Nebolo minulé leto ešte horúcejšie?
Oteplit sa ma uz buduci tyzden aspon na vychode maju padat uz 30tky ,bude polovica juna ,ked si tak vezmeme vysoke horucavy budu do tej polovice augusta,to su 2 mesiace ,neboli minuly rok hoeucaby uz skor?
@viestta hm
@viestta a nebude podla teba toto leto kratsie?ved od polky augusta uz budu vecere a rana chladnejsie ,ci?
Ja ked som v stredu vystupila z busu na Nivach tak mi to prislo ako na letisku Tessaloniki. Uplne taky prehriaty vzduch. A skoro rano ked vyjdem do zahradky tak vzduch ako v grecku pri mori. Ja mam pocit ze posledne roky sa velmi oteplilo, hlavne nocne teploty.
V nasich koncinach mi je kazde leto kratke, keby bolo po mojom tak je leto od februara do novembra
Aj mne pride tato jar oproti posledným rokom o dosť chladna. Ale dnes sme konečne obuli prvykrat sandalky a v sobotu ma byt 28 tak pôjdeme na kupalisko
Mne by stacili take teploty ako su teraz - uplny ideal pre mna
Aj ja som to akurát dneska hovorila, že akože nie je zima ale tiež sa mi zdá že po minulé roky ( aspoň posledné dva) boli takto v júni ešte teplejšie
@evcagabi nestazujem sa ani ja,len ked som tak dnes rozmyslala ,tak mi to pride ako kratke leto,noce by mohli ostat ako teraz,kedy sa da normalne dychat
ale zato dažda je požehnane a aj búrok.Ved buduci týžden ma zase liať teda prehánky a zamračené a len 21 stupňov.O ničom počasie.Pár dní pekne a znovu dážd
Za mňa bol tento rok skvelý máj, nebolo príliš teplo a veľa pršalo = záhrada bujnie a všetko rastie 🙂 Keby bolo po mojom, tak teploty do 30 a hoci každú noc nech poleje.
@1ryba normalne tu diskutujeme,ale stale niekto musi rypnut,ze?
Mne toto počasie vyhovuje 😊 posledné dva roky to bol extrém, ale pamätám si jún 2021 keď som s malou dcérkou chodila von, tak bolo dosť chladno, malá sveter, a ja mikina.
To preto, že veľa prší. Za mňa by mohlo byt 30 a viac každý deň, vianoce nech sú biele a potom zase leto 😁 a v noci môže pršať.
@vyrovnanaosoba suhlasim. A prsat moze este vtedy, ked sedim v robote.
Ale však sme v miernom podnebnom pásme,.keby bolo takto celé leto, presne leto ako z detstva, aj poprší, najviac bývalo 25-27 stupňov. Či chcete 35 plus a nech zase 4 mesiace nepadne ani kvapka dažďa?
Mne to úplne vyhovuje, neznášam tie suchá a 38 stupňov co človek ledva dýcha, ani s dieťaťom na ihrisko ani nič..
Ano syn vzdy uz v kratasoch chodieval do skoly od konca maja. Teraz nie. My mavame teraz hody a vzdy byva uz neznesitelne teplo. Tento rok nic. My ideme 5.7. do Chorvatska. Lebo vzdy to najvacsie teplo byva jun, jul a teraz sa bojim ze more bude studene.
Mne je uz teraz teplo, vcera bolo 28 stupňov.. ja nosim sandále a šľapky už mesiac 🙂
Dosť bujnie zeleň, vďaka ktorej sa v lete zem tak neprehrieva. Z logiky veci vyplýva, že ak sa teraz príroda pripravuje, asi vie prečo. Čakám dosť horúce leto a možno aj dva mesiace budú veľa. Vyhovuje mi ako je teraz. Dobre sa spí, nestrácam toľko tekutín keď športujem.
@1ryba mám menej ako 40, ale ako píšeš, pamätám si, ja som nemala ako dieťa nejako veľa tielok, šortiek, ľahkých šiat, sandál. Aj cez letné prázdniny som o jednej poobede išla do mesta väčšinou v rifliach, krátkom tričku s rukávom, teniskách, ak bolo pod mrakom, zobrala som si aj ľahký sveter alebo tenkú mikinu a nik nešomral, že je chladno. Také kratšie veci sa nosili len na kúpalisko kde sa človek vyhrial na slnku celý deň a bolo mu teplo. A teraz ak bude cez prázdniny 23-24 stupňov a nebodaj pod mrakom, to tu budú náreky, že čo je to za počasie, že to nie je leto, nie je to normálne. Sa čudujem, že pre mnohé je normálne 4 mesiace bez dážda, teplota nad 30, tropické noci, od júna do oktobra všetká zeleň a tráva úplne spálená od slnka, popraskaná prašná zem.

Na webe SHMU si mozes pozriet statistiku v sekccii Klimatologicke informacie spatne do roku 2009