icon

Nezvládla som cvičisko v autoškole: Ako prekonať stres?

dindi23
31. jan 2025

Ahojte som totálne zo seba sklamaná, mala som skúšky a nespravila som cvičisko testy som spravila na 100% a cvičisko mi ušlo furt super nikdy som nespravila chybu ale teraz neviem možno stres alebo čo som to ako naschval pokazila na skúškach a je mi to strašne ľúto že som sa nedostala ani na cestu pretože s tým mám väčší problém väčší stres a bojím sa teraz veľmi že ak dám aj cvičisko tak že nedám premávku, viem že sa to dá opravovať ale bude mi to strašne ľúto ak to zase nedám, mali ste niekto to isté ďakujem

biba_18
31. jan 2025

je to iba stresom ... môjmu synovi povedali na vodičáku že podľa toho ako chaosí nikdy neurobí vodičák - a pritom je to výborný vodič a má urobenú aj školu cviku a má najazdených toľko kilometrov odkedy dostal vodičák ako nikto ... takže čo? moja rada? vážne nestresuj. vieš že vieš ! takže sa neboj!
a ešte jedna príhoda: moja kamoška nemá v aute žiaden stres - proste si povedala že keď sa niečo stane, na križovatke, nebude vedieť zaparkovať alebo podobne - tak čo, s kľudom sa to vyrieši skôr - na ňu trúbia a všetko - a ona veget ...

tmavovlaskakatka
31. jan 2025

Aj moja dcéra prišla domov s plačom, ona nespravila jazdu, mali úplne protivnú policajtku. A na ďalší krát to bolo v pohode. Čo mi vravela, veľa ľudí vyhodili už z toho cvičiska. Oni to tak robia vraj aj preto, lebo tie ďalšie pokusy sa platia. Tam sa volačo platí, nejaký kolok či čo. Už si to dobre nepamätám, bolo to pred 2 rokmi.

calathea97
31. jan 2025

Mne sa stalo pred x rokmi to isté 😅😅😅 Ja som robila vodičák v roku 2015. Reálne najlepšie som mala nacvičené práve to cvičisko a úplne som to 💩. Možno to bolo tým, že nám zmenili cvičisko cca 3 týždne pred skúškami alebo tým, že v noci pred skúškami brutálne nasnežilo a na tom cvičisku boli len vyjazdené cestičky 🤷‍♀️. V každom prípade o mesiac som skúšky už spravila. Nič si z toho nerob, proste stalo sa, najbližšie skúšky spravíš s prehľadom 🍀😊

mimikarol
31. jan 2025

Ja som spravila cvičisko len zázrakom. Ešte som mala aj v aute rádio zapnuté. Nevedela som kde sa vypína tak som to musela nechať tak. Vodičák mám 5 rokov a rádio pri šoférovaní doteraz nemôže byť zapnuté.
Inštruktor mi hovoril že sú 2 typy, ten, kto jazdy robí hrozne a skúšku na 1, a ten kto má jazdy ukážkové a skúsku pokašle. Ja som bola ten 1 typ.

stankadu
31. jan 2025

Ja som si vodičák robila v 37r. A vieš čo? Ani ja som nepravila na prvy krat cvičisko. Testy na 100%. Inštruktorka mi vraví, že lepšie jazdia takí, čo robia opravné, lebo potom dávajú lepší pozor na ceste. Mala pravdu. O 2 týždne nato som ukážkovo dala cvičisko aj jazdu v meste. Takže neboj, to dáš ❤️👍

dindi23
autor
31. jan 2025

@stankadu ďakujem za podporu 😊 a ak sa smiem spýtať ako ti šli jazdy v meste lebo ja sa bojím že ak spravím cvičisko tak pohorím v meste pretože mi to nejde najhoršie ale není to ani dokonalé

findomatej
1. feb 2025

@dindi23 ahoj, ja mám čerstvý vodičák, mám 43 rokov.
Testy jedna otázka mi ušla- takže OK, cvičisko som urobila, aj keď som sa zamotala v pozdĺžnom, až bol policajt bližšie pozrieť, ale bolo to OK. Ale jazdu som nedala - zdochol mi motor.
Takže opravná 2. jazda - znovu som nedala 🤦🏼‍♀️. Bola som taká NERVÓZNA, že samé hlúposti - nič vážne, ale sama som mala otrasný pocit z tej jazdy. Slušne ma dodžubal, ako decko. Normálne som sa hanbila, čo som tam predviedla.
No a následná 3.ďalšia opravná - s pochvalou! Normálne som nechápala, čo mi komisár rozpráva. Stále bol ten istý policajt a na tej poslednej sa ma pýtal, čo sa mi stalo? Že sa to nedá porovnať s tým čo som ,,predvádzala,, predtým 🤦🏼‍♀️🙈🤦🏼‍♀️🙈.
A čo som urobila? Povedala som si, že nejde o život - to som sa tu na MK dočítala 🤩, zraziť mi nedajú nikoho, išla som opatrne, pomaly.... Tak ako kočka vyššie radila. V podstate som už vedela, čo odo mňa očakáva. Takže som si povedala, že prinajhoršom za polroka znovu nanovo celé odznova.
A deň pred opravnou skúškou som si zaplatila kondičnú jazdu. Veľmi to pomohlo 😉. A prečítala a pozrela som asi všetky dostupné diskusie na túto tému 🙈.
Napíš potom ako si dopadla ✊

dindi23
autor
1. feb 2025

@findomatej ďakujem určite dám vedieť približne za týždeň a pol mám opravné

duunlo
1. feb 2025

@tmavovlaskakatka ako sa da vyhodit z cviciska nie pre vlastnu nesikovnost? Ved ked neviem zaparkovat, zhodim kuzelku, tak co ocakavam, ze mi komisar este aj zatlieska? Idealne povedat, ze to tak robia schvalne…
@biba_18 kolko to ma ten tvoj synator najazdenych kilometrov ako “nikto”?

stankadu
1. feb 2025

@dindi23 moja chyba vzdy bola, že som zabudla dať dole ručnú brzdu. Ale inak to bolo fajn, dost opatrne som jazdila, až to inštruktorke liezlo na nervy 😃Dokonca pri opravnej skúške uz ked som mala jazdu v meste ma na zakazanom mieste(plná čiara a tesne pred križovatkou) predbiehalo auto, ale skúšajúci policajt ma pochválil za moju reakciu. To das

stankadu
1. feb 2025

@dindi23 ja som tiež strašne stresovala pred skúškou, také nočné mory som mala, neviem či som sa niečoho bála viac 😬 Ale policajt keď videl, že mi to ide a že dávam pozor, tak ani netrvala dlho tá jazda.

biba_18
1. feb 2025

@duunlo viem že jeho rovesníci nejazdia toľko čo on…

tmavovlaskakatka
2. feb 2025

@duunlo zabudol si čítať s porozumením, moja dcéra cvičisko urobila.

margaretka_
2. feb 2025

@findomatej za zdochnutie motora sa vyhadzuje? Mne to na skuske tiez raz zhaslo. Nastarovala som a islo sa dalej..

duunlo
2. feb 2025

@tmavovlaskakatka tiez citaj s porozumenim. Nikde som nepisal o tvojej dcere, len o tej blbosti, ze to tak robia a vyhadzuju uz z cviciska.

findomatej
2. feb 2025

@margaretka_ Nám to policajt hodnotil až na konci, takže nechal ma dojazdiť.
Zdochlo mi na ,,Daj prednosť v jazde,, išla som do prava, príliš pomaly, asi som pustila spojku, žiadne auto nikde ....znovu som naštartovala, skontrolovala riadne, či nič nejde a pokračovala. (Potom mi inštruktor hovoril, že aké to bolo nebezpečné, že som autom trčala atď.) Žiadne auto za mnou, ani z ľava... Mala som vraj úplne zastaviť. Poučila som sa.
(Nebudem radšej komentovať autoškolu a inštruktora 🤦🏼‍♀️)

findomatej
2. feb 2025

Z cvičiska nevyhadzuju ,,iba tak,,. Nepôjde so žiakom do premávky, keď človek nevie parkovať.
Nesmie trčať ani kúsok zrkadlo. Mne bol pozrieť úplne zblízka, či som správne, len som ho zahliadla v späťaku.
Za každú opravnú skúšku sa platí kolok Polícii, tuším 12,50€. Plus autoškoly majú svoje poplatky za opravné skúšky. Naša teda mala riadny poplatok 50€. Niektoré tento poplatok nemajú, a to viem z prvej ruky.

margaretka_
2. feb 2025

@findomatej tak je rozdiel zhasnut motor a trcat asi. Neviem, nevidela som to. Len ma to prekvapilo, lebo za obycajne zdochnutie pri pohynani sa asi nevyhadzuje...
Mne dali prejst cvicisko aj ked som bola cez casovy limit. Ale zaparkovala som dobre. Len som sa dajak zostresovala, tak mi to dlho trvalo 😀

hellionka
2. feb 2025

Nič si z toho nerob ja som bola na cvičisku 3krat .. prvýkrát som ťukla pri poslednom parkovaní kuželku, druhýkrát ma vyhodili lebo som sa pohla na ručnej brzde 🤣 (nič nepípalo ani nevrzgalo na starom aute, po 2 metroch mi povedal policajt že dnes končím ) a 3ti krát som sa prvýkrát dostala do premávky … A tu som s vodičákom … reči typu, že nemáš robiť čo v premávke keď nevieš na prvýkrát urobiť skúšku si nevšímaj vôbec. Jazdím lepšie ako ktorýkoľvek iný prémiový “študent” … držím palce

findomatej
2. feb 2025

@margaretka_ určite záleží od policajta, plne beriem to, ako to ON v ten moment videl.
Super, že ti dali prejsť, aj keď si bola cez limit.
(Ten náš nerobil kompromisy žiadne)

dindi23
autor
2. feb 2025

@hellionka ďakujem za podporu 😊

margotka17
5. feb 2025

@dindi23 nesranduj, vieš koľko ľudí bolo na tom tak ako ty? Svet za nezrúti, kľud, veď si šikovná, určite to dáš. Stres nechaj plávať, aj premávku zvládneš. Ja som si zo začiatku vždy v aute rozprávala nahlas, bolo to síce veselé, ale pomáhalo mi to. Teraz sa nad tým už len smejem.

dindi23
autor
12. feb 2025

Dneska som úspešne spravila skúšky

findomatej
12. feb 2025

@dindi23 výborne, gratulujem 💪🥳👍.
Veľa šťastných kilometrov 🍀
Čo ti najviac pomohlo prekonať stres?

dindi23
autor
12. feb 2025

@findomatej Ani neviem bola som celá rostrasená ale dáko som to už zvládla hlavne keď policajt videl že mi to ide tak som nemala ani dlhú jazdu a cvičisko som tiež zvládla ani neviem ako 😅😅

anonym_a44ec4
11. sep 2025

Na testoch teórie sú aj inštruktoi či len policajti?ako to prebieha?

dindi23
autor
11. sep 2025
@anonym_a44ec4

@anonym_a44ec4 u nás inštruktori čakali vonku a vo vnútri bol jeden policajt ktorý odbiehal keďže máš pred sebou kameru takže nemôžeš podvádzať

findomatej
12. sep 2025
@anonym_a44ec4

@anonym_a44ec4 my sme to mali dva rôzne dni po sebe, takže inštruktor na testoch nebol. Keď sme skončili testy, volali sme inštruktorovi, či sme urobili, a za dva dni sme mali cvičisko. Termíny sme vedeli dopredu, takže sa len postupne robili skúšky - najprv testy jeden deň, potom cvičisko a jazda v premávke ďalší deň.
Ale viem, že niekde majú všetko naraz v jeden deň.