Nepríjemné pocity pri Déjà vu: Skúsenosti a rady
Ahojte.
Občas mám pocit Déjà vu ale veľmi nepríjemne sa pri tom cítim. Ako keby sa mi vtedy na pár sekúnd zastaví reálny svet a celým telom mi prejde horúčava + také ako keby sa mi zdvihol žalúdok resp. cítim motýle v bruchu ale nieje to príjemné ako pri zamilovanosti 🙂 po chvíločke to úplne prejde.
Nemám to moc často ale aj tak je to nepríjemné. Podobný pocit prežívam napríklad keď sa dozviem nejakú bolestivú správu , čiže môže to byť podobné ako pocit úzkosti. Ale inak nemám tieto problémy.
V mladšom veku, na strednej škole som mala Déjà vu veľmi časti, vtedy som zavrela oči a veľmi som si priala, aby to už navždy prestalo a na dlhé roky som od toho mala pokoj 🙂
Zažili ste niečo podobné?
@butterflyeffect áno presne aj ja toto robím ale + mán pri tom negatívne pocity, neviem prečo :(
Ono ako keby pri tom Deja vu sa malo stať niečo zlé ale nikdy nič zlé sa nestalo ale skôr ako keby sa mi vynorilo, že áno toto sa mi snívalo, teraz sa to deje a ten sen dopadol zle..
Ja zase mávam taky divný pocit, ako keby mi niečo chýbalo... Práve nedávno sa mi to po dlhých rokoch znovu stalo.
Ahoj, prišla si na niečo? Aj mne sa to občas stáva a neurológ mi na to nič nepovedal
@anulienka16101992 ahoj, neprišla som na nič. Po dlhšej dobe sa mi to dnes ráno opäť stalo a mala som zlý pocit ešte asi hodinku po tom 😔
Môj manžel sa mi vždy smeje, že aj on to máva a je to normálne. Keďže som dosť stresák tak mi to preto vyvoláva tento negatívny pocit, lebo sa bojím, že prečo sa so mnou ten mozog hrá, vyvolá mi to pocit úzkosti. V minulosti keď som to mávala som si to doslova “ užívala” a teraz naopak🙂↔️ nedávno som sa s kamarátkou o tom rozpráva a hovorila, že to prežíva aj ona a tiež pri tom stresuje a taktiež jeden známy. Vraj ma tiež pri tom negatívny pocit. Zaujímavé…
@anulienka16101992 tak som aj rada,že nie som sama 🙂
Ja som to mala dnes opäť a tiež zlý pocit dlhšie. Čítala som, vraj to môže súvisieť s úzkosťou alebo epilepsiou tak mám aj trošku strach. Neskúšali ste to riešiť aj u lekára?
Ahooj, tiež mám sem tam taký pocit.Je to chvíľka ale zato strašná.Znenazdajky akoby som tú situáciu zažila, všetko celý obraz aj zvuky ..Velmi nepríjemné,vtedy až taký tlak zlý do mozgu príde od žalúdka,pocit na odpadnutie.( Co sa mi aj stalo 3 x po tomto dejavu) Uzavrelo sa to ako synkopa - nešpecifikovana chvilkova strata vedomia,najprv bolo podozrenie na epilepsiu ale eeg vyvrátilo.Je to uz 3 roky od posledného odpadnutia ale dejavu sa sem tam objavuje.Naposledy ked som umyvala riad ,aj radio mi hralo... všetko akoby som zazila tuto situaciu aj co hralo.Po tomto mi ostalo veru este dlho zle aj zo hodinu az taká úzkosť,+ žalúdok.Musela som si ísť hneď sadnúť...Je to hnus nechcem to zažívať 🙄
@janicka1985 presne ako opisuješ. Aj pri bežných činnostiach ako umývanie riadu a pri tom hrá rádio.
Ale nikdy som pri tom neodpadla. Ten pocit potom prejde ale je nepríjemný veľmi.
@anulienka16101992 ahoj, nie, ja som to nikdy neriešila s lekárom
Kdesi som čítala, že je to spôsobené nejakou chybou v mozgu kedy sa nejak skrížia informácie so spomienkami snami atd...No v mojej rodine to nik nemá...ani muž ten absolútne nechape tomu, ze to čo za scifi 🙈😏
A ako často to mávaš? Lebo ja to mám pár krát do mesiaca a potom napríklad až po roku. Stalo sa aj ze som to nemala roky a potom to zase prišlo
@anulienka16101992 presne ako píšeš. Tiež to mám presne tak ako Ty.
Naposledy som to mala keď som tu písala a to je už pol roka.
Všimla som si, že to mávam keď sa horšie vyspím, keď som vyčerpaná alebo keď mám ťahšie alebo stresovejšie obdobie.
Ako píšeš,je to tak aj u mňa.Niekedy mesiace nič a potom aj 2 x do týždňa, všelijak.Hlavne ked je horšie obdobie
Ja sa len bojím, že niečo zanedbám. Rozmýšľala som aj nad názorom druhého lekára. Odkedy to mavate? Ja zhruba už od 12 tich. Čiže trvá to už vyše 20rokov v rôznych intervaloch. @janicka1985 ty si bola na eeg len raz? Zaujímavé, že ti nejako nenastavili liečbu alebo tak. Ja som vďakabohu nikdy neodpadla ale i tak mám obavy. Či je to psychika alebo nedajbože niečo iné. Kto vie 🙄
@anulienka16101992 za život mi viac x robili EEG,ale kvoli tomuto len raz aj MR nič tam neobjavili co by bolo spajane napr.s epilepsiou( pri ktorej sa vyskytuje ten pocit kratko pred zachvatom).Uzavreli to ako synkopa( to ze som potom odpadla).Uz ako tínedžerka som to sem tam zažívala ale nie v takej intenzite a nebyvalo mi nasledne zle na zaludok plus úzkosť.
Ja to mavam spojene s takym pocitom akoby sa mi zvlnila zem okolo mna-otocila. Taky na odpadnutie pocit. Alebo udrelo nieco do nosa.
@samkolea áno, akoby clovek zjedol velmi silny chren alebo wasabi 🙈 plus päsť do nosa , ťažko sa opisuje ten pocit ,ale aj tá aura -priesvitne zvlnenie je niekedy v tom
@janicka1985 je to zvlastny pocit ale nanazvala by som to ani nic desive. Najskor pride pocit poznaneho - vona/ hidba, pohyb domnienka, ze toto som uz zazila a subezne hned zvlnenie a ten nos. Alebo to zvlnenie pride len tak - idem po chodniku a zrazu. Nikdy som nepatrala po nicom hlbsom a ani nebola na vysetreni 🙂.

Ano casto mavam dejavu ale nevylovava to vo mne negativne pocity, skor lovim v hlave spojitosti a snazim sa to udrzat najdlhsie ze co sa mi vybavi.