Musím užívať tabletky na tlak?
Dobry den chcela by som radu-tri tyzdne beriem lieky na vysoky tlak ,asi dva dni rano vstanem a tlak mam 117\78 a teraz neviem zobrat tabletu alebo nie co by som mala zobrat na znizenie tlaku,musi sa brat kazdy den ? Vcera som vzala len polku.Dnes to iste ale som nevzala kruti sa mi hlava nemam sa s kym poradit o takejto situacii a je teraz volno a este beriem antibiotika mohol sa mi z nich znizit? Dakujem za odpoved.
Môj muž dostal lieky na tlak a má si ich dať len ak mu stúpne nad 140. Záleží na tom, aký typ liekov si dostala. Volaj lekárovi alebo skús kuk do príbalového letáčika.
@eliska13budem brat kazdy den stale si meram ale uz nebudem bo sa potom len znepokojim.
@kokada nemeraj si len sa vystresujes.Niekedy dlho trvá kým sa človek nastaví na lieky môjmu otcovi menili asi rok lieky.Ak ho máš nízky chod k lekárovi možno potrebuješ nižšiu dávku.Ak máš nadváhu, stres treba niečo zmeniť niekto ho má vysoký dedične....kamarátka 37 r mala vysoký tlak schudla 10 kg začala športovať ventilovať sa a lieky jej vysadili.Mala holter kedy sa jej dvihne a ustálilo sa to, že už ho netreba po 3 rokoch ako schudla.hovori sa, že vysoký tlak spôsobujú emócie zlosť, nespokojnosť. .porozmyslaj
@kokada urcite ber..to ze mas rano nizky je normalne,pretoze v noci spime a tlak sa ustali..ja som mala holter a v noci ked som spala som mala aj 90/60😁skus pochodit a odmerat si tlak aspon hodinu po prebudeni,ked si uz v nejakom kolotoci dennom,pripadne v praci atd..
Lieky na tlak sa musia brat pravidelne..a apropo,podla mna to, ze spis a vstanes nemas az taky nizky tlak..ideal je 120/80 ty mas rano 117/78 cize, uplne nizky nie je..je taky,aby ti nerobil problemy, podla mna, akurat. Ked nebudes brat lieky pravidelne, nema to zmysel vobec brat a mozes si viac uskodit. A kolisavy tlak je najhorsi.
Ked mas nejake obavy tak vypytaj holter,nech ti daju.
Zo zaciatku brania liekov je toto normalne. Niesi zvyknuta na normalby tlak. Ak si nala vysoky tlak dlhodobo, bude to nejaky cas trvat. Predpokladam ze mas kombinaciu liekov...ja som napr mala brat lieky rano a vecer plus magnezium 3x denne. Ja som mavala tlak aj okolo 210/150..hlava ma bolievala denne.dlho som si na normalny tlak po liekoch zvykala, bola som malatna a neschopna pri normalnych hodnorat. Az casom som si akoby lieky nastavila ns radu sestricky akoby sama..zevraj to tak lufia z vysokym TK robia. Jasne ze nemozes vynechat tbl cely den a pod...ale ja som napr. zistila, ze rano brat lieky nemozem, lebo som jak omacka. Beriem len vecer, tu svoju kombinaciu a tlak mam normalny, 120-130/80-90.velmi vela spravilo, ze som prestala fajcit, prejavilo sa to po polroku bez cigariet. Nevravim ze je to tvoj pripad, uviedla som ti to len ako priklad. Drzim palce, to odsledujes a za par tyzdnov bude ok..
@eliska13 Ved to aj ja som bola vnutorne nekludna neviem popisat boli to nervy vo mne dufam ze sa to ustali len si musim na to zvyknut nechcem zas behat s kazdym mojim pocitom a zakrutenim hlavy k lekarke uz som tak bola 2x teraz mam kontrolu o pol roka moje prve lieky prenessa 4.
@kokada určite brať lieky pravidelne po 1 tbl(ak ti takto nariadil lekár) a nevysadzovat,pri braní liekov máš dobrý tlak,konečne sa ti ustálil na dobré hodnoty.Ak si to chceš regulovať,zavolaj po sviatkoch dr.,či môžeš znižovať na 1/2 tbl
@kokada Skor sa len vystresujes 😊 meraj si iba ak sa necitis dobre.A zase kazdy je zvyknuty na iny tlak.Necitaj tie veci aky by mal byt.Casom si ,,nastavis,, sama tbl ako mas brat.Ty sama vies lepsie ako to na teba ucinkuje atd 😊 kedy mavas nizsi ci vyssi.Ale zatial tbl ani dlho neberies
@kokada ja sa liečim na vysoký tlak už 6 rokov a meriam si tlak len keď sa necítim dobre a vtedy si aj namerám vysoký tlak. Lieky treba brať každý deň a pravidelne, lebo ak neberieš pravidelne môže sa stať, že ti práve vyskočí veľmi vysoko. Mne aj popri liekoch niekedy vyskočí tlak, ale vždy je to pri nejakom strese. Na rýchle zníženie tlaku ak je nad 160 je Tenziomin, ktorý sa dáva pod jazyk.
5x denne? Neblázni. Vysoký tlak budeš cítiť. Ale berieš lieky, tak nestresuj. Zmeraj raz za týždeň a keď sa nebudeš cítiť dobre.

@kokada lieky na tlak by sa mali brať každý deň. To je normálne, že ak berieš lieky máš taký tlak, veď to je normálny tlak. Iné je ak by si mala po liekoch tlak pod 100, tak si nedaj, ale lieky na tlak si vytvárajú určitú hladinu aby ti ten tlak držali počas celého dňa. Ak ti lekár dal lieky, tak vysoký tlak nebol určite náhodný.