icon

Čo je minimalizmus a prečo by vás mal zaujímať?

albi12
28. dec 2024

Ahojte, hovorí niekomu niečo tento pojem?

majlo1234
28. dec 2024

Ano, i ked ho nezijeme momentqlne😀 ale idem si dat low buy vyzvu buduci rok, tak uvidime. Kupim len detom nevyhnutne oblecenie a jedlo

zmrzlinka2021
28. dec 2024

@albi12 úplne bežný pojem, prečo?

rozculena
28. dec 2024

a aký máš s ním problém? Praktikujem to možno aj 30 rokov

kika845
Autor odpoveď zmazal
diewcatqoo
28. dec 2024

Nie, v zivote sme to slovo nepoculi. Co to znamena? 🙂

januska12323
28. dec 2024

Dobré ráno stará mama

lucia13022023
28. dec 2024

Jasne, snažím sa tak v niektorých smeroch žiť.

zuzanaete
28. dec 2024

Striedmo som nakupovala vzdy, cize skor, ako sa minimalizmus zacal sklonovat v kazdom druhom clanku. Ale nezijeme uplny minimalizmus.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
viestta
28. dec 2024

Ano, ten termin mi hovori celkom dost, snazime sa ho uplatnovat v zivote

ivka225
28. dec 2024

Známy výrok z knihy Černí baroni: Počujte, Kefalín, čo si predstavujete pod takým slovom horizontálny?

albi12
autor
28. dec 2024

Chcela som vedieť len tak. Minimalizmus je celý môj život, všetci vravia že mam strašne malo veci. Avšak ešte som nestretla nikoho kto by sa ním riadil jak ja…. Že či poznáte.

zuzanaete
28. dec 2024

@albi12 Poznat pozna vela ludi, ale minimalizmus naplno zije malo ludi. Ja som v jednej reportazi videla, ze jedna rodinka mala doma iba 3 lyzice, noziky, vydlicky, lebo boli iba traja. My sme 4 a neviem si predstavit mat doma iba 4ks z kazdeho.

albi12
autor
28. dec 2024

@zuzanaete však to je úplný extrém! Zmysel minimalizmu nie je nemať nič, ale len to co potrebuješ/ chceš…

danyelia
28. dec 2024

Hovorí, ale veľmi ho nepraktizujem...

martinkatinka
28. dec 2024

@albi12 a akp to teda vyzera u teba v praxi, ked si myslis, ze ho praktizujes?

albi12
autor
28. dec 2024

@martinkatinka Minimalizmus je o rôznych veciach; nekupuješ veci co nepotrebuješ, ani ich nevlastnis, mas rada minimalisticky dizajn, vieš sa uskromnit, žiješ z mála.

zeldia
28. dec 2024

@albi12 ja sa snažím veci používať kým slúžia. Napríklad v praci sa prezliekam do pracovného oblečenia ktoré mi perie zamestnávateľ preto nemam veľa oblečenia, kúpim si to čo teraz leti a na celú zimu mám tri outfity ktoré nosím 4-5 mesiacov dookola, samozrejme že ich nekúpim na jednu sezónu ale mám to 2-4 roky. Mame dve sady obliecok ktoré točím a periem. Mám len jednu zaclonu na okno vyperiem zavesim a keď po x rokoch je zašla vymením a kúpim to čo je moderne… a tak.

martinkatinka
28. dec 2024

@albi12 to viem, ja sa pytam na tu prax u teba.

derdia
29. dec 2024

Aj my máme minimalistický zariadené... Aj ked par caciek mame... Pravda však je ze mam plne suflik haraburd a ani neviem ako sa k nám vždy dostanú....

albi12
autor
30. dec 2024

@martinkatinka toto všetko.