icon

Náklady na vysokoškolákov

Dnes o 07:43

Mám dve deti na vysokej škole. Chcem sa opýtať koľko mesačne vy posielate vysokoškolákom? Aby som si spravila obraz.

Strana
z2
anonym_6620e3
Dnes o 11:05
@anonym_1672e1

@anonym_6620e3 Toto ťažko vysvetlíš niekomu, kto platí za internát 150 eur a každý víkend sa chodí stravovať domov k rodičom. Niečo iné je žiť v zahraničí a úplne iná situácia byť na intráku PO-PIA.
Navyše, finančná gramotnosť niektorých ľudí je zaujímavá... Dieťaťu platia mobily, polovicu výdavkov a toto "zabudnú" zarátať do nákladov.

@anonym_1672e1 Momentálne je štúdium detí naša priorita. Pritom naše deti rozhodne nepatria k najbohatším na škole, ani nežijú nejaký extra luxusný život, majú spolužiakov z oveľa bohatších pomerov. Ale aj z chudobnejších a preto si našu podporu vážia. A ani my nežijeme tak, že by to niekomu kľalo oči. Pre mňa je napríklad nepochopiteľné dať opakovane niekoľkotisíc za luxusnú dovolenku na pár dní a takých rodín je tu habadej. Ale zaplatiť dieťaťu reálne výdaje počas štúdia je stále vnímané ako nadštandard.

anonym_8b6d41
Dnes o 11:16

Mala som dve dcéry na VŠ Bratislave 2 roky po 300e som dávala 1 aj druhej a prvá vyštudovala medicínu a druhá je 3 na pedagogickej je pravda že si brigádu nájde ale prvá mala len 300e .

autor
Dnes o 11:17

No ja dcére posielam na internát 125+350 eur na stravu a ostatné. Myslím, že 350 je ale málo. Preto sa pýtam.

autor
Dnes o 11:20

Druhej za byť 300+350 na stravu a ostatné.

biba_18
Dnes o 11:22

@anonym_1672e1 ak dieťa študuje doma a nie na intráku - tam už telefon neplatíš? ani poistky a iné náklady, to sa fakt zarátava ako výdavok na dieťa študujúce na intraku?

Strana
z2