icon

Maturity 2021 - zrušiť či ponechať?

17. nov 2020

ste sa zrusenie maturit alebo za to aby boli tento rok?
Ak ano/nie..prečo?

zitaje
17. nov 2020

😎 budeme hlasovať?
Myslím, že je ešte veeeľmi skoro. Ja verím, že sa nezrušia.

lenuska9999
17. nov 2020

Podľa mna je to jedno. Učiť sa musíš tak či tak. Všetko sa mení a nikto nevie čo bude budúci rok.

mogaa
18. nov 2020

Nie, nie som za zrušenie......je pravda že známky neodrážajú vždy reálne vedomosti, ale iné je ak študenta hodnotí 1 pedagóg (ktorý môže a nemusí byť vždy objektívny)a uplne iné je ak ho hodností celá komisia.....takže dúfam že maturity sa už rušiť nebudú.....lebo v tom prípade rušme aj skúšky na VŠ a budeme mať odborníkov ako zo ZŠ......skúšky na VŠ prebiehajú počas roka online, takže rovnakým spôsobom môžu prebiehať maturity......nevidím dôvod neznámkovať.....

fajnova
18. nov 2020

Ja robím so stredoškolákmi a bola by som rada, keby sa zrušili písomné maturity. Deti nebudú na ne dostatočne pripravené. Nemali by strácať čas a radšej pripravovať sa na ústne.

viestta
Odpoveď bola odstránená
maud13
18. nov 2020

akože, podľa mňa robia stredoškoláci takú paniku okolo..... ničoho :D maturita je najľahšia veľká skúška v živote. ak nemá niekto robiť tú, len preto, že sa učí z domu, tak to vlastne znamená, že je lenivý a nie je schopný a učiť sa sám - čiže nie je samostatný, nie je zodpovedný atď. a aj argumenty typu "nemáme poznámky" alebo "nenaučil ma to učiteľ".. to sú blbosti. máš učebnicu, máš online zdroje, máš poznámky po bratovi alebo kamoške. a tiež - učiteľ nie je niekto, kto ťa má naučiť, on ti má dať len návod, ale to, či to budeš mať v hlave alebo nie, je na tebe.

a navyše, maturita je na nič. nič to o tebe nehovorí, tak isto, ako všetky tvoje známky. hodnota človeka je celkom inde, ako v jeho výkone.

viestta
Odpoveď bola odstránená
fajnova
18. nov 2020

@viestta to je pravda. Deti by sa mali učiť priebežne, ale pravda je, že to nerobia. Učia sa nárazovo len pred pisomkami. Teraz to nie je ako za starých dobrých čias, že sme sa museli učiť z hodiny na hodinu, lebo sa pravidelne skúšalo. Nemajú taký pocit zodpovednosti v sebe. Ja ako pedagóg môžem prehlásiť, že pravidelne učenie sa aj keď pod strachom zo skúšania malo čosi do seba. Teraz si žiaci určujú pravidlá a nie je to dobré.

dskjhfdlkdjhl
18. nov 2020

Ja by som to nechala na studentoch. Kto chce mat strednu skolu s maturitou, nech pekne odmaturuje, kto nie, moze okamzite prestat (aj distancne) navstevovat skolu, povinnu dochadzku ma splnenu, nech si najde pracu a nech ide makat.

dskjhfdlkdjhl
18. nov 2020

@fajnova a preco sa teraz pravidelne neskusa? Niekto to zakazal?

dskjhfdlkdjhl
18. nov 2020

@fajnova Ja ucim na VS a teda za normalnych okolnosti maju studenti kazdy tyzden kratku pisomku, teraz maju na kazdy tyzden ulohu. A to ucim uplne ine pocty studentov (ovela vyssie) ako keby som ucila na strednej skole.

aduskalac
18. nov 2020

Moj syn sa obava praktickych skusok pretoze v prvom rocniku sa ucili len jednoduche veci,v druhom bol na praxi vo firme kde robil jedno a to iste tam sa toho mov nenaucil a potom boli od marca doma a teraz zase doma a nic nevedia

tortelinka
18. nov 2020

@dskjhfdlkdjhl kto neskusa?

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
19. nov 2020

@tortelinka Citaj celu diskusiu, ja som len reagovala na to, co napisala @fajnova

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená