Našla sa retiazka. Vyhodiť alebo hľadať majiteľa?
Nasla som na chodniku retiazku, pripada mi to nejaka bizuteria, vyhodili by ste to ci hladali majitela? Ak hladat ako?

ak by mala punc hľadala by som... alebo by som odniesla na políciu nech si ju nechajú oni 🙂
Skús sa pozrieť, či má punc - 858. Ak áno, je to zlato.
Majiteľa môžeš hľadať napríklad cez lokálne skupiny na FB - nedávala by som tam fotku retiazky, mal by ju vedieť opísať sám - prípadne má možno fotku s touto retiazkou.
@janinque 585🙂mne sa zdá, že vidím punc a pootvoreny zapinacik
Ked hľadať tak v miestnej skupinke na FB
Pri zapinani vidiet vyrazene 585. To je oznacenie zlata.
Ak ti mozem poradit, zbehni do zalozne, oni ti spravia zadarmo rychly test na zlato a budes vediet na isto.
Ak ti mozem poradit, zbehni do zalozne, oni ti spravia zadarmo rychly test na zlato a budes vediet na isto.
@wilkova Načo test ked je tam punc?
@wilkova Načo test ked je tam punc?
@robodracica Ved chce mat istotu. Ja to oznacenie vidim..
@anonym_autor vzor retiazky figaro, možno odľahčené, skús tu policiu ajebo príslušný mestský úrad. Najdenú vec by som si nenechávala
@anonym_autor vzor retiazky figaro, možno odľahčené, skús tu policiu ajebo príslušný mestský úrad. Najdenú vec by som si nenechávala
Raz davno v mori som aj ja nasiel naramok... krab po nom liezol... bol lahucky. S nasimi som bol na dovolenke. Aj som ho potom odhodil. Mamina mi ho doma podala... som aj zabudol na neho. Casom mi to nedalo a isiel som do zlatnictva ... potvrdili zlato. No a za nejaky cas som mal zato zasnubny prsten 🙂
Raz davno v mori som aj ja nasiel naramok... krab po nom liezol... bol lahucky. S nasimi som bol na dovolenke. Aj som ho potom odhodil. Mamina mi ho doma podala... som aj zabudol na neho. Casom mi to nedalo a isiel som do zlatnictva ... potvrdili zlato. No a za nejaky cas som mal zato zasnubny prsten 🙂
@marlo dam vedieť, či to bolo alebo nebolo zlato
@anonym_autor Nemáte na mestskom/obecnom úrade alebo na obecnej polícii straty a nálezy.
Odniesla by som tam
@anonym_autor Nemáte na mestskom/obecnom úrade alebo na obecnej polícii straty a nálezy.
Odniesla by som tam
@patka06 áno, už som našla, odnesiem na mestskú políciu u nás. Mala som hľadať skôr ako som sem napísala
Však daj si to prekontrolovať v zlatnictve a nechaj pre seba
@anonym_beeef5
Ja som takto v Tescu stratila diamontovy nahrdenik (tycinku s kamienkami na retiazke). Aj som sa bola pytat, ale nikdy sa nic nenaslo.
Verim, ze si ho niekto nechal a vytesuje sa, ako si skvele prilepsil, a tak treba majitelovi.
Mne je to luto, aj ked som si obratom kupila druhy taky isty.
Takze to skus vidiet aj takto. Nez si nechas cudziu vec.
@anonym_beeef5 To je uzasny pristup ozaj....na FB su straty a nalezy, x veci si tam naslo majitela. Nedavno som nasla penazenku, mala som si ju tiez nechat? Vela ludi to tak spravi, bohuzial
popros niekoho, kto ma fcb nech prida prispevok do vaseho mesta skupiny... vies ako sa potesi nalezca, ak sa najde?... zijeme v 21 storoci. moznosti su, a ozaj by som na policiu ani do zalozne nesla...
popros niekoho, kto ma fcb nech prida prispevok do vaseho mesta skupiny... vies ako sa potesi nalezca, ak sa najde?... zijeme v 21 storoci. moznosti su, a ozaj by som na policiu ani do zalozne nesla...
@cyberk Presne tak na policiu sa chodi s penazenkami a dokladmi, ak keby nebola cenna, ma mozno sentimentalnu hodnotu.
@mircalla To nie je celkom pravda, u nás sú straty a nálezy na mestskej polícii.
Objavujú sa tam rôzne veci mobily, slúchadlá, kľúče, šperky a pod.
@patka06 Ok, vsak v pohode. Ale myslim, ze primarne sa veci, kde sa neda identifikovat majitel riesia cez rozne FB skupiny, dost uspesne, co tak sledujem, ludia sa snazia pomoct aj navrhnut nejake miestne skupiny, kde to este prezdielat, az nasledne policia. Vela veci si naslo majitela, som tam clenom. Myslim, ze tam je vacsia sanca to najst cez skupiny, najma tych oddeleni policie je vo vacsich mestach niekolko....
@patka06 Ok, vsak v pohode. Ale myslim, ze primarne sa veci, kde sa neda identifikovat majitel riesia cez rozne FB skupiny, dost uspesne, co tak sledujem, ludia sa snazia pomoct aj navrhnut nejake miestne skupiny, kde to este prezdielat, az nasledne policia. Vela veci si naslo majitela, som tam clenom. Myslim, ze tam je vacsia sanca to najst cez skupiny, najma tych oddeleni policie je vo vacsich mestach niekolko....
@mircalla Nájdenú vec má čo najskôr odovzdať polícii, aj na to slúži obecná polícia.
Oni zverejňujú aj na FB
Záleží na nálezcovi, či sa tým chce zaoberať, ak má vôbec FB, jednoduchšie je odovzdať
@anonym_beeef5 To je uzasny pristup ozaj....na FB su straty a nalezy, x veci si tam naslo majitela. Nedavno som nasla penazenku, mala som si ju tiez nechat? Vela ludi to tak spravi, bohuzial
@mircalla cudzie doklady neprosím si 😂
Na fb stranka straty a nalezy ( zo svojho mesta okresu) a tam to pridat. Majitel sa ozve
ďakujem, vybehla som cez obednú prestávku do zlatníctva, mali ste pravdu, bolo to zlato. Hneď kúsok je mestská polícia, tak som tam vybehla. Retiazka odovzdaná.
@mircalla Nájdenú vec má čo najskôr odovzdať polícii, aj na to slúži obecná polícia.
Oni zverejňujú aj na FB
Záleží na nálezcovi, či sa tým chce zaoberať, ak má vôbec FB, jednoduchšie je odovzdať
@patka06 no presne, nemám fb a nebudem si ho kvôli retiazke zakladať, ďakujem, vec vyriešená.

Skús sa pozrieť, či má punc - 858. Ak áno, je to zlato.
Majiteľa môžeš hľadať napríklad cez lokálne skupiny na FB - nedávala by som tam fotku retiazky, mal by ju vedieť opísať sám - prípadne má možno fotku s touto retiazkou.