icon

Môže dieťa vyzdvihnúť balík objednaný online v lekárni?

10. apr 2025

Baby prosím Vás môžem poslať dcéru 10,5 ročnú po balíček do lekárne čo som si objednala cez eshop? Vydaju jej to v pohode ? Lekáreň je kúsok od nás. Dakujem

elanor
10. apr 2025

ak tam chodite casto, poznaju ju, balik je zaplateny, tak teoreticky ano.
po spravnosti, ale nie. Ako ona preukaze kto je, co je, kde byva, ked asi este nema OP... Okrem toho nema pravo ani podpisat prebratie.

anitka63
10. apr 2025

nevidim v tom problem, ved informacie k baliku vsetky bude mat. ved je to ako keby normalna zasielka nie?

keksicek
10. apr 2025

väčšinou pýtajú nejaký kód, ktorý príde do sms, nikdy sa nepreukazuje OP, ani sa nikde nepodpisuje, ak si dcéra rúfa, myslím, že by nemal byť problém

simulienka2207
10. apr 2025

neviem, či myslíš dr.max lekáreň..ale tam ano. a nič sa nepodpisuje, aspoň ja som nikdy nepodpisovala...chceli len číslo zásielky

rozculena
10. apr 2025

@elanor kedy si podpisovala prebratie balíka vo výdajni? kedy si tam ukazovala OP? Balík je zaplatený,keď povie meno a heslo,tak jej ho vydajú

babydesire
10. apr 2025

Ja som zasa minule premyslala (ked som objednavala alkohol.liker cez e-shop) ci sa mozu posielat do boxov. Neslo mi vybrat box, len vydaj.miesto...zeby preto, ze slo o alkohol a teda je nutne potvrdit vek? Kurier tiez vie kedy dorucuje zasielku kde je podmienka od 18r. ? To ma tak napadlo, ze ako je zakon osetreni v tomto pripade... 🤔

keksicek
11. apr 2025

@babydesire áno, zväčša je to tak, že alkohol by nemal ísť do boxov práve pre kontrolu veku. Väčšina kuriérskych spoločností kontroluje vek pri doručovaní alkoholu a tabakových výrobkov. A mal by to mať zabezpečené už aj priamo odosielateľ, keď balíky posiela.

trisha_r
13. apr 2025

Asi áno, ale budú pýtať totožnosť alebo potvrdenie či heslo k balíku.

rozculena
13. apr 2025

@trisha_r prosím ťa,kedy si dokazovala totožnosť vo výdajni? Potrebuješ iba heslo,a niekde sa pýtajú aj na meno