Môžem legálne nosiť teleskopický obušok?
Ahojte,kazdy pracovny den idem v tme domov z roboty, a velakrat stretnem rokov, ktori sa nespravaju standardne.... Velakrat som isla radsej na strede cesty a kluce som mala v ruke na sebaobranu. Zatial som nemala s nimi problemy, ale velakrat sa bojim......
Mozem u seba nosit tuto vec? Je to legalne?
Dakujem!
Pozri si toho policajta, mal v ruke obušok a nevedel/nemohol ho použiť.
https://tv.idnes.cz/zahranicni/policiste-thajsk...
netrenovala som, ale naucim sa. Od toho sa nebojim.
Tak potom si ho nekupuj. S takýmto názorom. S obuškom je potrebné vedieť pracovať, inak si s ním ublížiš ty alebo ťa s ním niekto doláme, ak ho vytiahneš na magora, ktorý ti ho zoberie. To nie je tak, že si pozrieš video na YouTube a budeš vedieť s ním narábať v kritickej nečakanej situácii. Odporúčam ako tu už odznelo sprej. Krátkodobo omráčiš protivníka, ale neublížiš, ak ho použije proti tebe, tiež budeš len chvíľu plakať a slziť, nebude tam iná ujma.
Sama sa ťažko naučíš pracovať s obuškom. Na Tvojom mieste by som si kúpila slzák.
Pre takéto účely je najlepší sprej, alebo plynová pištoľ. Prípadne aj spomenutý taser, ale ten bude účinkovať iba na jedného a iba raz. A navyše nie je na Slovensku veľmi legálny. Obušok je nevýhodný, lebo nemá odstrašujúci účinok a aby si ho použila musíš byť pomerne blízko pri útočníkovi. Navyše, keď ti ho vytrhnú z ruky, môžu ho použiť proti tebe. Preto je z uvedených najlepší sprej.

Vieš s tým obuškom dobre narábať? Trénovala si to?
Možno by bolo lepšie mať sprej, strekneš do očí a utekáš preč.