icon

Najpodceňovanejšie miesta na život na Slovensku

michaela12_34
5. aug 2025

Ktoré slovenské miesto (dedina, región, mesto) pre život na Slovensku je podľa vás veľmi podceňované? Ak tam žijete, aké máte cca. životné náklady a prečo by ste odporúčali tam žiť?

katkaseiner
5. aug 2025

Zvedava som...ale moja obec nicim nie je špecificka...sme 100km od BA na dajme tomu hlavnej trase, takze toto je celkom dobre...inak tu skapal pes (obec Tvrdošovce, okr.NZ)

anonym_d1ca3e
5. aug 2025

@michaela12_34 miesto ktoré je pre jedného super pre život lebo uprednostňuje pokoj, ticho a kľud, môže byť pre iného kategória kde ,,skapal pes,, lebo uprednostňujú ruch či blízkosť veľkomesta.
V porovnavaní nákladov na život v Ba a v dedinke na strednom Slovensku tiež nevidím žiaden význam

sisa0818
5. aug 2025

Tak podľa mna napríklad o Orave si myslia že sa tu len gazduje a že sú tu ľudia za opicami 😆😆😆 pritom napr v mojej rodnej obci nepoznám nikoho kto by mal ešte hospodárske zvieratá , max sliepky . V niektorých dedinách viem že majú , ale prevažne kravy , kvôli mlieku a syrovym výrobkom , čo je v podstate podnikanie a nie že tu ľudia žijú ako v minulom storočí 😆

luccija
5. aug 2025
@sisa0818

Tak podľa mna napríklad o Orave si myslia že sa tu len gazduje a že sú tu ľudia za opicami 😆😆😆 pritom napr v mojej rodnej obci nepoznám nikoho kto by mal ešte hospodárske zvieratá , max sliepky . V niektorých dedinách viem že majú , ale prevažne kravy , kvôli mlieku a syrovym výrobkom , čo je v podstate podnikanie a nie že tu ľudia žijú ako v minulom storočí 😆

@sisa0818 mne sa Orava veľmi páči do Zuberca a okolia sa opakovane vraciame

@michaela12_34 nerozumiem otázke sú miesta kde by som nechcela žiť Revúca, Hnúšťa miesta s veľkou nezamestnanosťou atď..Rómovia ..
K čomu ti bude, že niekto žije v Hnúšti na darovanom pozemku a dom postavený svojpomocne

anonym_d94ab1
5. aug 2025

@michaela12_34 ja som rodená trnavcanka a nikam inam nechcem ísť, mám tu širokú rodinu, kamarátov zo ZŠ aj z VŠ, všetky spomienky…

anonym_9bda1d
5. aug 2025
@luccija

@sisa0818 mne sa Orava veľmi páči do Zuberca a okolia sa opakovane vraciame

@michaela12_34 nerozumiem otázke sú miesta kde by som nechcela žiť Revúca, Hnúšťa miesta s veľkou nezamestnanosťou atď..Rómovia ..
K čomu ti bude, že niekto žije v Hnúšti na darovanom pozemku a dom postavený svojpomocne

@luccija tiež nechápem zmysel témy, veď každý má iné priority

liz_lemon
5. aug 2025
@anonym_d94ab1

@michaela12_34 ja som rodená trnavcanka a nikam inam nechcem ísť, mám tu širokú rodinu, kamarátov zo ZŠ aj z VŠ, všetky spomienky…

@anonym_d94ab1 a TT niekto podcenuje?

anonym_ab86d8
6. aug 2025

Zavisi od cloveka co ocakava
Celkovo sa zatracuje vychod , hlavne severovychod
Tie dedinky su uzasne, male komunity ludi kde sa nebojite nechst auto a dvere odomknute, nebojite sa pustit dieta same sa hrat ci ist do a zo skoly, nedajboze nieco potrebujes nemam problem, najlepsie ak je dedina blizko mesta, nakupis co potrebujes a ides..
Aj v malych mestach sa vie clovek zamestnat, podnikat a pod, aj ked vela domov je uz skor chatoveho charakteru
Narodila som sa na dedine, zila dlhe dlhe dlhe roky vo velkomeste vsetko ma svoje pre a proti, preto fungujem pol tyzdna v mesta a pol na samote a je to na nezaplatenie