Môžem sa stať fyzioterapeutom, keď mám problémy s chrbticou?
Mohol by som sa podľa vás stať fyzioterapeutom, keď mám skoliózu? 16C°
Veľmi by som chcel, ale neviem, že či by to ľudí neodradilo od toho, aby ku mne chodili..
@nwnw Určite by som to nejakým spôsobom zvládol, iba to ma trápi, že či to ľudí neodradí, keďže fyzioterapeut pomáha práve aj takým ľuďom, čo majú problémy s chrbticou, a či by to nebolo trochu blbé, keby som pomáhal s niečím takým s čím aj ja sám trpím. Na druhej strane by som určite vedel pomôcť aj sebe..
Ja ti to poviem tak ako to vidim ja. Neviem sice nakolko je skolioza riesitelna takze to ber s rezervou. Zasadne neverim ludom ktory sa snazia pomoct druhym a sami maju problem ktory by mali vediet vyriesit. Neverim obeznym lekarom, neverim odporucaniam na doplnky na rooblem ktory ma ten samotny clovek, cize ak ma niekto problem s chrbticou neverila by som ti a ja osobne by som k tebe nesla 🤷🏻♀️
@lejusinka A možno by som lepšie vedel, ako tí, čo tým netrpia, lebo by som vedel, kde a ako to tých ľudí napríklad bolí. 🤷🏽♀️😅 Ale chápem... Ani psychiater by nemohol byť psychiatrom, ak by mal napríklad nejakú psychickú chorobu..
Z tohto pohladu ano ale ja sa na to skor pozeram tak ze ked si clovek nevie pomoct sam kde mam zaruku ze pomoze mne?
@lejusinka Ako som hore spomínal... Možno by som vedel aj sebe, keby sa učím, že ako, nie náhodou? 😅
je viac stupňov skoliozy a nie každá je riešiteľná, niekde stačí cvičiť, niekde korzet a u niekoho operácia. Ale predpokladám, že keď chceš robiť fyzioterapeuta, tak nemáš ťažkú formu. A tu si kladiem otázku: ako mi pomôžeš, keď ty sám sebe nevieš pomôcť?
A to budeš každému hovoriť že máš skoliozu? 😁 Ak ti to nebráni fyzicky vykonávať prácu tak nejak nerozumiem ako by na to tvoji klienti mohli prísť.
@januska12323 🤷🏽♀️Že by videli? Občas som zhrbený, ale snažím sa byť rovno.
@kvetinka75 Možno budem vedieť lepšie pomôcť aj sebe, keď sa o tom budem učiť. Zatiaľ cvičím a snažím sa počúvať rady môjho ortopéda
A s mojou skusenostou s realne dobrymi fyzeoterapeutmi: ak veris ze skola ta nauci vsetko potrebne tak naozaj nepomozes ani sebe. Treba hladat externe zdroje.
ako je možné že ti doteraz nepomohli? veď ortopéd musí tiež vedieť čo by malo pomôcť?
Ja Ti poviem z mojej skusenosti... Tych fyzio a kadejakych ludi na cvicenie som obehala s dietatom fakt vela. Vacsina su skor podnikatelia ako odbornici aj ti akoze renomovani. Najviac mi poradila pani co ma bezne detske cvicenie, lebo si toto prezila s dietatom tiez.
Nenechaj sa odradit. Mozno pomozes aj seba a ked nie aspon inym.
Ja mam miernu skoliozu, lebo pediater za komunustov bol kkt a vsetci odbornici, kde som chodila s migrenami od detska. Stacilo cvicit. Teraz cvicim vramci moznosti a hlava neboli...
@kvetinka75 No áno, cvičím... Korzet nemám, lebo ten sa dáva takým, čo majú až 22C°
korzet sa dáva aj tým čo majú menej stupňov, nepamatám si kolko mám/mala som ja, ale bolo to menej ako 22 a mala som korzet. Ale ten ti sám o sebe nepomôže, treba rehabilitácie, plávanie a pravidelne cvičiť.
@alex49 Áno, ale to iba taký gumový korzet, ktorý mne už nepomôže.. Také poriadne z umelej hmoty sa dávaju až keď má niekto 22+C° Aspoň ortopéd tak vravel..
Co znamena to C co pises za tym cislom a stupnom?
https://www.snop.sk/specializovane-centra/centr... podľa tohto sa korzet dáva nad 20 stupňov, no neviem, každopádne ak budeš poriadne cvičiť, tak sa to nezhorší amožno aj zlepší. A budeš môcť vykonávať akúkoľvek prácu.
jasnacka ze mozes moja nosi korzet a ked sme sa boli pytat na skole ci by to nebol problem povedali ze absolutne nie
@lejusinka Nie som si práve úplne istý, že ako sa píše stupeň 😅
@alex49 môže byť, že už od 20, ale ja som si zapamätal tu 22 😅 Vravel, že hlavne takým zvykol dávať korzet
Autor 😂 vies kolko je psochiatrov s kadeakymi psychickymi poruchami ? Ale na to radsej nikto nechce mysliet, to je ale mimo temy.
Kolega maser, fizioterapeut mal problemy s chrbticou a musel skoncit. Bolo to pre neho fyzicky narocne. Ale zas subaj fyzioterapeuti, ktory chodia k starym ludom , ukazu im par cvikov a idu domov. To by sa mozno dalo. Praje vela stastia 🙂
Kludne sa stan. Kazde vzdelanie navyse je len plus a uvidis,ci to budes zvladat. Fyzioterapeuta si vyberame podla referenci a dobry fyzioterapeut moze vyzerat aj ako Quasimodo,hlavne,ze mi pomoze. Ak mas problemy s chrbticou,taketo vzdelanie aj tebe pomoze. No mam obavy,ci by si to zvladal. Cely den stat,namahat sa,zatazovat chrbticu. Praca fyzioterapeuta je velmi narocna.
Podla mna jediny problem moze byt v tom, ci by si to fyzicky zvladal - niekolko hodin denne byt na nohach, casto vytoceny, zohnuty nad pacientom. To je velky zaberak na chrbticu. Ja som v mladosti brigadovala vo wellness centrach ako maserka a kedze mam problemy s krizami, bolo to velmi neprijemne, neskor som to uz vobec nezvladala. Keby si sa popytal priamo fyzioterapeutov, ci citia zataz na chrbticu, pripadne ti iste poradia nejake kompenzacne pohybove triky. Ale ani tie nie su vsemocne.
Ja som s malou dcérou kvôli problémom s chrbticou pobehala 6 fyzioterapeutov. Tá posledná jej ušila na mieru tak efektívne cvičenie, že som videla rozdiel za 2 mesiace, predtým sme sa trápili rok bez výsledku. A vieš čo? Zrovna táto posledná mala sama zlé držanie tela. Neviem aký mala problém, či má sama skoliozu alebo to bol následok nejakej nehody alebo čoho, každopádne sebe síce pomôcť nevedela, zato mojej dcére pomohla veľmi 🙏 takže za mňa áno, choď do toho!

Ci Ti to tvoj zdravotny stav dovoli neviem, ale uz len to ze chces, Ta spravi dobrym fyzio,lebo sa budes snazit pracovat na sebe a vzdelavat sa. Smelo do toho 😉