icon

Nedoplatky v DSS. Ako sa to rieši?

cuchre
15. jan 2010

ahojte,

prave som zistila, ze soc. poistovna mi neodviedla do DSS platby na dochodok, aj ked som podala vyhlasenie, ze som zucastnena v druhom pilieri. do DSS sa dovolat neda, ako sa to riesi, doplati mi to spatne soc. poistovna? dik za radu

tin007
15. jan 2010

ahoj, mas doklad o tom, napr. kopiu toho vyhlasenia, ze ti ho prevzali? resp. davala si SP viac dokladov v jeden den a mas aspon na jednom z nich potvrdenie prevzatia? ja mam osobnu skusenost, ze mm dal za mna vsetky potrebne tlaciva asi 12 od porodu (takze vyhlasenie, ze chcem byt zucastnena na 2 pilieri sme este utekali overit notarovi) a peciatku (tzv doslovacku) mal iba na jednom z nich (nie na tom vyhlaseni). cez osobny ucet v dss som zistila niekedy v marci/aprili, ze neplatia prispevky, tak som im poslala reklamaciu a za 5 tyzdnov prisla odpoved, ze reklamacia je opodstatnena, vysvetlenie bolo, ze im zlyhal sysem albo co (podla mna na to zabudli, ci uz nevedomky alebo vedomky a mozno ak by som sa neozvala, tak prispevky nemam doteraz). takze, najdi si doklady, ak ich nemas, spomen si co najviac detialov (kedy si tam bola, co presne si vybavovala, s kym si hovorila, ako dlho to trvalo) a napis reklamaciu. ak chces vzor (resp. to, co som posielala ja), tak mi napis do ip, poslem ti to mailom. a posli im to doporucene. ak ti to sp uzna, tak ti to doplatia aj s urokmi (ak o ne poziadas)

cuchre
autor
15. jan 2010

dik za radu, potvrdenie mam, dokonca aj s peciatkou,ja odkladam vsetko :D a poslala som ip