Nákupy z druhej ruky. Hanba alebo rozumný krok?
Sekáče, bazáre a online burzy sú čoraz populárnejšie. Niekto to vníma ako šetrenie a ekologický krok, iný ako niečo, čo by nikdy neurobil. Ja mám deti, tak za mňa je to pomoc. A vždy sa poteším, keď deti "zdedia" niečo po niekom.
Kupujete veci z druhej ruky alebo radšej všetko nové?
Veľa kupujem z druhej ruky, pritom máme dobré príjmy, aj podnikáme, čiže finančne na to nie sme odkázaní, mne však ide o ekologický rozmer. Samozrejme, sú veci, ktoré musia byť len nové, ale veľa toho kupujem použité. Aj teraz čakám zásielku od maminky z MK, od ktorej som si kúpila tehu šaty za 5€. 😀 Načo mi sú nové, keď v júli rodím...
Topánky vždy nové ale oblečenie kľudne v sekáčoch a na bazáre, biedou netrpíme, vôbec mi to nepríde ako hanba, skôr ako rozumné šetrenie, keďže neraz som kúpila veci s visačkou, či luxusné materiály za zlomok ceny 😊
Kym bol mensi, tak vela bazar, teraz uz menej, lebo to ponosi dlhsie. Bundy a oteplovaky sa snazim stale bazarove, ale nie vzdy sa podari.
Topanky kupujem nove.
podla toho co, s vacsinou oblecenia nemam problem, akurat sa mi zda, ze kvalita ide velmi dole, co sa tyka sekacov. v poslednom case vidim uz len same derave a vyzmolkovane veci, asi preto, ze to zacalo byt popularne.
Je to podla mna velka vymopoc, hlavne popri detoch. Ved ked kupujes aj v sekaci, tie veci tam predtym osetria nejako, naparia. A hlavne najdes tam vela takych kuskov za par supov a inde by si za to dala aj desatkrat tolko 😀
Ja kupujem v 80% nosene, lebo kupujem drahsie znacky pre malu a za nové by som take palky nedala. Potom vždy všetko super za dobrý peniaz nosené ešte predam 🙂
Ak nové kupujem v akcii, v zlave.. Po lete kupujem na dalsie leto
Ano, bezne nakupujem v sekacoch a bazari a este sa tym aj pochvalim.
Nie sme milionári, ale ani nie som odkázaná na "druhú ruku". Použite veci ale kupujeme úplne bežne. V krajine, kde žijeme, sú burzy, najmä zamerané na deti, veľmi populárne, bežne ich organizujú školy aj škôlky. Topánky či spodnú bielizeň nikdy nekupujem z hygienických dôvodov, ale vediac, že moje deti sú zdravé, bežne predávam topánky. Vrchné oblečenie - vetrovky, nepremokavé nohavice takto kúpim za zlomkovú cenu a ešte ich po sezóne predám. Rovnako športové potreby. Aj kopec hračiek a kníh máme od ruky. Považujem to za ekologické aj ekonomické a nevidím na tom nič, za čo sa treba hanbiť.
Topanky vzdy nove vsetkym trom detom, oblecenie kludne aj z bazara, aj ked napriklad bundy su niekedy take otazne, zipsy uz mozu byt vybehane a tak.
Nepoznám nikoho kto by myslel, že je hanbou nakupovať použité veci. Kým boli deti maličké tak až na autosedačku a kočík ktorý používali dve deti som mala všetko s pod ruky. Až ma niekedy štve, že niektoré mamičky majú na výber z ,,dedeného,, aj zadara a predsa si kupujú všetko nové
mňa tak hrozne teší keď kúpim nieco pekne, niekedy aj drahu značku za pár šupov-s mužom sa potom vytešujeme aj celý týždeň 😂😂
Nie.
Ja nosim veci dlho .a netreba mi nejake super kusky mat.
Dieta potrebuje sezonne nove , na jednu sezonu stacia aj veci z Primarku.Par veci H@M nakupim v akcii.
Ked bola mensia raz som kupila pouzite zamna nie.
Ka nemám problém nakupovať z druhej ruky hlavne pre deti ktoré zo všetkého vyrastú behom polroka koľkokrát. Sú veci ako spodné prádlo, ponozky , pyžamá a topánky kupujem nové ale inak ma dcéra na zimu 3 vetrovky z druhej ruky za cenu jednej novej. Nehovoriac o tom ze stále padá a dokola len periem 😂
My sme na tom finančne veľmi dobre a teda väčšinu veci nakupujem sekáč a Vi...., okrem spodného prádla a topánok samozrejme. Nemám s tým najmenší problém sa aj pochváliť :D
Ako co. Niektore veci nemam problem kupit si aj po niekom. Na V....d bezne nakupujem a som s tym uplne ok, vela veci som si tam kupila dokonca aj uplne novych s visackou 🙂 Niektore neboli uplne nove, ale vyzerali tak, aj ked boli uz parkrat oblecene. Plavky by som si napriklad, logicky, nikdy nekupila pouzivane.
áno, veľa kupujme z druhej ruky. Prečo neušetriť aj peniažky aj prírodu. 🙂 Nehanbím sa za to. 🙂 Samozrejme nie topánky ( okrem lyžiarok dieťaťu), spodné prádlo, funkčné prádlo, plavky
Kupovala som vela z bazaru, hlavne take, co sme mali odskusane a kupila som potom len vacsiu velkost. Pozeram sa na to aj z ekologickeho hladiska, volakedy po rodine kolovali veci a nosili to decka jeden po druhom. Bohuzial drahe postovne robi aj bazarove veci nedostupnejsimi, takze uz nakupujem aj predavam menej. Ked mam komu, veci darujem.
Aj keby som mala milióny na ucte, tak budem kupovať z druhej ruky. Samozrejme oblečenie v peknom stave, ktoré niekomu len zavadzia v skrini ( ako napr. mne🙂). Od overeného predávajúceho. Lebo ja sa napríklad vždy poteším, keď môžem tie vecičky niekde posunúť za symbolickú cenu. A veci tiež zvyknem darovať, ale len neziskovkam. Tu na bazariku to pri darovaniach žiaľ väčšinou dopadne tak, že dáš človeku prst a on chce celú ruku. Mnoho špekulantov sa ozýva, keď je niečo grátis a pošta sa mi zahlcuje správami bez odpovede, návrhmi, či nezaplatim aj poštovné. A toľko času ja teda nemám. Takže áno, som úplne za second hand a nie je to hanba, je to rozumná voľba + zodpovednosť za životné prostredie. Ale iba vtedy, keď človek má doma primerane veľa veci.
Mne dala teraz kamoška tri tašky oblečenia pre dcéru a ja som zas jej dala oblecko po synovi, takto si vymieňame a vôbec mi to nerobí problém! Na nové oblečenie mame, núdzou zatiaľ netrpíme, ale načo? Potom čo s tým?? Už to ľudia ani zadarmo nechcú a vyhadzovať zanovne veci do kontajnera? Kľudne zájdem aj do sekaca a nakupujem aj tu na MK, alebo v rôznych iných skupinách
Ja na nákupy z druhej ruky nemám šťastie. Vždy ak si niečo kúpim tak to potom lutujem "česť výnimkám". Moja suseda mala teraz syna o 4 mesiace staršieho tak som veci brala od nej (bola som si istá že sú pekné) ale už ho môj syn prerástol, teda kupujem nové.
Aj pozerám po inzerátoch ale naozaj ž mám nechuť.
Ja skoro všetko okrem topánok a spodného prádla. Má to pre mňa sčasti aj finančný, aj ekologický rozmer. Pre deti mám veľa veci podedených, aj kočíky som mala bazárové. Ja proste to, čo ušetrím na veciach radšej vložím deťom do zážitkov. Tehotenské oblečenie sme si so švagrinou posúvali skoro 13 rokov (každá 3 deti), to som si kúpila za všetky svoje tehotenstva asi 1 nohavice a 1 sveter😉 A keďže boli po nej, pekne som ich vrátila a nemusela som rozmýšľať čo s nimi.
nie , nekupujem v sekáčoch ani z druhej ruky...
deti mali veci od švagriny - mala o rok staršiu dcéru od mojich, a
pri 3 dcérach za sebou - jednej kúpim a ponosia všetky tri....😉 takže ani nie je už čo dávať do sekáčov - tretia slečna dorazí už všetko.
Už si ani nepamätám, kedy som si kúpila niečo nové 🙈 sekace, to je moje. Deti od hlavy po päty, okrem spodného prádla, kupujem všetko z druhej ruky.
V sekaci som si kúpila hlavne kabáty, košele, rifle.
popravde bola som akosi proti nakupovaniu v sekacoch ale poslednou dobou som ich zacala navstevovat, ked sa pohrabem vzdy najdem krasne nove znackove veci bez akejkolvek chyby, podotykam za normalne ceny, ked by sa na to niekto pozrel ostal by zaskoceny ak poviem kde som to kupila, minuly tyzden som nasla znackove saty na leto, sedia ako uliate 🙂
Uz nie. ked boli deti male, tak ano, aj som predavala. Teraz kupujem vsetko nove - rozumej oblecenie, topanky, vynimkou su iba veci ako napr. lyze.
Len keď niet penazi, ťažko pubertakom vysvetliš, že nemôžu mať najnovšie veci Cropp, Bershka.....
Ja kupujem 99 % vecí nových, aby mohol niekto kúpiť potom z druhej ruky🙏 A som rada, že napríklad na nejaké jednorázové akcie typu škola v prírode ulovím niečo bazarové, pretože viem, že aj tak by to deti na seba vzali 2-3x a šlo by to zase do obehu👍 Žiadna hanba👍