icon

Máte skúsenosti s vymáhaním peňazí za objednávky na WISH?

svkca
11. jún 2019

Zdravim, rodinny prislusnik ma poziadal o pomoc pri rieseni "nezaplatenia" objednavok z Wish e-shop. Klarna(cez ktoru isli platby) kontaktovala, ze stale neprijala platby. Spatne sme poslali vypis z banky, kde boli uvedene tranzakcie z uctu odosielatela, ale bohuzial banka nevie do tohto vypisu pridat aj cislo prijimatela. Klarna neakceptovala dolozene dokumenty, az to nasledne poslala na (vymahacsku spolocnost) Financial service, sidliaca vo Viedni. Osoba, ktora ma poziadala o pomoc opat uhradila platby + ponuktu (Financial service). Kedze ja som nikdy neobjednaval (nikdy nebudem) z wish. Viete mi potvrdit/vyvratit nasledovne:
Vyklikal som objednavku az do sekcie Platba, kde chcu odomna cislo bankovej karty/ bezpecnostny kod 3- miestny/ datum expiracie a PSC fakturacnej adresy.
Otazka: Obdrzite pri takejto forme platby nejake potrdenie?
PS: kontaktoval som pisomne podporu o poskytnutie kontaktu na fakturacne oddelenie/podporu, ale zatial na mna skusaju iba ospravedlnujuce spravy.

Riesil/bol niekto v podobnej situacii?

Dakujem za komentare k veci. Uz som oboznamil osobu, ze za hlupost sa plati.

pumi21
11. jún 2019

@svkca pri takejto platbe ak nie je karta uložená, príde bezpečnostný kód cez portál banky tam sa zadá a volá sa to secured platba tak nejak a potom kartu uloží a urobí ten prevod...tieto veci by každopádne mala riešiť práve banka :/

svkca
autor
11. jún 2019

@pumi21 chcete tym povedat, ze banka by mohla poskytnut nejaky doklad o "secured" platbe?

soldi
11. jún 2019

@svkca neviem, co za banku ma ta osoba ale ja som vystriedala niekolko bank a v kazdom ib sa dalo vytlacit potvrdenie o uhrade, kde bolo moje cu, cu prijimatela, suma, datum a status platby - zadana/uhradena/cakajuca/atd. nie je to vypis z uctu ale potvrdenie o jednotlivych uhradach.
a dotycna osoba tesa zaplatila a druha strana peniaze nedostala? niekedy platby neprejdu. pokial ich druha strana dostala, tak ta dotycna osoba to platila znova?

pride mi to cele divne a nie velmi pravdepodobne

svkca
autor
11. jún 2019

@soldi jedna sa o CSOB-ecku. Priamo to bolo riesene na pobocke v banke a este sa to posielalo do Centraly, sidliacia v Bratislave.
Ano, objednavka bola zaplatena a Klarna(v mene wish) spatne kontaktovala , ze nedostali peniaze. Tahalo sa to az to posunuli na vymahacsku spolocnost. Osoba uz chcela mat z toho pokoj, nakolko jej nemcina nebola dostatocna na komunikaciu s Klarna a Financial service. ustupila a zaplatila opat. ---- vsetko je uhradene
/Bohuzial nemal som moznost skontrolovat bankove vypisy-ucty osoby, aby som si overil, ze nahodou nezamietli prevody, ale verim, ze v banke to riesili/.

Kontaktoval som priamo wish, ci maju nejaku podporu, kde sa vieme porozpravat a vyriesit ieto platby, ale zatial cakam na nejaku rozumnu odpoved zo strany wish.

stefi_k
11. jún 2019

Skusiť v banke soraviť reklamaciu pladby. Kedže ste to zaplatily 2 krat.

svkca
autor
11. jún 2019

@stefi_k Dakujem, vyskusame uplatnit reklamaciu. Zaujimave, ze banko to nenavrhla 🙂

svkca
autor
11. jún 2019

Update od Wish: V pripade, ze su nejake otazky ohladne faktur alebo platby, treba priamo kontaktovat www.klarna.com .

joujou444
11. jún 2019

@svkca co ja mam skusenosti, tak taketo platby idu nie cez banku priamo, ale cez najaku kartovu spolocnost, s ktorou ma ten obchodnik zmluvu. Ta je uvedena pri realizacii platby a malo by to fungovat tak, ze tato spolocnost platbu potom posiela obchodnikovi (podla toho ako su dohodnuti ale urcite min. o par dni neskor) toto je standard, s wish skusenosti nemam. Asi treba kontaktovat obchodnika a vyzvat ho aby aspon uviedol meno zmluvnej kartovej spolocnosti, cez ktoru inkasuje platby. Banka by takisto mala vediet kto platbu zinkasoval.

svkca
autor
12. jún 2019

@joujou444 Dakujem za radu.
Vcera som dostal zopar novych potvrdeni.
Platby boli zrealizovane a na ucte platitela bolo odcitana suma (napr.: - 25eur), ale nikdy neboli vratene, alebo stornovane. Pri platbach je znazorneny prijimatel ako wish.com .(kto nakupoval na wish si to moze pozriet).
Kontakoval som uz wish.com, ale akos om uz spominal vyssie, vsetky otazky ohladne platby,faktur,etc. mame riesit s Klarna.com .(predpokladam, ze obchodnik ma zmluvu s touto kartovou spolocnostou.).
Bohuzial banka okrem toho co som uz spomenul nebola napomocna.

joujou444
12. jún 2019

@svkca no velmi som neporadila ako vidim mrzi ma.. ak ale klarna tvrdi, ze neobdrzali platbu, tak ja by som isla jedine reklamovat do csob, niekde tie platby byt musia, ked boli strhnute... musia mat predsa podrobnosti o transakcii, ktora bola zrealizovana. Btw aka to bola karta, kreditka alebo debetna? tak drzim palce

svkca
autor
12. jún 2019

@joujou444
v kazdom pripade dakujem za vas cas.
nakolko som iba 3-tia osoba v tomto, tak nemam bohuzial vsetky informacie, v inaksom pripade by to uz bolo vyriesene. Prave som obdrzal vypis z uctu a podla cisla karty sa jedna o Maestro kartu a predpokladam, ze debit.
Nebol som osobne v banke, ked sa to riesilo, ale na vypise su detaily typu mesto : Amsterdam Miesto: Klarna*Wish* .

vroni
12. jún 2019

Nakoľko je klarna banková spoločnosť, bolo jej treba odoslať potvrdene platby z banky (je za to drobný poplatok, ale nižší ako poplatky za toto teatro.) Všetko ostatné je vecou bánk a nie zákazníka. Ale predpokladám, že ak zákazník naivne zaplatil dvakrát, budú sa všetci tváriť, že to nie je ich vec, že oni nič....

svkca
autor
12. jún 2019

@vroni potvrdenie o platbach z banky boli odoslane, ale vyzadovali si, aby bolo znazornene nasledovne:
Merkmale aufweist:
IBAN Empfänger
IBAN Auftraggeber
Verwendungszweck
Betrag
Durchführungsdatum (Datum der Abbuchung vom Konto)

Takze informacie, ktore boli poskytnute z banky na vypise, detaily typu mesto : Amsterdam Miesto: Klarna*Wish* . Im nepostacovali ako dokaz. Banka nebola schopna spravit vypis, ktory si oni vyzadovali.

Ked sa poskodena osoba vrati zo zahranicia, tak odporucim , aby boli presetrene tie tranzakcie, nakolko bolo uskutocnenych viac tranzakcii ako som sa dopocital objednavok na emaily poskodenej osoby.

vroni
12. jún 2019

@svkca, jasne, ze nie, to nie je potvrdenie. Keď sa ta opýtam, ako sa voláš a ty mi odpovies, že Jano je tvoj sused, tak to nie je odpoveď na moju otázku 😉
Mal tam byt IBAN odosielateľa aj príjemcu, suma, dátum spracovania a pripadne účel. Sorry, toto banka musí vedieť, inak by tie peniaze nebola mohla poslať. A milión percentne je o tom schopná vydať potvrdenie.

svkca
autor
12. jún 2019

@vroni v tom pripade by mali dat vyhadzov ludom na pobocke a zaroven v bratislavskej cetranele tej banky. Kedze nevedia dat vypis(alebo iny odborny nazov), ktory bol pozadovany.

vroni
12. jún 2019

@svkca, fakt si neviem predstaviť, že by banka nevedela dat potvrdenie. Ved kam poslali peniaze? Klarna Amsterdam predsa nie je účet. Proste tam toho nesedi viac....

svkca
autor
12. jún 2019

@vroni tazko sa mi k tomu vyjadrovat, kedze som nebol pri tom osobne. Ja som vyuzival napriklad Interactive e-transfer v zahranici. Vo svojej banke som si vytvoril profil danej osoby, kde som zadal jej email. Po bezpecnostnych kontrolach danej osobe prisiel email, kde klikla a zodpovedala moju otazku(odpoved som poskytol) a nasledne vedela prijat peniaze na svoj ucet. Takze tam neboli zobrazene ziadne cisla uctov... atd. Samozrejme vysledovat by sa to malo vsetko.

vroni
12. jún 2019

@svkca, nezobrazili sa tebe, banke áno. A práve na takéto účely slúži bankové potvrdenie. Aj cez PayPal pošleš peniaze priamo Janovi, lebo tam ma profil. Ale banka nevysle kuriéra, aby hľadal Jana a dal mu peniaze, ale pošle ich na jeho účet. A keď bude Jano tvrdiť, že nič nedostal, da ti banka do ruky bumazku so stemplom, kedy, kam a koľko z tvojho účtu poslala. A Jano potvrdí, či je to jeho účet (tento Jano ma fakt obrovský obrat, neoplatí sa mu saskovat s bankami)

svkca
autor
13. jún 2019

@vroni dakujem za objasnenie. Uz je to v stadiu reklamacie u banky(ak sa to da nazvat tak).

monicka10
2. mar 2021

Ahojko Kúpil niekto alien parfem od tial ? či pekne vonia?