icon

Najlepšia metóda klíčkovania

12. apr 2023

Prosím o radu ak ste tu nejaká skúsená. Nakúpila som semienka, že idem klíčiť a zistila som, že je milión spôsobov a keď je veľa možností, neviem vybrať jednu a mám z toho stres 😂 takže ako je to najlepšie teda? Skúsila som dať na perlan do predierovaneho kvetináčika, pretože to bolo prvé čo som našla. Potom som sa dočítala že sú na to poháre, rôzne misky, môže sa to dávať do kokosového vlákna alebo aj do substrátu. Pomoc 😅 chcem nakličovať hlavne reďkovky, brokolicu, strukoviny nechcem

belllinka
12. apr 2023

Úplne najjednoduchší spôsob: Zober zaváraninový pohár, nasyp doňho semienka, hore daj gázu, zagumičkuj a aspoň 3x denne semenika prepláchni.

autor
12. apr 2023

@belllinka ja som myslela, že ten pohár je vhodný skôr na strukoviny a napríklad reďkovka, ktorú chcem hlavne nakličovať nie je vhodná

osky
12. apr 2023

@belllinka to Sa zda prakticke,ale furt cistit tu gazu.fuj
Naj su origos pohare na to.
Pozri si na Youtube
Sila pro zivot-kliceni

To su taki 2 "blazni" a maju o klickovsni az 3 casti venuju Sa tomu.nucis Sa od nich vsetko..

belllinka
12. apr 2023

Mozes to pouzit na hocijake klicky. Da sa kupit aj takyto pohar s umelym dierkovanym vrchnakom
@osky preco by mala cistit gazu? Ved na dalsie naklicovanie si da novu 🤦‍♀️ Alebo hocikedy, ale nic spinave na nej nie je. Gazove stvorce kupi v lekarni za par centov

osky
12. apr 2023

@belllinka ked to bude preplachovat,vzdy jej nieco ostane na Gaze,i okolo pohara...to je pracne a otravne.
Ja som tak zacinala a teda bolo to na prd..