icon

Nebezpečné potraviny: Prečo sa na Slovensku o stiahnutých výrobkoch neinformuje?

fido69
28. júl 2024

V Čechách každý týždeň obchody oznamujú stiahnutie nejakého potravinárskeho výrobku z trhu. Na Slovensku nič. Akokeby sa nás to ani netýkalo.
Dokonca na webových stránkach reťazcov v Čechách sa to dá jednoducho dohľadať. Pozeral som web rovnakého reťazca (Billa) a na slovenskej verzii stránky nie je vôbec nič. Ani taká sekcia neexistuje. A tie výrobky sa predsa vyvážajú aj ku nám.
Tak ma napadlo, že takéto vlákno môže byť pre kuchárov užitočné. 😉

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
patka06
28. júl 2024

@fido69 Aj slovenský Kaufland o tom informuje
https://spolocnost.kaufland.sk/tlacove-spravy/n...

viestta
28. júl 2024

@fido69 to, ze sa vyrobok dostal na pulty ceskych obchodov vobec nemusi znamenat, ze sa dostal aj na Slovensko. Obchodny retazec ma celkom slusnu evidenciu ako a kde sa jednotlive sarze expedovali

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
earlgrey
28. júl 2024

Mne to stále vyskajuje na FB, čo sa týka slovenských potravín, resp. potravín, ktoré sťahujú z predaja na Slovensku. Takže nejaké info tu je, len škoda, že nie každý má FB a nie každý sa o tom dozvie.

viestta
28. júl 2024

@fido69 nie, to netvrdim, ze sa ku nam nikdy nedostal a ani nedostane nebezpecna potravina. A preco nema Billa stranku o stahovani vyrobkov nie je otazka ani pre mna a uz vobec nie pre plenum MK. Spytaj sa majitelov.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzanka.zuzu
28. júl 2024

@fido69 nechceš si radšej nájsť milenku a venovať sa jej? piecť 2h zemiaky a hľadať nebezpečné potraviny, asi máš priveľa voľného času 🤭

viestta
28. júl 2024

@fido69 ked sa stahuje vyrobok, tak v prvom rade sa stahuje v obchodoch z regalov a zo skladov. To co mas doma a kupil si v nevedomosti, to ti nepomoze ani ked to bude u predajcu na stranke. Ci obtyzden pozries co mas v spajzi a pre istotu skontrolujes tam kde si kupil ci je to OK? Lebo ja si matne nepamatam kde som kedy co nakupila. Ked na mna vyskoci nejaka podobna sprava a viem, ze taky vyrobok kupujem idem skontrolovat spajzu, ked viem, ze som nikdy taku ryzu nekupila ostavam v klude. To iste plati aj o liekoch.

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
mimuska328
28. júl 2024

@fido69 no si predstav ze takmer denne keď som pracovala vo veľkoobchode chodili maily na stiahnutie z predaja. Ak to bolo niečo vážne bol hneď vytlačený oznam o stiahnutí z predaja a vrátenia tovaru na predajňu

janai1
28. júl 2024

@fido69 no neviem kde ty pozeráš, ale všetky tie príspevky co si dal som videla aj na stránkach obchodov. Žiadna novinka

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
janai1
28. júl 2024

@fido69 no isto ti to nebudem teraz hľadať. Ale bežne o tom informujú obchody, online denníky atď.

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
butterflyeffect
28. júl 2024

No ja sice nesledujem co uvadzaju retazce a nesledujem ani TV takze ani spravy, ale kakao pokial viem uz niekedy z jari u nas stahovali z obehu a o sosovici som tiez vedela cize urcite to bolo dost avizovane, ked sa to aj ku mne donieslo 🙂

ekira1
28. júl 2024

@fido69 snáď každý deň na mňa v googli vyskočí správa, čo nebezpečné sa sťahuje. Môžeš byť v kľude, nezabije ťa to, ak ich máš doma. Napríklad sa zmení zákon o množstve niečoho v potravine, takže pred rokom a roky pred tým si to jedol a teraz už sa to nemôže predávať. Alebo sú povolené rôzne množstvá niečoho v potravinách v rôznych krajinách. Takže na Ukrajine to jesť môžeš v pohode, u nás sa to sťahuje z predaja.. ak by bolo niečo fakt nebezpečné, bolo by to v správach v televízii, v rádiu, na googli a články v pluske a pod...

janai1
29. júl 2024

@fido69 ak je tvoje maximum co zvládaš online MK tak chápem ze ti veľa veci uniká 💁🏽‍♀️

fido69
autor
Autor odpoveď zmazal
fido69
autor
Autor odpoveď zmazal