Čo je minimalizmus a prečo by vás mal zaujímať?
Ahojte, hovorí niekomu niečo tento pojem?
@albi12 úplne bežný pojem, prečo?
a aký máš s ním problém? Praktikujem to možno aj 30 rokov
Nie, v zivote sme to slovo nepoculi. Co to znamena? 🙂
Dobré ráno stará mama
Jasne, snažím sa tak v niektorých smeroch žiť.
Striedmo som nakupovala vzdy, cize skor, ako sa minimalizmus zacal sklonovat v kazdom druhom clanku. Ale nezijeme uplny minimalizmus.
Ano, ten termin mi hovori celkom dost, snazime sa ho uplatnovat v zivote
Známy výrok z knihy Černí baroni: Počujte, Kefalín, čo si predstavujete pod takým slovom horizontálny?
Chcela som vedieť len tak. Minimalizmus je celý môj život, všetci vravia že mam strašne malo veci. Avšak ešte som nestretla nikoho kto by sa ním riadil jak ja…. Že či poznáte.
Hovorí, ale veľmi ho nepraktizujem...
@albi12 a akp to teda vyzera u teba v praxi, ked si myslis, ze ho praktizujes?
@martinkatinka Minimalizmus je o rôznych veciach; nekupuješ veci co nepotrebuješ, ani ich nevlastnis, mas rada minimalisticky dizajn, vieš sa uskromnit, žiješ z mála.
@albi12 ja sa snažím veci používať kým slúžia. Napríklad v praci sa prezliekam do pracovného oblečenia ktoré mi perie zamestnávateľ preto nemam veľa oblečenia, kúpim si to čo teraz leti a na celú zimu mám tri outfity ktoré nosím 4-5 mesiacov dookola, samozrejme že ich nekúpim na jednu sezónu ale mám to 2-4 roky. Mame dve sady obliecok ktoré točím a periem. Mám len jednu zaclonu na okno vyperiem zavesim a keď po x rokoch je zašla vymením a kúpim to čo je moderne… a tak.
@albi12 to viem, ja sa pytam na tu prax u teba.
Aj my máme minimalistický zariadené... Aj ked par caciek mame... Pravda však je ze mam plne suflik haraburd a ani neviem ako sa k nám vždy dostanú....
@martinkatinka toto všetko.

Ano, i ked ho nezijeme momentqlne😀 ale idem si dat low buy vyzvu buduci rok, tak uvidime. Kupim len detom nevyhnutne oblecenie a jedlo