icon

Našla sa retiazka. Vyhodiť alebo hľadať majiteľa?

1. sep 2025

Nasla som na chodniku retiazku, pripada mi to nejaka bizuteria, vyhodili by ste to ci hladali majitela? Ak hladat ako?

Našla sa retiazka. Vyhodiť alebo hľadať majiteľa?
Strana
z2
janinque
1. sep 2025

Skús sa pozrieť, či má punc - 858. Ak áno, je to zlato.
Majiteľa môžeš hľadať napríklad cez lokálne skupiny na FB - nedávala by som tam fotku retiazky, mal by ju vedieť opísať sám - prípadne má možno fotku s touto retiazkou.

biba_18
1. sep 2025

ak by mala punc hľadala by som... alebo by som odniesla na políciu nech si ju nechajú oni 🙂

luccija
1. sep 2025
@janinque

Skús sa pozrieť, či má punc - 858. Ak áno, je to zlato.
Majiteľa môžeš hľadať napríklad cez lokálne skupiny na FB - nedávala by som tam fotku retiazky, mal by ju vedieť opísať sám - prípadne má možno fotku s touto retiazkou.

@janinque 585🙂mne sa zdá, že vidím punc a pootvoreny zapinacik

luccija
1. sep 2025

Ked hľadať tak v miestnej skupinke na FB

janinque
1. sep 2025
@luccija

@janinque 585🙂mne sa zdá, že vidím punc a pootvoreny zapinacik

@luccija sorry, jasné 585 :D

wilkova
1. sep 2025

Pri zapinani vidiet vyrazene 585. To je oznacenie zlata.

autor
1. sep 2025
@janinque

@luccija sorry, jasné 585 :D

@wilkova
@janinque tiež ma zmiatol ten punc, ale je strašne ľahučká a akoby dutá, a niekde zodratá, mne sa nezdá že to je zlato, skuste si zvacsit fotku

autor
1. sep 2025
@luccija

Ked hľadať tak v miestnej skupinke na FB

@luccija nemám fb ani nechcem.

wilkova
1. sep 2025

Ak ti mozem poradit, zbehni do zalozne, oni ti spravia zadarmo rychly test na zlato a budes vediet na isto.

robodracica
1. sep 2025
@wilkova

Ak ti mozem poradit, zbehni do zalozne, oni ti spravia zadarmo rychly test na zlato a budes vediet na isto.

@wilkova Načo test ked je tam punc?

wilkova
1. sep 2025
@robodracica

@wilkova Načo test ked je tam punc?

@robodracica Ved chce mat istotu. Ja to oznacenie vidim..

brendaa
1. sep 2025

@anonym_autor vzor retiazky figaro, možno odľahčené, skús tu policiu ajebo príslušný mestský úrad. Najdenú vec by som si nenechávala

autor
1. sep 2025
@brendaa

@anonym_autor vzor retiazky figaro, možno odľahčené, skús tu policiu ajebo príslušný mestský úrad. Najdenú vec by som si nenechávala

@wilkova Ďakujem, asi zbehnem, ale podľa mňa to zlato nie je. Je to duté, zodraté a príliš ľahké na to, aby to bolo zlato.
@brendaa nechcem si to nechať, ak to je zlato, odnesiem to asi na mestskú políciu, ak nie, vyhodím to

marlo
1. sep 2025

Raz davno v mori som aj ja nasiel naramok... krab po nom liezol... bol lahucky. S nasimi som bol na dovolenke. Aj som ho potom odhodil. Mamina mi ho doma podala... som aj zabudol na neho. Casom mi to nedalo a isiel som do zlatnictva ... potvrdili zlato. No a za nejaky cas som mal zato zasnubny prsten 🙂

autor
1. sep 2025
@marlo

Raz davno v mori som aj ja nasiel naramok... krab po nom liezol... bol lahucky. S nasimi som bol na dovolenke. Aj som ho potom odhodil. Mamina mi ho doma podala... som aj zabudol na neho. Casom mi to nedalo a isiel som do zlatnictva ... potvrdili zlato. No a za nejaky cas som mal zato zasnubny prsten 🙂

@marlo dam vedieť, či to bolo alebo nebolo zlato

patka06
1. sep 2025
@anonym_autor

@wilkova Ďakujem, asi zbehnem, ale podľa mňa to zlato nie je. Je to duté, zodraté a príliš ľahké na to, aby to bolo zlato.
@brendaa nechcem si to nechať, ak to je zlato, odnesiem to asi na mestskú políciu, ak nie, vyhodím to

@anonym_autor Nemáte na mestskom/obecnom úrade alebo na obecnej polícii straty a nálezy.
Odniesla by som tam

autor
1. sep 2025
@patka06

@anonym_autor Nemáte na mestskom/obecnom úrade alebo na obecnej polícii straty a nálezy.
Odniesla by som tam

@patka06 áno, už som našla, odnesiem na mestskú políciu u nás. Mala som hľadať skôr ako som sem napísala

anonym_beeef5
1. sep 2025

Však daj si to prekontrolovať v zlatnictve a nechaj pre seba

moonlight1210
1. sep 2025
@anonym_beeef5

@anonym_beeef5
Ja som takto v Tescu stratila diamontovy nahrdenik (tycinku s kamienkami na retiazke). Aj som sa bola pytat, ale nikdy sa nic nenaslo.

Verim, ze si ho niekto nechal a vytesuje sa, ako si skvele prilepsil, a tak treba majitelovi.

Mne je to luto, aj ked som si obratom kupila druhy taky isty.

Takze to skus vidiet aj takto. Nez si nechas cudziu vec.

mircalla
1. sep 2025
@anonym_beeef5

@anonym_beeef5 To je uzasny pristup ozaj....na FB su straty a nalezy, x veci si tam naslo majitela. Nedavno som nasla penazenku, mala som si ju tiez nechat? Vela ludi to tak spravi, bohuzial

cyberk
1. sep 2025

popros niekoho, kto ma fcb nech prida prispevok do vaseho mesta skupiny... vies ako sa potesi nalezca, ak sa najde?... zijeme v 21 storoci. moznosti su, a ozaj by som na policiu ani do zalozne nesla...

mircalla
1. sep 2025
@cyberk

popros niekoho, kto ma fcb nech prida prispevok do vaseho mesta skupiny... vies ako sa potesi nalezca, ak sa najde?... zijeme v 21 storoci. moznosti su, a ozaj by som na policiu ani do zalozne nesla...

@cyberk Presne tak na policiu sa chodi s penazenkami a dokladmi, ak keby nebola cenna, ma mozno sentimentalnu hodnotu.

patka06
1. sep 2025
@anonym_beeef5

@anonym_beeef5

patka06
1. sep 2025
@mircalla

@cyberk Presne tak na policiu sa chodi s penazenkami a dokladmi, ak keby nebola cenna, ma mozno sentimentalnu hodnotu.

@mircalla To nie je celkom pravda, u nás sú straty a nálezy na mestskej polícii.
Objavujú sa tam rôzne veci mobily, slúchadlá, kľúče, šperky a pod.

mircalla
1. sep 2025
@patka06

@mircalla To nie je celkom pravda, u nás sú straty a nálezy na mestskej polícii.
Objavujú sa tam rôzne veci mobily, slúchadlá, kľúče, šperky a pod.

@patka06 Ok, vsak v pohode. Ale myslim, ze primarne sa veci, kde sa neda identifikovat majitel riesia cez rozne FB skupiny, dost uspesne, co tak sledujem, ludia sa snazia pomoct aj navrhnut nejake miestne skupiny, kde to este prezdielat, az nasledne policia. Vela veci si naslo majitela, som tam clenom. Myslim, ze tam je vacsia sanca to najst cez skupiny, najma tych oddeleni policie je vo vacsich mestach niekolko....

patka06
1. sep 2025
@mircalla

@patka06 Ok, vsak v pohode. Ale myslim, ze primarne sa veci, kde sa neda identifikovat majitel riesia cez rozne FB skupiny, dost uspesne, co tak sledujem, ludia sa snazia pomoct aj navrhnut nejake miestne skupiny, kde to este prezdielat, az nasledne policia. Vela veci si naslo majitela, som tam clenom. Myslim, ze tam je vacsia sanca to najst cez skupiny, najma tych oddeleni policie je vo vacsich mestach niekolko....

@mircalla Nájdenú vec má čo najskôr odovzdať polícii, aj na to slúži obecná polícia.
Oni zverejňujú aj na FB
Záleží na nálezcovi, či sa tým chce zaoberať, ak má vôbec FB, jednoduchšie je odovzdať

anonym_beeef5
1. sep 2025
@mircalla

@anonym_beeef5 To je uzasny pristup ozaj....na FB su straty a nalezy, x veci si tam naslo majitela. Nedavno som nasla penazenku, mala som si ju tiez nechat? Vela ludi to tak spravi, bohuzial

@mircalla cudzie doklady neprosím si 😂

klara546
1. sep 2025

Na fb stranka straty a nalezy ( zo svojho mesta okresu) a tam to pridat. Majitel sa ozve

autor
1. sep 2025

ďakujem, vybehla som cez obednú prestávku do zlatníctva, mali ste pravdu, bolo to zlato. Hneď kúsok je mestská polícia, tak som tam vybehla. Retiazka odovzdaná.

autor
1. sep 2025
@patka06

@mircalla Nájdenú vec má čo najskôr odovzdať polícii, aj na to slúži obecná polícia.
Oni zverejňujú aj na FB
Záleží na nálezcovi, či sa tým chce zaoberať, ak má vôbec FB, jednoduchšie je odovzdať

@patka06 no presne, nemám fb a nebudem si ho kvôli retiazke zakladať, ďakujem, vec vyriešená.

Strana
z2