icon

Môžem legálne nosiť teleskopický obušok?

15. dec 2024

Ahojte,kazdy pracovny den idem v tme domov z roboty, a velakrat stretnem rokov, ktori sa nespravaju standardne.... Velakrat som isla radsej na strede cesty a kluce som mala v ruke na sebaobranu. Zatial som nemala s nimi problemy, ale velakrat sa bojim......
Mozem u seba nosit tuto vec? Je to legalne?

Dakujem!

maranco
15. dec 2024

Vieš s tým obuškom dobre narábať? Trénovala si to?
Možno by bolo lepšie mať sprej, strekneš do očí a utekáš preč.

autor
15. dec 2024

@maranco netrenovala som, ale naucim sa. Od toho sa nebojim.

maranco
15. dec 2024

Pozri si toho policajta, mal v ruke obušok a nevedel/nemohol ho použiť.
https://tv.idnes.cz/zahranicni/policiste-thajsk...

melanta
15. dec 2024

netrenovala som, ale naucim sa. Od toho sa nebojim.

Tak potom si ho nekupuj. S takýmto názorom. S obuškom je potrebné vedieť pracovať, inak si s ním ublížiš ty alebo ťa s ním niekto doláme, ak ho vytiahneš na magora, ktorý ti ho zoberie. To nie je tak, že si pozrieš video na YouTube a budeš vedieť s ním narábať v kritickej nečakanej situácii. Odporúčam ako tu už odznelo sprej. Krátkodobo omráčiš protivníka, ale neublížiš, ak ho použije proti tebe, tiež budeš len chvíľu plakať a slziť, nebude tam iná ujma.

janulka1802
15. dec 2024

Sama sa ťažko naučíš pracovať s obuškom. Na Tvojom mieste by som si kúpila slzák.

ssimusska
15. dec 2024

@autorka ja nosím obušok aj slzák v aute 😄 no s tým rozdielom, že obe viem ako použiť. A nemyslím si, že sa ty sama bez nejakej pomoci naučíš obušok správne používať.

bloger
15. dec 2024

Skôr si myslím, že ten sprej by si mala lepší. Prípadne taser.

mojemenonikto
15. dec 2024

Pre takéto účely je najlepší sprej, alebo plynová pištoľ. Prípadne aj spomenutý taser, ale ten bude účinkovať iba na jedného a iba raz. A navyše nie je na Slovensku veľmi legálny. Obušok je nevýhodný, lebo nemá odstrašujúci účinok a aby si ho použila musíš byť pomerne blízko pri útočníkovi. Navyše, keď ti ho vytrhnú z ruky, môžu ho použiť proti tebe. Preto je z uvedených najlepší sprej.