icon

Môže ma drevár obyčajný uštipnúť?

tehotna40
2. jún 2021

Ahoj baby, pred dverami mame takú "predsienku", dnes som si všimla ze sa nám tam niekde skrývajú tieto dve samotarske včely drevar obyčajný. Ide o to, že nikde na internete neviem nájsť či to môže uštipnúť. Neviete niekto náhodou?
Ďakujem, pekný deň

Môže ma drevár obyčajný uštipnúť?
lulu8491
2. jún 2021

@tehotna40 Sú mierumilovné 🙂 My ich máme na chalupe. Len sa nezľaknut, keď preletia okolo hlavy, majú totiž silný bzukot

buducamama
2. jún 2021

@tehotna40 aj my ich mame na zahrade plno, su to take mumaky, riesia si svoje, ako cmeliak. Ja sa im vzdy velmi tesim😊

tehotna40
autor
2. jún 2021

@lulu8491 počujem, bzucia mi dvaja pred dverami.

@buducamama ved aj ja sa teším, nech to žije, len ak to môže uštipnúť deti nebudem si to "chovat" pred dverami , zato som sem písala ze ak to môže ustipnut musím ich z tej predsiene vyhnať.

lindusss2016
2. jún 2021

Tak my sme ich videli uz kopec, nikdy nikoho nenapadol a mimochodom vcela ustipnit moze, ale v zivote by som ju od nikial nevyhanala, normalne okolo nas lietaju a nepichaju, na co by to robili?

buducamama
2. jún 2021

@tehotna40 nie su utocne, to by ste ho museli chytat aby take nieco urobil. Oni sa objavia a potom o chvilu stratia, su aj chranene. Likvidovat ich nemusite.

tehotna40
autor
4. jún 2021

@buducamama určite by som ich nelikvidovala, len by som zalepila dierku kam chodia ak by to stipalo, keďže sa tam maly hráva keď prší alebo je zle počasie. Ale nechám to tak ,dočítala som sa ze žijú bud samé alebo takto v pároch ako mame my. Tak ich nechám tak, ja som sa ten prvý moment zľakla a hľadala na nete co to je, keď to bolo také veľké a bzucalo to ako vrtuľník. Ale už sa nebojím.