icon

Neznášanlivosť alkoholu

pep135
5. aug 2023

Ahojte. Stalo sa vám nejakej že nedávajte alkohol ako predtym? Zvykla som piť oveľa viac a aj znášať oveľa viac, a z ničoho nič mám 29 a neznášanlivosť alkoholu. Opice ani nehovorím. Už viem že pomôže len vyspať to. Poznám fluidex, aj mekáč aj mastné predtym, ale niekto kto ma niečo overené?

riamia91
5. aug 2023

@pep135 dost zvlastne zamyslenie... ale teda ked myslis, ze raz za cas sa ides dat dole na party, tak ano... ked som bola na gympli, ci neskor na vyske a isli sme sa dat dole, tak som zniesla omnoho viac ako teraz, vlastne aj ked som chodila uz do prace a cez vikend sme si "isli vyrazit z kopytla" tak som zniesla ovela viac a ani mi plano nebolo. Teraz po detoch si dam vecer pohar vina sem tam, ci drink a hned sa mi mota jazyk a rano ma niekedy aj hlava boli a to si dam kvalitne vino, ziadne cucko. Ale teda nehladam sposob ako zniest viac, lebo ani nechcem zniest viac. Naco?
Za pár dní budem mať 32... naposledy som sa poriadne opila v 28.rokoch po svadbe. Potom som otehotnela, co som nepila vobec, potom kojenie, co som si dala raz za cas pohar piva, vina a potom dalsie tehotenstvo cize nic a zas kojenie. Teda nemam potrebu zniest viac. Proste vekom prisla ina zodpovednost, ine priority.
Teba niekto nuti zniest viac? Vsak vypijem na kolko sa citim alebo nevypijem a hotovo.

marianarem
5. aug 2023

@pep135 A preco potrebujes zniest viac? Aspon ti nehrozi alkoholizmus. U nas s muzom to je tiez, este pred 10 rokmi sme spolu v pohode vypili flasu vina, dnes tak max. 2 deci, ale vacsinou si dame len deci. Co som dokazala vypit na VS, tomu sa mi ani nechce verit.
Ale neriesim to, som praveze rada, ze pijeme malo.Ked uz si dame, tak nieco kvalitne a trochu.

koniarova
5. aug 2023

Nič iné ti neostáva, len vydržať a postupným tréningom sa zdokonaľovať. 👍 Neboj, potom dáš v liehu aj celý víkend. 😁

denkabemommy
5. aug 2023

@pep135 😂 hlavne nejesť mastné pred pitím, práve to často spôsobuje opicu. No a že sa rýchlo opiješ nie je neznášanlivosť alkoholu, suvisí to s tvojou životosprávou a psychickým rozpoložením, ako s tým pracovať netuším, lebo nepijem.

mamamasama
5. aug 2023

To je skor o strave a dostatocnom pitnom rezime. Ak jes cez den malo, nepijes vodu a vecer slopes, tak jasne, ze budes mat opicu a znesies malo. Skus sa pred pitim najest, vypi dost vody a pi vodu aj popri piti alkoholu a rano budes ok.

maminkadeticiek
5. aug 2023

Ja to citim ale nie v zmysle ze neznesiem viac alkoholu,ale ze mi je aj po malom mnozstve naozaj zle,ze citim ze mam v sebe nieco ako jed.Alenie zle v zmysle opice,ale nerobi mi fyzicky dobre.Preto ak tak pijem len jemny alkohol napr.prosseco v malickom mnozstve.

pininka1
5. aug 2023

Áno, mne sa to stalo po treťom dieťati. Dovtedy som mohla vypiť čokoľvek, miesat nič mi nevadilo, samozrejme ze som nebola alkoholicka, ale keď bola nejaká party a pilo sa, ja som bola vždy v pohode. Teraz nemôžem vôbec víno, idem sa po ňom doskrabat, farebný alkohol absolútne, už po prvom mi je brutálne zle, jedine co ako tak tolerujem je čistý alkohol, napr gin s tonikom. Ale vôbec mi to nevadí, už to nieje ako za mlada,že sa pilo do rána a keď mám alergiu len na toto, tak mi to nevadí, nepotrebujem alkohol k životu, než mi ma byt zle, nepijem vôbec.

pribinak
5. aug 2023

Prosím Vás a v com je vlastne problém?

wodanka
5. aug 2023

@pininka1 to čo popisujes, je histaminova intolerancia. Alkohol hlavne víno, pivo a farebný alkohol obsahuje veľké množstvo histaminu.

viestta
5. aug 2023

Keby si neznasala zakladne ziviny, bol by problem. Ale alkohol? Nuz bude z teba vynuteny abstinent. Je to taky problem prezit zivot na triezvo?

marca12
5. aug 2023

@pep135 ja sice vela nepijem,vynimocne par krat v roku,ale aj to len poharik max.dva. byt tebou,neozieram sa,ale naucim sa pit decentne a len pre chut a nnie sa stinat pod obraz bozi a zomierat potom tyzden.

doriiis
5. aug 2023

Smutné...že niekomu je ľúto,že nemôže piť.

panonia
5. aug 2023

Prestaň chlastať a nebude ti zle.

queen_mary
5. aug 2023

Ja som si vzdy rada fala vonku vinko, gintonic, aperol,... ale asi posledny rok mavam brutalne migreny aj po troche alkoholu. Tak kaslem na to 😀

pininka1
5. aug 2023

@wodanka áno ja viem, ale zatiaľ okrem toho nemám iné problémy a nechcem ani ísť na alergológiu lebo to už keď sa ra rozbehne, vyhýbam sa tomu co mi robí zle a som ok

koniarova
5. aug 2023

@pribinak ako piť a nemať opicu. 😁😁

pep135
autor
5. aug 2023

@panonia Vau, ďakujem za prevratnú radu o tomto som fakt nevedela! Máte to u mňa 😉

pribinak
5. aug 2023

@koniarova 🤣