icon

Nebezpečenstvo zverejňovania detských fotiek na internete

21. júl 2025

Milé mamičky, stále nechápajúce, prečo je zverejňovanie fotiek detí na nete nebezpečné.
Práve pre toto https://www.ta3.com/clanok/1003945/vyzliekacie-...

anonym_7b08e8
21. júl 2025

to je strašne niečo :(

anonym_02ac11
21. júl 2025

Toto je problem pre deti, ktore sa v online svete pohybuju uz uplne same... to nema nic s mamickami, ale s detmi samotnymi, zle si to formulovala... a tam je pozriet dokumenty ako v sieti, poriadny rozhovor o zneuzivani fotiek, sexualiizovanych temach a laskach a "blbosti" nieco take poposielat viac ako na mieste a to velmi skoro...

natalka13
21. júl 2025
@anonym_02ac11

Toto je problem pre deti, ktore sa v online svete pohybuju uz uplne same... to nema nic s mamickami, ale s detmi samotnymi, zle si to formulovala... a tam je pozriet dokumenty ako v sieti, poriadny rozhovor o zneuzivani fotiek, sexualiizovanych temach a laskach a "blbosti" nieco take poposielat viac ako na mieste a to velmi skoro...

@anonym_02ac11 aha takze mamicky co na net davaju svoje deti aj polonahe su OK?

mandzula
21. júl 2025

Problem je vsak v tom, ze na toto realnu fotku vlastne ani nepotrebujes, vsetko vytvori umela inteligencia. Tym nijako neobhajujem zverejnovanie fotiek deti na internete, sama nerozumiem zenam, co na MK dennodenne vesaju kazdy prd svojich deti.
Dolezite je mat s dietatom otvoreny vztah, aby vedelo, ze ked ho niekto zacne vydierat, ma okamzite prist za rodicom, ktory mu pomoze, to momentalne vidim ako jedinu cestu.

anonym_02ac11
21. júl 2025
@natalka13

@anonym_02ac11 aha takze mamicky co na net davaju svoje deti aj polonahe su OK?

@natalka13 to som nepovedala. Len, ze to s tymto clankom nema spojitost. Je to uplne ina tema. Rovnako dolezita, ale toto je iny kontext. Chapeme sa?

natalka13
21. júl 2025
@anonym_02ac11

@natalka13 to som nepovedala. Len, ze to s tymto clankom nema spojitost. Je to uplne ina tema. Rovnako dolezita, ale toto je iny kontext. Chapeme sa?

@anonym_02ac11 aby AI dotvorila nahe telo potrebuje tvar toho komu ma telo patrit.

annm81
21. júl 2025

Nadpis diskusie a otázka autorky sa akosi nezhoduje s obsahom článku, ktorý je tu linkovaný. Toto je omnoho komplikovanejši a obsiahlejší problém ako že matka zverejní fotku dieťaťa. Už len preto, že v zásade ani žiadnu fotku zverejniť nemusí, stačí, že ju má v zariadení pripojenom na internet, odkiaľ ju niekto ukradne. Alebo že útočník fotku ani nebude mať, len rozošle rovnakú vyhrážku miliónu detí, kde tvár bude neostrá a dúfa, že na základe toho sa nachytá nejaké percento ľudí.

Riešenie tohoto problému leží úplne inde než v tom, aby si niekto na sociálnu sieť nedal neškodnú fotku. Leží v tlaku vlád na technologické spoločnosti, v onnoho ráznejšom prístupe k zneužívaniu fotografií - začínajúce už tým, že trestné by malo byť už len to, keď školák bez súhlasu odfotí spolužiaka alebo keď niekto odfotí cudzieho človeka v autobuse, lebo má smiešny účes. A leží vo vzdelávaní detí, aby vedeli čo robiť a kam sa obrátiť ak ich niekto vydiera alebo šikanuje.

melanta
21. júl 2025
@natalka13

@anonym_02ac11 aby AI dotvorila nahe telo potrebuje tvar toho komu ma telo patrit.

Je tu na MK jeden český otecko, ktorý tu má snáď 500 fotiek svojej dcéry, štíhle dlhovlasé blond dievčatko. Predpokladám, že ich má nielen na MK ale napríklad aj na FB. Neviem, čo takýto rodičia tým chcú docieliť, ale považujem to za choré.

@anonym_02ac11 ako píše @natalka13 Ai vytvorí nahé fotky či videá aj bez toho, aby sa dieťa samé pohybovalo na sociálnych sieťach. Stačí, aby malo otecka, o akom píšem vyššie a AI to vie použiť na vytvorenie nahých fotiek aj videí.

anonym_5c65b6
21. júl 2025

No to je tak, ked si niekto v prvom rade musi pomastit vlastne ego namiesto zamyslenia sa nad bezpecnostou svojch deti 🤷‍♀️ tiez nikdy nepochopim tie co sem vesaju fotky deti, ale tak ony asi nemaju kapacitu pochopit preco to nemaju robit, takze toto su take zbytocne snahy…

autor
21. júl 2025
@anonym_02ac11

@anonym_02ac11 nesuhlasim...staci priradit akukolvek fotku k jednotlivcovi a AI sa postara o zvysok

simsalabim
21. júl 2025

Inak mna zaraza aj to, ked na plazi vidim nahe deti. Vcera som na chorvatskej plazi videla asi 5r slovenskeho chlapceka v UV tricku a od pasa nic 🤷‍♀️ Ine nahe dieta tam nebolo.

anonym_02ac11
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_02ac11 nesuhlasim...staci priradit akukolvek fotku k jednotlivcovi a AI sa postara o zvysok

@anonym_autor myslis, ze je jednoduchsie ist cez rodica a jeho profil, vytiahnut fotky jeho dietata, najst pristup k tomu dietatu, najst jeho zariadenie (pricom dieta ani na tej sieti nie je), napisat mu a zmanipulovat tie fotky, co pridal rodic - alebo je jednoduchsie napisat priamo dietatu a vytiahnut fotky od neho? Porozmyslaj... len pisem, ze miesas rozne temy dokopi, co nedava nejaky hlbsi zmysel... o teme z clanku sa treba s pubertiakmi bavit uplne inak, ich fotky nenahanaju pedofili, ale vydieraju ich tym...

anonym_b7156b
21. júl 2025

Kamery na uliciach zaznamenavaju vsetkych. Uz ani netreba fotky zo socialnych sieti.

7miriam77
21. júl 2025

Tak teraz je doba mobilov a stačí, aby sa nejaký týpek poprechádzal po detských parkoch, ihriskách, kúpaliskách atď a sám si nafotil, čo "potrebuje". A nemôžeme predsa deti v 30 stupnovom hice obliekať od hlavy po päty

7miriam77
21. júl 2025

Myslim si, že v dnešnom svete je dôležitá najmä prevencia a veľa sa rozprávať s deťmi, nie ich strašiť, no primerane vysvetľovať možné nástrahy a nebezpečenstvá. A nemyslím si,že dáke nevinne fotky na sociálnych sieťach sú nebezpečné....ako píšem vyššie, taký drbnuty úchyl vyjde do ulíc a nafotí 1000 fotiek a človek je bezbranný.

mandzula
21. júl 2025
@7miriam77

Myslim si, že v dnešnom svete je dôležitá najmä prevencia a veľa sa rozprávať s deťmi, nie ich strašiť, no primerane vysvetľovať možné nástrahy a nebezpečenstvá. A nemyslím si,že dáke nevinne fotky na sociálnych sieťach sú nebezpečné....ako píšem vyššie, taký drbnuty úchyl vyjde do ulíc a nafotí 1000 fotiek a človek je bezbranný.

@7miriam77 zas naco by saskoval a riskoval na ulici, ked staci zajst na MK?

7miriam77
21. júl 2025
@mandzula

@mandzula je aj veľa dostupných časopisov napríklad mama a ja, raz som to listovala a teda sú tam riadne odvážne fotky, som bola prekvapená nemilo.....

7miriam77
21. júl 2025
@mandzula

@mandzula intímne fotky deti by malo byť zakázané uverejnovat, či sukromne ale aj v časopisoch a reklamách.

mandzula
21. júl 2025
@7miriam77

@mandzula intímne fotky deti by malo byť zakázané uverejnovat, či sukromne ale aj v časopisoch a reklamách.

@7miriam77 som absolutne za, nechapem matky, co zhrabnu peniaze za holu rit svojho dietata v reklame na plienky, kremy.

1sally12
23. júl 2025
@simsalabim

Inak mna zaraza aj to, ked na plazi vidim nahe deti. Vcera som na chorvatskej plazi videla asi 5r slovenskeho chlapceka v UV tricku a od pasa nic 🤷‍♀️ Ine nahe dieta tam nebolo.

@simsalabim nedávno tu bola diskusia o tom.deti na pláži bez plaviek.hlavne že tam väčšina rozjímala nad tým aké sú tie deti rozkošné🤦‍♀️ no hotový raj pre úchylov.