávali a do tretieho chodili robiť hovadinky. Samček bol asi najkontaktnejší. Dokonca si vyžadoval pozornosť, dupal na zadných nohách, kým sme ho nevybrali a nenechali ho pobehať po byte. A neustále sa množili....malé boli neskutočne krásne a bolo úžasné ich sledovať ako sa z holátok stávajú malé chlpaté zmenšeniny dospelých. Vždy mi bolo ľúto, keď si po ne niekto prišiel. No priznám sa, že by som opäť do toho nešla. Naozaj vyžadujú dosť starostlivosti.