Môže dentálna hygiena pomôcť psovi s dychom?
Ahojte. Moj pes ma 6 rokov a v poslednej dobe mu pachne z papule. Zuby ma na pohlad celkom pekne ale teda ma uz svoj vek. Este som s nim nebola na dentalnej hygiene. Myslite ze to pomoze aby mu nesmrdelo z ust alebo je to u starsich psov normalne ze im pachne z papule. Dakujem
napis mi spravu
Ano 90% problemov ze psovi zapacha z papule je zubny kamen. Zvysok su ine diagnozy. 6 r je obvykle dost aby uz mal nazbierany, ak sa mu zuby necistia. Plemeno?
Nejake kremiky hluposti hryzacie somarinky a prasky ani neskusajte, tieto veci nefunguju. A ani odstranenie mimo sedacie, ak Vas to zlaka. Navyse veterinar riadne prezrie papulu a pod zubnym kamenom uvidi aj miesta ktore inak nevidiet, ak je tam nieco vyhnite atd, zub sa vyberie.
Je to jeden z najbeznejsich ukonov na veterinach.
@colsami preco je osetrenie mimo sedacie zle? nebude take precizne? je to staford.
nema hnile nic, zuby ma pekne
Samozrejme, ak je to nazbierany kamen po 6 rokoch, nemas sancu spravit riadne osetrenie a vsetky zuby aj z vnutornej strany vycistit.
Velmi zle sa to robi aj ked je pes sedovany/uspaty, nie to za plneho vedomia, to si pes nenecha aj keby bol najlepsi na svete.
Ako vies ze mu nijaky koren nevyhnuva, kedze spodok zubov je obaleny tym zubnym kamenom? A kym to cele nedas dolu, nevidis to. 🙂 preto sa ta riadna toaleta a kontrola papulky (=cistenie zubneho kamena) robi
zalezi ako stary .. a ci je ok pod narkozu a ci mu dake zuby potom aj ostanu .. moja ma uz 13 a dentalnu nam uz nedoporucili .. mala nedavno operaciu a ledva to dala .. kedze je chora .. keby sa da vratit cas chodim s nou pravidelne este za mladi

Nic nepokazite ak mu date ocistit kamen. Zapach je ten najmensi problem, ktory pri zubnom kameni moze mat