icon

Náklady na bývanie - výška nájmu, fond opráv

lilina585
7. okt 2017

Dobrý deň,
prosím Vás, chcem si kúpiť 3izbový byt. Mám jeden vyhliadnutý, veľmi sa mi páči.
Náklady na byt sú tam 150e + 5e plyn a elektrina 30e.
(Je to 4poschodový bytový dom zateplený, fasáda...)
Je to málo, veľa...?

malykonik
7. okt 2017

Akurát🙂

ammellia
7. okt 2017

Platíme podobne.

stormie
8. okt 2017

Pre kolko osob je tento vypocet? S kazdou dalsou nahlasenou osobou totiz naklady rastu (napr spolocne svietenie, odvoz odpadu atd)

katarinapekna
8. okt 2017

@lilina585 ak je to vyratane na 1 os.tak je to veľa.

lilina585
autor
8. okt 2017

@stormie teraz su tam traja. Ja budem sama so synom 4rocnym

moni73
8. okt 2017

@lilina585 priklanam sa k akurat😊. Velku cast "najomneho" tvori fond oprav od cca 0,30 po 1 € za m2 za mesiac, dalej zvycajne podla poctu osob platis vytah, osvetlenie, olo, upratovanie, havarijnu sluzbu, poistenie podla m2, poplatok za spravu za byt. Ovplyvnit mozes spotrebu vody a tepla.
Mozno by si si mohla zistit kolko platia do fondu oprav a ci neplanuju nejake vacsie investicie (vymena vytahov, stupaciek), to by mohlo prispevok zvysit.

lilina585
autor
8. okt 2017

@moni73 Ked to je byt na vyvýšenom prízemí a výťah nebudem používať, aj tak platím za výťah?
Bytovka je už zateplená, ale koľko sa ešte bude platiť zato neviem. Skúsim sa spýtať..

moni73
9. okt 2017

@lilina585 vytah mesacne (to je polozka za servis) je zhruba 25eur/pocet ludi v dome a v 99% prizemne a byty 1.poschodia neplatia (myslim, ze sa to odsuhlasuje na schodzi).

matrioska86
12. okt 2017

záleží aj podľa výplaty akú máš a koľko ti zostane po úhrade 🙂 ale podľa mňa je to dobrá suma.