icon

Nedovolím deťom hrať sa na dcérinej posteli - som sebecká?

naty2905
10. mar 2021

Ahojte . Chcem sa opýtať či je podľa vás do mňa sebecké keď nedovolím deťom ktoré prídu do nás na návštevu ( napríklad deťom kamarátky ) aby sa hrali na posteli mojej dcérky má takú krásnu veľkú posteľ so šmykľavkou a vežičkou tunelom aj s bunkrom a záclonkami a toto strašne deti láka ale mne to strašne vadí keď sa po jej posteli cápajú cudzie deti predsa len je to na spanie a má to byť čisté a nie aby tam liezol hoci kto ... Možno sa na mňa aj hnevajú mami tých detí keď im hovorím že na posteľ ani na šmykľavku nie ale nemôžem si pomôcť ...

Strana
z3
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
katkamatka7
Autor odpoveď zmazal
bundle
10. mar 2021

@naty2905 tvoj dom - tvoje pravidlá to nie je sebecké. Každý máme niečo čo nechceme
aby druhý v našom súkromnom priestore robili. Niekomu niečo nevadí a niekomu áno.
Ale necíť sa zle, že si stanovila vlastné pravidlo. Je to pre dobro tvojho dieťaťa.

meluela
10. mar 2021

@naty2905 ak nechodia kazdy den, tak by som hoci aj prezliekla celu postel, alebo schovala periny a potom vymenila plachtu. Postel s vezickou a smyklavkou znie ako paradna zabava s kamosmi, asi by som o to nechcela pripravit svoje dieta. Ale tak je to na tebe.

nafka0483
10. mar 2021

@katkamatka7 Omg, urcite by som deti nestrasila tym, ze ak vylezu na postel, tak budu mat krive alebo prestanu pocut.

@naty2905 Tvoj dom, tvoje pravidla. Ja na jednej strane plne chapem teba, mozno by som to riesila tak, ze postelne pradlo pocas navstevy odlozim a postel prekryjem prehozom/dekou aby po nej deti mohli chodit a hrat sa.
Na druhej strane - deti vidia v izbe nadhernu postel, vezicka, smykalka, je uplne logicke, ze ich to velmi laka hrat sa tam.
Riesenim tiez moze byt, ze ine deti nepustis do izby, vyberies "povolene" hracky napr. do obyvacky a deti sa budu hrat iba tam. Tym padom postel ani neuvidia a vobec ich nebude lakat.

cookie29
10. mar 2021

Sebecke to nie je, a rozumiem, ze Ti to vadi. Ale skus sa na to pozriet z druhej strany, predpokladam, ze aj Tvoja dcerka tam chodi cez den? Nielen na spanie? Vo veciach, v ktorych bola vonku? A pomysli si na pocity tych deti :( podla mna, najjednoduchsie, je najst riesenie, kde aj vlk bude syty aj koza zostane cela. Neviem ako je riesena postel, ale potahy na postel existuju? Napriklad? A neviem ako casto k Vam deti kamaratky chodia, najma v tychto Covidovych casoch, moc casto to asi nebude, takze mozno sa da prezliect aj cela postel. Za tie hviezdicky v ociach to urcite stoji.

katkamatka7
10. mar 2021

@nafka0483 Ok 🙂 Nemusí si vybrať nič, čo je proti jej vôli. Detičky také zakázané veci budú lákať ešte viac. Súhlasím s Tebou, že posteľ možno prekryť.

danim
10. mar 2021

@naty2905 ver tomu, že tie deti si tento tvoj zákaz budú pamätať ešte aj v dospelosti.

ibrunova
10. mar 2021

Pre mňa je to zvláštne, že deti sa chcú pohrať, práve tá šmykľavka ich láka a nemôžu. Ja by som dala periny, plachtu dole a bolo by.

miakey
10. mar 2021

@naty2905 no ja neviem.. Ja by som ich tam pustila. Ved načo to je? A hádam tie decká nie sú také špinavé, že by to až tak znecistili.

sense
10. mar 2021

Sebecké to nie je tvoj dom tvoje pravidlá, ale teda posteľ s tunelom a smyklavkou znie ako perfektná sranda, pokiaľ sa tam len hrajú a vyslovene po posteli neskacu (neznášam to keď niekto skáče po posteli al gauči).... Ja by som to urobila. Tak žeby som dala na posteľ náhradnú plachtu a keď návšteva odíde tak plachtu stiahnem a je čistá pod ňou. Pripadne paplón a vankúš upratat niekam a večer len plachtu prezliecť...

naty2905
autor
10. mar 2021

Ide aj o to že tá posteľ je vyvýšená a keď po nej lozia tak sa strašne rozkýve a už je dosť taká rozkývaná a nechcem aby sa zničila keďže bola dosť drahá ... A áno aj skáču po tej posteli lebo sú také poplašné že oni doma také nemajú a že tam vôbec sú sú celé bez seba ... Nevedia sa hýbať na tej posteli pomaličky predsa len sú to deti ...

danim
10. mar 2021

@miakey tiež sa viem vžiť do tých deti čo prídu... a aj tých jej, lebo spolu by mali zážitky, na ktoré budú dlho spomínať. Presne na to to je. Ja by som našla riešenie, aby deti boli šťastne.... to je podstatne.. je to ich detstvo.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
naty2905
autor
10. mar 2021

@cocolino234 moja dcéra mala teraz 6 rokov posteľ má od 5 rokov práve preto aby chápala že čo na nej smie a čo nie a aj to chápe a aj sama kamarátkam hovorí že na posteľ nie že má kopu iných krásnych hračiek od skutočného mikrofónu s efektmi doktorské sady kadernícke sady zrkadielko s kreslom na magický ovládač s efektmi a elektronickým otváraním tabuľu s príslušenstvom kopu skladačiek kociek skladacích koberčekov obrovský dom pre bábiky s príslušenstvom dve kočiare s bábikami a fakt veľmi veľa iných ďalších zaujímavých hračiek ktoré tie deti vôbec nezaujímajú ... Ich najviac zaujíma len tá posteľ ako naschvál ... S inými hračkami sa nechcú ani hrať veľmi aj keď im to veľmi milo navrhuje oni furt len svoje točia dookola a majú 5 rokov nechcú si nechať vysvetliť

jankapepe
10. mar 2021

@naty2905 to mi pripomína ako sme boli raz na dovolenke 😁 ubytovanie samostatné ale dvor spoločný s domácimi. Na dvore pieskovisko, šmýkačka. My dve rodiny s deťmi.
Hneď po príchode nám bolo rázne vysvetlené, že pieskovisko a šmýkačka je len pre ich deti. My môžme ísť na obecné ihrisko 2km ďalej 😁😁😁

Vtedy sme sa len zhodli, že im riadne hrabe, deťom vysvetlili že ostatné je fajn a teda nebudeme rušiť dovolenku pre hlúpu tetu. Manžel vtedy kúpil na rýchlo plastovú smykalu a postavil ju vedľa tej pôvodnej 😁😁😁

Myslím si v tomto prípade to isté.

danim
10. mar 2021

@nafka0483 je to na hranie.... namiesto toho, aby sa to na ten účel využilo, deti by boli šťastne hrou, mali by pohyb, ich nepustím do izby vymyslím strašenie kto vkročí narastie mu dlhy nos a “odmením” ho ČOKOLÁDOU..... no pomoc zdravý rozum 🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Nápad a uvaha za milión.

jankapepe
10. mar 2021

@naty2905 prepáč ale ak sa drahá posteľ po roku kyva tak ju dotiahnite alebo reklamujte.

fiafia
10. mar 2021

Malej sa to viac ráta s kamarátmi, navyše je to vec,ktorú nemá každý. Chce sa pochváliť. Keď kupujem dráhu vec som sama v sebe v pohode s tým,že je to pre dieťa a môže sa čokoľvek stat.Deti sa jasia, bláznia,načo im kaziť radost. Mne to viac príde ako,že posteľ je na výstavu, pochvalit sa ale ruky prec

naty2905
autor
10. mar 2021

@jankapepe je to iná situácia oni tam na tom dvore nespali ... Nemuseli loziť cez posteľ keď sa chceli šmýkať takže tam bol ten zákaz trápny !

danim
10. mar 2021

@naty2905 veď ti radíme, daj periny prec a nech sa hrajú, ale nejak mam pocit, že by to nebolo riešenie pre teba.

jankapepe
10. mar 2021

@naty2905 vy máte šmýkačku v izbe, deti ju majú zakázanú. Je to ten istý prípad. Prečo ste teda také niečo kupovali keď tým len trápite tak ako cudzie tak ver že aj vlastné dieťa. Myslíš že ona sa teší z toho že musí kamarátom vysvetľovať prečo je táto super vec len na pozeranie a prečo ju môže použiť len ona??

zuzanka.zuzu
10. mar 2021

nerozumiem takým rodičom... načo to potom kupujete? však si daj decko aj s drahou postieľkou do vitrínky nech sa na ne nepráši, to budú "zážitky" 😉

vieš, aby k vám o nejaký čas vôbec niekto chcel prísť... lebo môže nastať taká vec, že by sa dcérka rada aj pohrala ale už nebude mať s kým 🙈

danim
Autor odpoveď zmazal
danim
10. mar 2021

@zuzanka.zuzu presne... to akokeby ta pozvali na svadbu a “chlebíčky” za plexisklom😂

nafka0483
10. mar 2021

@naty2905 Tak deti do izby nevpust. Odnes hracky, ktore dovolis do obyvacky a nech sa hraju tam pri vas. Deti nebude postel lakat a ty ani dcera nebudete musiet vysvetlovat preco sa na nej nesmu hrat.

Na druhej strane - nech sa mi ten zakaz zda akokolvek divny, tak ak by moje dieta na navsteve taky zakaz nerespektovalo, tak si ho ustrazim. Vysvetlim, ze tu platia pravidla domacich a ak sa na postel nesmie ist, tak to dodrzime.
Aj to uci deti respektovat, ze nie vzdy dostanu to co chcu, ze niekedy musia poslucnut aj nieco co im nedava zmysel a respektovat majetok druhych.

Takze bud poriadne vysvetli ostatnym matkam nech sa zakaz dodrziava, alebo ich do izby nevpustaj, alebo ich nepozyvaj na navstevy a stretavajte sa niekde mimo domu.

thoughtfulweirdo
10. mar 2021

Ja keď som bola malá, mala som kamoša, ku ktorému som sa chodila hrať a mal parádnu obrovskú poschodovú posteľ, taký hrad spravený. Ja som mala doma obyčajnú, pre mňa to bolo to najgenialnejsie, čo som kedy v izbe videla a keby mi nedovolili sa tam hrať, bola by to ťažká krivda pre detskú hlavičku 😄 Takáto paráda je proste pre deti ohromne lákavá, keď to doma nemajú. Chápem, že máš o drahu posteľ obavy, riešenie je nepozyvat toľko detí sa k vám hrať a stretávať sa radšej na neutrálnej pôde. A teda ja by som určite odporúčala dať ju podoťahovať, prípadne pripevniť k stene, lebo nijaká posteľ sa nemá po roku celá kyvat.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ibrunova
10. mar 2021

A okrem toho, šmýkalka je na šmýkanie, deťom to nevysvetlíš. A určite dcérke je veselšie keď sa tam niekto hrá s ňou, nie sama.

yoxinka
10. mar 2021

@naty2905
Ahoj, ja ti na jednej strane rozumiem, tiež nemám rada, keď sa deti u nás váľajú v posteli, ale je to pre nich sranda, tak keď už je taká detská návšteva, potom prezlečiem periny ... ale keď oni tam majú úplne svoj svet, a chvíľu je to domček, chvíľu raketa, chvíľu bunker ... aj keď ma ide poraziť, nedokážem im tú hru pokaziť a vysáčkovať ich z izby a to máme obyčajnú poschodovku. Naši susedia majú poschodovú posteľ, že loď. Krásnu s kormidlom a všetkým, čo má loď, milujú sa tam hrať. Naposledy tam boli naše deti, dokopy 5ks, oni sa plavili na lodi a môj a susedin muž im robili žralokov. My sme so susedou sedeli dole a len krútili hlavami, ale zábava neskutočná, teda 🙂.

Strana
z3