icon

Môže mať osoba s exekúciou vodičský preukaz?

sofia1000
31. mar 2025

Dobrý deň, mám takú otázku, keď má niekto exekúciu môže ísť na autoškolu? A komentáre k tomu, že prečo neplatí exekútora a chce na autoškolu si nechajte. Pýtam sa či ma s tím niekto skúsenosť. Ďakujem

patka06
31. mar 2025

Nie je v tom žiadna súvislosť
Ak má peniaze na autoškolu, pokojne si ju môže urobiť

prettywoman1212
31. mar 2025

Mňa jediné čo napadlo je, že treba si dať pozor, lebo exekútor keď nevie vymôcť dlh tak chce siahnuť na vodičák. Prakticky mi to príde ako hlúposť, lebo človek môže prísť napríklad potom takto aj o prácu. Myslela som že to je iba pri výživnom, ale môj ocino mal veľmi starý dlh vyše 20r zo sociálnej poisťovne, a exekútor mu chcel vziať vodičák. Dopadlo to tak, že tá exekúcia bola premlčaná, ale tak či tak.

sofia1000
autor
31. mar 2025

@patka06 dobre a exekútor si nemôže tak zistiť že chodí na autoškolu? A že na dlh nemá peniaze +

patka06
31. mar 2025

@sofia1000 To to nezisťuje - veď na autoškolu si mohol tiež niekde požičať
Navyše ak má VP môže sa zamestnať a splácať potom dlh, ale sú aj prípady ako píše vyššie, že môžu v prípade exekúcie zadržať vydaný VP

sofia1000
autor
31. mar 2025

@patka06 veď to iba na výživné? Či

prettywoman1212
31. mar 2025

@sofia1000 Aj ja som si to myslela, ale môj ocino mal dlh v SP a chceli mu vziať VP, žiadne výživné nikdy určené nemal.

sofia1000
autor
31. mar 2025

@prettywoman1212 a exekútor sa hneď dozvie že má vodičak alebo ako

kavasmliekom
31. mar 2025

@prettywoman1212 exekútor ti nemôže zobrať vodičak, ak ho potrebuješ na výkon povolania, čiže taxikárovi ani kamionistovi, sanitka, polícii atď. Do práce sa môžeš dostať aj na bicykli 😄

sofia1000
autor
31. mar 2025

@kavasmliekom a to môže každému zobrať vp

kavasmliekom
31. mar 2025

@sofia1000 zavolaj si na hociktorý exekučný úrad a opýtaj sa, môžeš aj ako anonym. Podľa mňa vodičak si robiť môžeš, len ci ti zostane keď budeš mat exekúcie, to už je vedľajšie.

sofia1000
autor
31. mar 2025

@kavasmliekom poznám takých co majú exekúciu a majú vodičak

kavasmliekom
31. mar 2025

@sofia1000 lenze asi exekúciu aj platia. To je iné, ak sa dohodli na splátkach, ak im sťahujú z platu atď a iné, ak ju neplatia.

sofia1000
autor
31. mar 2025

@kavasmliekom teraz som čítala že nemôže dala som si do Google

patka06
31. mar 2025

@sofia1000 Väčšinou VP pri exekúcii nezadržia, ale stať sa môže, predovšetkým sa to uplatňuje pri neplatení výživného, ale boli aj prípady, keď zadržali VP kvôli dlhu voči mestu

tinkybinky
1. apr 2025

Ahoj , exekútor nezistuje či chodíš na vodičák. Na zadržanie vodičského preukazu musí dať podnet na dopravný inšpektorát, keď ťa náhodne zastavia policajti bude ti odobratý.Exekutor dá podnet na dopravný inšpektorát jedine ak dlhodobo nesplacaš akúkoľvek pohľadávku ktorú ma priradenú na vymáhanie. Vôbec to neplatí len na výživné a podlžnosti voči štátu.

cacianka
1. apr 2025

Exekútor nepatra čo robíš vo voľnom čase, či vodičský preukaz alebo tanec pri tyči. Až keď bude hotový, vydaný, čo ešte dlho nemusí byť reálne, tak potom je šanca že on prídeš. Nemôžeš prísť o niečo čo ešte nemáš.

sofia1000
autor
1. apr 2025

@tinkybinky napríklad spraví vodičak a môže chodiť autom až dokým ho polícia niekde nezastaví hej?

tinkybinky
1. apr 2025

@sofia1000 áno

sofia1000
autor
1. apr 2025

@tinkybinky dobre ďakujem bo som si mislela že môžu domov prísť policajti a tak