icon

Naparovač odevov. Ktorý si vybrať?

ro_manka
15. nov 2019

Ahoj dámy, idem si k vám po radu. Teda najmä k tým, ktoré vlastníte naparovač odevov.
Už nejaký ten rok dva pokukujem a neviem sa vôbec rozhodnúť. U nás doma sa veľmi nežehlí - nevravím, že vôbec, ale snažím sa minimalizovať množstvo. Naparovač zháňam v prvom rade, kvôli funkcii pary, ktorá zabíja baktérie. Teda predstavujem si to tak ,že ak je večer oblečko čisté, mierne spotené, tak ho len naparím a je znova ako vypraté. A navyše aj vyžehlené. Máte doma niektorá taký stroj? Alebo sú to len prehnané reklamy na tento typ produktov.
A ďalšia vec, že ktorá značka teda? Lebo som si všimla, že lacné naparovače sa predávajú už takmer všade (ja som si ho všimla aj v JYSKu), ale teda nemám veľkú dôveru v ne. Ak máte niektorá tento typ, tak budem rada aj vašej recenzii, na Heuréke som toho veľa nenašla 🙂 Ale jasnačka, že ak by to fungovalo dostatočne, tak nejaké peniažky aj rada ušetrím :D Vopred ďakujem za každú radu 🙏

ivuska027
15. nov 2019

@ro_manka tak para pojde len ak to bude dostatocne ohriate, takze ak ma para zabit bakterie, tak akakolvek para to urobi v pristoroji s akoukolvek cenou. Po pravde, neviem si predstavit naparit spotene oblecenie. To bude smrdiet este viac, ked sa pot namočí, naparí. Ja mam tuto funkciu vertikalneho naparovania v zehlicke, ale po pravde to pouzijem tak 2x do roka na manželovom obleku, inak nie. Vec musi byt niekde vystreta, vzdy sa bojim, ze mi zide farba z dverí (tam ten oblek zavesim) pri tej davke horucej pary na jedno miesto. Ked by som mala kvoli tomu vyberať dosku, tak uz to radsej prezehlim. Ja mám aj sušičku, takze zehlenie mi v znacnej miere odbudlo uz davno, ale neviem si predstavit prakticke využitie toho naparovača. Možno som mimo a je to skvele 🙂

ro_manka
autor
15. nov 2019

@ivuska027 Ďakujem za skúsenosť. Ja mám len takú obyč žehličku, tak ani nemám ako vyskúšať to s parou. Čítala som článok o naparovaní odevov a tam sa písalo, že "Čistenie oblečenia parou medzi praniami v páčke predĺži jeho životnosť" a ešte aj toto "Odstraňuje zápach a zabíja 99,9 % baktérií. ....Navyše para zabíja baktérie, čím eliminuje zápach." tak som chcela vedieť, či je to realita, alebo len reklamný ťah, lebo také niečo by sa mi teda mimoriadne hodilo ;)

viera27
15. nov 2019

@ro_manka máš pravdu. Na odstránenie zápachu sa odjakživa používalo teplo (alebo naopak mráz) . Ja si to presne pamätám, keď človek z vianočných trhov došiel s napachnutou bundou od cigánskej, brrr. Tak to sa na radiátory vesalo, pripadne fénovalo, alebo na balkón ak mrzlo atď. Lebo však perovu, alebo fabat tak ľahko neoperies.
Pod naparovacom neviem co konkrétne myslíš. Lebo sú také veľké, kde zavesís trebárs košeľu, ono to zvnútra výfukne paru a máš ozehlene. Ale ak myslíš takú tu ručnú mini žehličku, to je super vec. Mam xiaomi z Aliexpressu, niečo okolo 30 stala. Fakt skvelá vec. Ja s tým volanové šaty, hodvábne blúzky, manželove obleky zehlim, rukávy na košeli
ach aby nemali puky atd. Všetko čo ide inak ťažko ako fras s týmto jednoducho naparim. A máš pravdu, lebo sa mi predĺžila doba kým treba obleky do čistiarne zaniesť. Takže určite ich to šetrí.
A inak xiaomi ma aj také nahrievacie vešiaky, vyzerajú ako klas8cke. Aši si aj to niekedy kupim

lucyluv
16. nov 2019

Ja mam doma taky parný pristroj na vertikalne žehlenie, ale použila som ho mozno párkrát, neoplatí sa kupovat, radšej uz len zehlim. Mne sa zda, ze praveze oblečenie z tej pary zvlastne napachne. Efekt je ovela slabší ako pri zehlicke. Za mna blbost jak mraky 🙂 taketo nieco mam, ak nie aj presne tento 🙂 https://www.philips.sk/c-p/GC320_55/steam-go-ru...
Parila som len ciste oblecko, pouzite mi nenapadlo 🙂

matejkovamamina
8. jún 2022

@viera27 ahoj, poslala by si mi prosim link na ten z aliexpresu?