Najlepší slovenský operátor pre dlhodobé používanie v zahraničí
Ahojte, prosim vas, mate niekto muza/zenu dlhodobo v zahranici to je 4 a viac mesiacov kto pouziva slovenskeho mobilneho operatora? Akeho mate? Aky je na to najlepsi? Podla vsetkeho iba Orange a O2 ma balik dlhodobo v EU, kde vas po 4 mesiacoch alebo vyssej spotrebe v zahranici oproti domacej siete nebudu extra spoplatnovat. Ake mate skusenosti ?
@bessie12 o2 sa oplati najviac?
@balerina2025 záleží od paušálu aký chceš. Platím 50€ mesačne a mam v podstate všetko "neobmedzene".
@ano12345 Ale vies, ze mozu ti uctovat dodatocne poplatky ked sa dlhodobo zdrziavas v zahranici...
Tu je priklad z telekomu, ale verim, ze aj ostatni operatori maju podobne klauzuly (FUP - fair use policy)
https://www.telekom.sk/wiki/volania/roaming-v-e...
Účtovanie príplatkov
Telekom účtuje roamingové príplatky v nasledujúcich prípadoch:
Zákazník sa dlhodobo zdržuje v zahraničí
Zákazník za posledné 4 mesiace strávil v krajinách EÚ+ viac ako 50 % času a zároveň spotreboval v týchto krajinách viac ako 50 % minút, SMS, MMS alebo dát.
Po 4 mesiacoch bude zákazník upozornený SMS správou. Ak sa do 14 dní od doručenia SMS správy správanie zákazníka nezmení, bude mu k jeho spotrebe minút, SMS, MMS alebo dát účtovaný roamingový príplatok.
Správanie zákazníka sa vyhodnocuje vždy za 4 predchádzajúce mesiace. Ak sa zákazník, ktorý platí roamingový príplatok, vráti na Slovensko a za posledné 4 mesiace strávi na Slovensku viac ako 50 % času a spotrebuje viac ako 50 % minút, SMS, MMS alebo dát, Slovak Telekom mu prestane účtovať roamingový poplatok.
@balerina2025 záleží od paušálu aký chceš. Platím 50€ mesačne a mam v podstate všetko "neobmedzene".
@bessie12 aha Ok chapem dakujem
@ano12345 Ale vies, ze mozu ti uctovat dodatocne poplatky ked sa dlhodobo zdrziavas v zahranici...
Tu je priklad z telekomu, ale verim, ze aj ostatni operatori maju podobne klauzuly (FUP - fair use policy)
Účtovanie príplatkov
Zákazník za posledné 4 mesiace strávil v krajinách EÚ+ viac ako 50 % času a zároveň spotreboval v týchto krajinách viac ako 50 % minút, SMS, MMS alebo dát.
Po 4 mesiacoch bude zákazník upozornený SMS správou. Ak sa do 14 dní od doručenia SMS správy správanie zákazníka nezmení, bude mu k jeho spotrebe minút, SMS, MMS alebo dát účtovaný roamingový príplatok.
Správanie zákazníka sa vyhodnocuje vždy za 4 predchádzajúce mesiace. Ak sa zákazník, ktorý platí roamingový príplatok, vráti na Slovensko a za posledné 4 mesiace strávi na Slovensku viac ako 50 % času a spotrebuje viac ako 50 % minút, SMS, MMS alebo dát, Slovak Telekom mu prestane účtovať roamingový poplatok.
@zic tam musia byť splnené obidve podmienky aby mohli účtovať niečo navyše
takže ak bude viac ako 4 mesiace ale bude míňať len do polovice tak nemôžu účtovať príplatok
@ano12345 ale v zahraničí skôr si kúpiť miestnu SIM kartu a na slovenské číslo len prijímať hovory (to by stačilo aj na kredit) a volať z miestnej karty
Ocino robí v rakusku tiež účtovali vysoké poplatky za paušál. V podstate nevyužíval hovory keďže telefonoval väčšinou cez Messenger video chat. V Telekome nám poradili že si majú zavolať a keď aj nič nehovoriť len nech prebieha hovor čo nám prišlo absurdne. Tak mamina mu dala kredit a dobíja mu myslím si že naj riešenie.
Ocino robí v rakusku tiež účtovali vysoké poplatky za paušál. V podstate nevyužíval hovory keďže telefonoval väčšinou cez Messenger video chat. V Telekome nám poradili že si majú zavolať a keď aj nič nehovoriť len nech prebieha hovor čo nám prišlo absurdne. Tak mamina mu dala kredit a dobíja mu myslím si že naj riešenie.
@ninusa221 mam take, ale ked prekrocis tu hranicu tusim nad 60% hovorov ze mas v zahranici, tak zacnu uctovat roaming poplatky. oni to nejaky cas sleduju...ale treba sa priamo opytat operatora
@ninusa221 mam take, ale ked prekrocis tu hranicu tusim nad 60% hovorov ze mas v zahranici, tak zacnu uctovat roaming poplatky. oni to nejaky cas sleduju...ale treba sa priamo opytat operatora
@balerina2025 práve preto som z telekomu odišla. Platila som vtedy viac ako 100€ mesačne.
@balerina2025 práve preto som z telekomu odišla. Platila som vtedy viac ako 100€ mesačne.
@bessie12 ja mam o2 dobijaci, ale prevazne volam cez messenger.
@bessie12 ja mam o2 dobijaci, ale prevazne volam cez messenger.
@balerina2025 mne vyhovuje paušál. Predtým som brala aj telefón. V o2 som už takmer 5 rokov a zatiaľ sa nemôžem sťažovať. Mamina tiež bola v o2.
@balerina2025 mne vyhovuje paušál. Predtým som brala aj telefón. V o2 som už takmer 5 rokov a zatiaľ sa nemôžem sťažovať. Mamina tiež bola v o2.
@bessie12 aj ja som mala predtym pausal, toto mam na skusku
Moje deti si pri dlhsom pobyte v v zahranici vzdy vybavili kartu ci operatora danej krajiny. Nema velmi vyznam fungovat cez slovenskeho a navyse, v kontakte sme vacsinou cez whatsapp.
Účtovanie príplatkov
@zic ale ved o toto mi ide, Telekom to uctuje a zrusili cca v 2021 balik dlhodobo v EU, uz ho ma iba Orange a O2, cize ked si ho aktivujes neuctuju ti tieto poplatky a mas to co v baliku podla EU limitu.
@zic ale ved o toto mi ide, Telekom to uctuje a zrusili cca v 2021 balik dlhodobo v EU, uz ho ma iba Orange a O2, cize ked si ho aktivujes neuctuju ti tieto poplatky a mas to co v baliku podla EU limitu.
@ano12345 som dlhodobo v zahranici a mam orange, ten program stoji 9.50 navyse a bez problemov
@bessie12 aj ja som mala predtym pausal, toto mam na skusku
@ano12345 ja mam bezstarostný o2 paušál. Za hranicami som už niekoľko rokov. Ten Telekom sa fakt neoplatí.
@balerina2025 kredit mala mamina. Jej sa to oplatilo. Ale mne nie. Dokázali sme kecat hodiny a hodiny. Neskôr sme prešli na appky.
pre dlhodobe pouzivanie sa ti oplati kupit si kartu v zahranici.
pre dlhodobe pouzivanie sa ti oplati kupit si kartu v zahranici.
@vlachienka ja viem ale praveze nechcem, chcem slovenskeho operatora. Kebyze zoberem lokalnu sim tak tato otazka tu ani nepadne
Takze vychadza mi ze najlepsie O2 😀 ok dakujem za rady

@ano12345 som dlhodobo v zahraničí a mám O2. Predtým som mala Telekom, ale za mna nikdy viac.