icon

Meriate veci krajčírskym či normálnym metrom?

matavnuk
23. aug 2013

Ahojte, ja meriam veci normálnym metrom a ten je väčší ako krajčírsky, takto som si objednala malé tenisky. Maťa 😖

pietra
23. aug 2013

ale vsak 1cm je vzdy 1cm nech je to merane cimkolvek 😕

matavnuk
autor
23. aug 2013

no nie je, teraz som si to premerala, jedine že by som mala zlý meter 😵 na 70 cm to robí nejaké 3 cm. a pri topánkach 1 cm hore dole robí veľa

pietra
24. aug 2013

@matavnuk potom musis mat jeden meter zly, inak neexistuje, aby 70cm na jednom metri bolo 73cm na inom. Bez ohladu na to, ci to merias krajcirskym, obycajnym alebo pravitkom. Jediny rozdiel moze byt ten, ze obycajny nie je ohybny a preto sa nim horsie oblecenie meria. Rozdiel ti skor moze vzniknut nespravnym meranim, ale urcite nie tym, ze bezny meter je vacsi ako krajcirsky

sissy27
24. aug 2013

@matavnuk tak to máš nejaký bulharský meter... čiste zo zvedavosti som porovnala pravítko, klasický meter, náš krajčírsky meter a dokonca aj krajčírsky meter z usa (z druhej strany meria inches) a prekvapenie - 1cm je na všetkých presne 1cm, ani o milimeter rozdiel...

matavnuk
autor
24. aug 2013

no veru bulharský, už je v koši, z jednej strany meral dobre a z druhej zle, aj to sa stáva 😀

pietra
24. aug 2013

@matavnuk a nemeral z druhej strany v palcoch? 😀 vsak si ho nemusela vyhadzovat, len si dat pozor, aby si merala tou spravnou stranou 😉