icon

Môže dentálna hygiena pomôcť psovi s dychom?

3. nov 2023

Ahojte. Moj pes ma 6 rokov a v poslednej dobe mu pachne z papule. Zuby ma na pohlad celkom pekne ale teda ma uz svoj vek. Este som s nim nebola na dentalnej hygiene. Myslite ze to pomoze aby mu nesmrdelo z ust alebo je to u starsich psov normalne ze im pachne z papule. Dakujem

viestta
3. nov 2023

Nic nepokazite ak mu date ocistit kamen. Zapach je ten najmensi problem, ktory pri zubnom kameni moze mat

aweramina
3. nov 2023

napis mi spravu

colsami
3. nov 2023

Ano 90% problemov ze psovi zapacha z papule je zubny kamen. Zvysok su ine diagnozy. 6 r je obvykle dost aby uz mal nazbierany, ak sa mu zuby necistia. Plemeno?

Nejake kremiky hluposti hryzacie somarinky a prasky ani neskusajte, tieto veci nefunguju. A ani odstranenie mimo sedacie, ak Vas to zlaka. Navyse veterinar riadne prezrie papulu a pod zubnym kamenom uvidi aj miesta ktore inak nevidiet, ak je tam nieco vyhnite atd, zub sa vyberie.

Je to jeden z najbeznejsich ukonov na veterinach.

autor
3. nov 2023

@colsami preco je osetrenie mimo sedacie zle? nebude take precizne? je to staford.

autor
3. nov 2023

nema hnile nic, zuby ma pekne

colsami
3. nov 2023

Samozrejme, ak je to nazbierany kamen po 6 rokoch, nemas sancu spravit riadne osetrenie a vsetky zuby aj z vnutornej strany vycistit.

Velmi zle sa to robi aj ked je pes sedovany/uspaty, nie to za plneho vedomia, to si pes nenecha aj keby bol najlepsi na svete.

colsami
3. nov 2023

Ako vies ze mu nijaky koren nevyhnuva, kedze spodok zubov je obaleny tym zubnym kamenom? A kym to cele nedas dolu, nevidis to. 🙂 preto sa ta riadna toaleta a kontrola papulky (=cistenie zubneho kamena) robi

syslik81
3. nov 2023

zalezi ako stary .. a ci je ok pod narkozu a ci mu dake zuby potom aj ostanu .. moja ma uz 13 a dentalnu nam uz nedoporucili .. mala nedavno operaciu a ledva to dala .. kedze je chora .. keby sa da vratit cas chodim s nou pravidelne este za mladi