Mávate aj vy nedeľný stres pred pondelkom?
Máte ho aj vy? Ako to zmeniť, kto ho mal a už nemá, aby bola nedeľa bez úzkosti, hlavne večer, že v pondelok čo zas bude. Ďakujem
Co ta stresuje?
Treba identifikovat dovody a riesit ich - napr. zly negativny kolega, praca ktora ma nebavi...atd
Za seba: nie nemam. Studovala osm prave preto, aby som mohla mat pracu, ktora ma akotak bavi a naplna a je slusnejsie financne ohodnotena. To bolo mojim cielom, ktory sa mi naplnil.
Je velmi dolezite mat vyvazenost v zivote. Cize mimo prace sportovat, turistikovat, byt s rdoinou, priatelmi.... proste si to vo svojom zivote upratat.
Mala som to co si pamatam uz od asi tretej triedy na zs, vzdy od nedele obeda, to uz bol cas stresu pre mna, a ked som chodila do prace tak samozrejme tiez, ale zalezi od druhu prace, ked som mala kludnejsiu robotu tak pohoda..ale ja mam cely zivot problemy s uzkostami takze to bude asi tym
Aj ja to mám. Z nedele na pondelok vždy zle spím, v pondelok ráno ma preháňa - aj 3-4x idem rano na wc. A pritom nemám nejaku stresujucu pracu, len sa to proste vsetko nazbiera - práca, rodina, deti…
Odkedy robievam aj cez víkendy, tak nedeľa sa castokrat nijak nelíši od iných dní. A áno posledný deň voľna k večeru nie som cela happy z toho, že zajtra treba vstávať a ísť do roboty, ale stres z toho nemam
Ja to mám tiež, tak isto z nedeľu na pondelok som hore skoro celú noc, už od detstva neznášam nedele. Pritom mám super prácu, ktorá ma baví.
Jasne, ale ja to tak asi zo školy, ze proste konci víkend, musím tam zase ísť, pre mňa bola škola hrozný stres. Neskôr trochu sa to zmenilo, robila som v nemocnici, nemali sme pevné smeny, ale napríklad deň pred nočnou som neznášala. Teraz začínam pracovať v nedele 🤣 čiže stres som mávala v soboty, na začiatku mi to vedelo pokaziť celú sobotu, proste nervy, treba obed nachystať, zase sa nevyspim a bla bla. Ale snažím sa tak si to uvedomovať keď už cítim ze sa moc nervacim ze nemám prečo, ze kľud, sak len tri dni a bude zase víkend 🤷 je to podstatne lepšie ako dakedy.
Proste výlet v sobotu nehrozil alebo len cca do piatej a podobne, dnes už nemám problém ísť niekde na celý deň, usporiadať grilovacku do noci 🤭 u mňa problém ani nie je tak práca ale spánok, ze budem unavená a nevyspata a to ma stresuje
@martina1985ba co bolo také strašné na tom, že @zmrzlinka2021 odpovedala na otázku autorky ako to u nej je?
ano, mala som. mali sme velmi tazke obdobie v praci (malo ludi, vela prace) plus doma chore deti…nastastie, ono sa to utriasloa zlepsilo, ale ja sama som si musela pripominat, ze je to len praca, len praca. identifikuj, co presne je stresujuce - kolegovia, praca, nejaky tlak od sefa alebo co. mozno sa vracias po vikende malo oddychnuta. vzdy mas na vyber - bud vydrzis, alebo zmenis svoje vnimanie alebo pracu
nie, prečo? Máš veľmi stresujúcu prácu? Tak ju zmeň a uvedom si, aké stresy má chirurg, pilot a pod. Ja také niečo nerobím, takže si poviem, čo sa môže stať? Leda h...o, sorry.
Nemám, aj ja pracujem v dvojzmennej.🥰 Len škoda, že odpadá nielen nedeľný stres, ale aj piatkové hurá.😂
Ja nemam stres, ale proste som v nedelu nervoznejsia. Nie ke to kvoli praci. Nervy skor chytam, ked v nedelu sme na vylete a dojdeme okolo 10-11 vecer a ja si este musim chystat veci do prace, varit, hlavu umyvat a rano vstavam pred 6 do prace... Najradsej som v nedelu poobede doma, ale priatel vzdy vymysla take somariny a vylety, ze sa neda. Ked ideme k rodicom, odpada mi jedina vec, aspon varit vecer nemusim (aj ked dozickovat a vymyslat ranajky ano)...
@martina1985ba nemyslim si, ze su to mudrosti, skor moje osobne sekusenosti a pohlad na danu vec. Drzim palce! 🙂
@martina1985ba ved odpovedala velmi rozumne, co sa ti na jej odpovedi nepacilo?
Nie nemávam stres a vždy si predstavím čo najhoršie sa môže stať. Dokonca, keď ma čaká nejaká úloha s ktorou nie som celkom o.k. nestresujem sa s ňou celý víkend. Začnem to riešiť v daný deň, keď treba. Vždy sa to nejako vyrieši. Nikdy sa nestalo, že by som svoju prácu nezvlãdla. Služobné cesty sa stali pre mňa rutinou. Tam niekedy pociťujem pred cestou mierny stres, ale vždy to dopadne nad moje očakávania. Veď sme predsa ľudia. 🙂 Za bránou firmy neriešim prácu. Prepinam do iného módu.
Keď som doma cez víkend, tak o práci vôbec neuvažujem, ako keby sa ma to netýkalo, je to iný svet, ktorý ma cez víkend vôbec nezaujíma, stres väčšinou nepociťujem...v pondelok ráno to na mňa doľahne 🙂 len ma tak napadne, že viac času trávim so šéfom a kolegami ako s vlastnou rodinou, polku života som strávila v práci a ešte ďalších 20 rokov to tak bude, ak ma šľak netrafí :D zaujímavé, keď je človek mladý, sníva o rodine, domčeku, dobrej práci a šťastnom živote...ono ten život je fajn, každý ho má taký aký si ho spraví, ale práca tvorí 80 % času a to už nie je celkom ok...
Robím na smeny, vrátane vikendov, niekedy ani neviem, aký je deň, tým pádom nemôžem mať stres v nedeľu z pondelka, lebo niekedy v pondelok ani nerobím.
Osobne - keby som mala taký stres z roboty, tak si hľadám inú + psychohygiena. Keď mám z niečoho stres, snažím sa ho hneď spracovať a dať sa do kľudu.
Od detstva neznasam nedelne popoludnia a nemyslim si, ze to akokolvek suvisi s pracou. Skor je to o tom, ze ako dieta som vnimala, ze nedele su vo vacsine rodin venovane rodine, u nas to bolo tak, ze otec zdrhol prec a na mame som videla, ze ju to serie. Teraz sa snazim v nedelu niekam vypadnut so svojou familiou, vtedy to na mna az tak nedolieha.

Nájsť si menej stresujúcu prácu, školu