icon

Je netradičné hobby 20-ročného chlapca zvláštne?

nikolas977
13. feb 2024

Ahojte, mám 20 rokov a chcel by som vedieť váš názor. Pripadá vám divné (v dnešnej dobe), ak mojimi záľubami sú turistika, prechádzky lesom, hubárčenie, lúštenie krížoviek, k tomu nemám žiadnu sociálnu sieť, nepočúvam rap ale skôr ľudové piesne. Príde vám takýto mladý človek divný ?

Strana
z2
annm81
13. feb 2024

@kristallka zaujímavé, na aké lokálne rozdiely človek natrafí. Ja som z väčšieho mesta a čo si pamätám, v mojom okolí chodili na huby odnepamäti len starší, nanajvýš ešte tak s malými vnúčatami 🙂 Ale zasa absolútne nemôžem povedať, že by v kategórii teenagerov a dvadsiatnikov nechodievali ľudia do prírody.

kristina74
13. feb 2024

@nikolas977 moja 19.rocna dcera ti odkazuje,ze by ta hned brala, tiez ma podobne zaluby 🙂, nie, nie si divny, stale sa najdu aj takito ludia, aj medzi mladymi

minenkak
13. feb 2024

@rude_baby ako ,teda ja som bola v prírode od mala a neopúšťa má to ,moje decko to isté v mojom okolí,žijú ľudia prírodou a určite nie 60+

minenkak
13. feb 2024

@nikolas977 Stromy uvoľňujú do svojho okolia biologicky aktívne látky tzv. fytoncídy podporujúce našu imunitu. Tieto organické zlúčeniny priaznivo pôsobia na tvorbu a aktivitu NK-buniek (natural-killer cells), ktoré sú veľmi dôležitou súčasťou nášho imunitného systému. Príroda pôsobí ako útočisko aj pre naše duševné zdravie

marianarem
13. feb 2024

@nikolas977 Nahodou to znie super. Ked bude mat moj syn 20, tak sa len potesim, ak bude mat taketo zaluby. Ovela viac ma prave strasi predstava, ze to budu nejake bezduche pocitacove hry a TikTok.

bonboniera
13. feb 2024

“pick me” 🙂

fido69
13. feb 2024

Mladý človek bez sociálnych sietí mi v dnešnej dobe príde iný (nie divný). Keďže všetci spolužiaci, kamaráti a jeho známi cez tie siete komunikujú.
Keď som bol mladý tak som chodil často na turistiku, pretože v telke nič nedávali, mobilné telefóny sme nemali a hranice neboli len fiktívne čiary na mape. Ale všade kľud, pokoj a mier. Cestou na kopec sme stretali neznámych ľudí a dávali sa do reči. Na vrchole sme už stáli ako kamarátska skupinka.
V lete som bol na úžasnej 3-týždňovej túre krásnou krajinou. Veľmi ma prekvapilo, že cestou som stretal veľa osamotených mladých ľudí. Dievčatá aj chlapci. Len tak sami v divokej krajine. A to sa mi zdalo smutné. Ľudia sú síce v neustálom internetovom spojení so svetom, ale vzájomne medzi sebou komunikovať zabudli. Každopádne nie si sám. 😉

babydesire
14. feb 2024

@nikolas977 ale to nieje o zalubach..asi kocka myslela ine dovody kvoli ktorym to povedala..a navyse,, ty cakas ze pubertiacka bude zasnut nad takymito zalubami ? Divne niesu, len niesu uplne typicke pre mladych ludi..

rude_baby
14. feb 2024

@minenkak ja tiež chodím rada do hory už od decka, aj na huby, je to fajn relax... Ale v kombinácii s ludovkami a pod vecami ako sú Kollarovci mi to príde ako hobby pre 60+, prepáč...

zuzubb007
14. feb 2024

Prečo divný? Podľa mňa je to super, že nie si celé dni zavesený na mobile, dnešným mladý sa nevedia bez mobilu ani najesť, na túry je paráda ísť, lepšie ako vysedávať na kávičke, musis si nájsť takú čo bude mať podobne zaluby, inác to nepôjde, jediné čo by mne prekážalo je tá ľudová hudba, ale to som ja neznesiem tento styl po dvoch minútach mám adrenalin

dogblock
14. feb 2024

si divny

zuzanka.zuzu
14. feb 2024

v 20tke by ma to vyplasilo 😳 chcela som spoznávať svet, vône, chute, ľudí, kultúry.... a nie sadiť papriku a zbierať hríby 🙊aspoň dobre vyzeráš alebo ako čudák? lebo náš sused je tiež taký lesný mužík, dobracisko od kosti ale v noci by som odhodila peňaženku a utekala 🙈 má 30 a je bez baby. no bodaj by nie. dvere by som poradila že na zálesáka má čas ešte takých 30 rokov 🙄 v 20 má podľa mňa život vyzerať inak

zuzanka.zuzu
14. feb 2024

*dcére, nie dvere 😂

bytc20
14. feb 2024

@nikolas977 Podla mna to divne je. Take hobby ako ty, nema ani moja babka. Uplne rozumiem, ze od teba rovesnicky bocia. Uprimne, ja by som si s tebou tiez nemala co povedat, a teda vonkoncom nie v 20tke. Ale zase si myslim, ze ak ta tieto veci bavia, tak je to ok. Ale necuduj sa, ze dievcata od teba bocia. Najdi si taku babu, co bude mat podobne zmyslanie a budete obaja spokojni.

espeo
14. feb 2024

Tvoje hobby sú úplne v pohode. Aj nemať sociálne siete. Divne je, že sa to pýtaš na modrom koniku

mariazatkova
15. feb 2024

@nikolas977 nie. Žiješ úplne normálny život.

valeria_h
15. feb 2024

@bytc20 Tak vďakabohu že je veľa normálnych dievčat, ktorým to imponuje 😛

valeria_h
15. feb 2024

Si úplne normálny a vzácny v tomto nenormálnom svete, nemeň sa kvôli druhým, zostaň sám sebou ❤️ inak aj ja lúštim krížovky, sudoku, osemsmerovky, mám rada les a prírodu, nemám rada rap,hip hop a podobné hudobné štýly, tiež si rada vypočujem ľudovky, veď sú pekné a aspoň majú dušu 😊 napríklad Kollárovci.

ibatanecnica
15. feb 2024

moja dcéra nemá tiež žiadne sociálne siete a normálne žije. Má svoje záujmy a tým sa venuje.

michaela329
15. feb 2024

Ja Ti tu nejdem písať aký si výnimočný, lebo to si asi chcel. Pretože láska k prírode, záhrade a folklóru je u mladych v mojom okolí bežná. Je tu skaut, subory a turistické skupiny. To, že nemáš sociálne siete je fajn pre psychickú pohodu, ale modrý koník je tiež sociálna sieť. Myslím si však, že máš skôr problém nadviazať kontakt a správať sa prirodzene pri rovesníkoch a to je jednoducho niečo, čo musíš trénovať medzi nimi a s nimi. Možno Ti to nebude úplne príjemné, ale obcas treba vystúpiť z pohodlia. Ak Ti to chýba - ak Ti to nechýba, ži svoj život ako chces. Ale neochudobnuj sa o ľudi a cestovanie. Jedno odmietnutie nie je koniec sveta, zažije to každý.

pralinka25
15. feb 2024

Ja ti neviem
Pre nas mamicky divny nebudes otazne je ci ti toto staci a zalezi kolko rokov mas.
Ja by som sa v 16 - 20 nezaujimala o nazor mamiciek. Chcela som nazor rovesnikov. K tym som v tom case chcela zapadat. Teraz sa zas neidentifikujem so 16 rocnymi.
Je v poriadku robit co ta naplna a bavi. Potom je uz asi len otazka ci ti to staci a nevadi ti samotarsky zivot pretoze je jasne ze kopec kamosov a frajeriek si tym neziskas co je v poriadku ak ich nepotrebujes. Ak o nich stojis pridaj aj nieco trochu beznejsie pri com ich najdes lebo potom su tu casto zufale temy ako si ludia nevedia nikoho najst. Pri krizovkach sice cibris mozog a pamat ale socialne zrucnosti nie. Mne by to v 20 nestacilo a vlastne ani teraz.

777januska777
15. feb 2024

Aj ja som ako mladá bola divná pre ľudí v okolí, časom som si uvedomila, že každý z nás je divný pre niekoho. Ty si pre tu babu a tebe prídu divni iní ľudia. Takže najlepšie bude nesnazit sa zapadnúť a byť sám sebou, ale to znamnena, ze nemôžeš ani ty druhých sam v sebe hodnotiť ako tých zvláštnych.
Ako dospela sa už nesnažím zapadnúť do nejakej skupiny, skôr objavujem jednotlivcov a ich záujmy, lebo každý jeden človek ti ukazuje svet so svojho pohľadu. A keď spoznáš ludi do hĺbky, tak budeš na každom z nich vidieť viac a tvoj svet už nebude ohraničeny cez nejaké normy.

yanni
15. feb 2024

@rude_baby prepac ale tie miliony mladych ludi, ktori tancuju/kraju vo folklornych suboroch, ti ani zdaleka nemaju 60+, je to ich hobbby a nie su divni. Nie vsetci 20tnici musia trcat na FB a tiktoku a opicit sa po inych. Ja mam dceru, sice este nema ani zdaleka 20 ale tancuje vo folklornom subore, aktivne plava a robi triatlon a hra na husliach (a to najradsej ludovky a klasiku). A vobec nie je medzi kamaratkami divna, ak ked ma uplne ine zaujmy ako ostatne baby, ktore poriadne ani nevedia co je folklor a kto bol Mozart.

rude_baby
15. feb 2024

@yanni ok, pláva, robí triatlon, hra na husliach, tancuje folklór... Čiže stále ma väčšie šance stretnúť chlapa s rovnakými hobby, ako chlapec, kt beha po horách a počúva ľudovky...

yanni
15. feb 2024

@rude_baby vies kolko mladych ludi beha po horach? Turistika je velmi oblubena. A co sa tyka tych ludoviek. Nenapisal, ci pocuva tie ludovky len doma alebo si zabehne aj na nejaky festival. Neverila by si, kolko mladeze je napr. na takom folklornom festivale. A na SK ich je v lete neuuuuuurekom.

pieksamaki
16. feb 2024

@nikolas977 kazdy sme iny. Nenechaj sa ovplyvnit druhymi. Rob to co ta bavi.

nelka93
16. feb 2024

V tvojom veku som mala síce fb ale rap ma nezaujíma veľmi, a hobby máš podľa mňa normálne. Hubarcim od 4.rokov s dedkom a na túry chodíme stále. Sú aj "divnejsie" hobby ako toto. Možno dievčaťu prišlo divne niečo iné co si tu nenapísal, to už vie len ona a ty

nelka93
16. feb 2024

@rude_baby preboha na turistike je vždy toľko ľudí, že lepšie miesto na zoznámenie sa ani nie je. Ja v okolí nepoznám človeka, ktorý by nemal rád turistiku. A TK ze pocuva ľudovky? No a? Ja mam v aute na USB samostatný priečinok na ľudovky

niekapitalizmu
22. mar 2024
Strana
z2